مالکیت مجموعه تاریخی و قدیمی کارخانه ریسباف اصفهان برای تاسیس موزه بزرگ اصفهان 20 دی سالجاری از بانک ملی به وزارت راه و شهرسازی انتقال یافت.
'ریسباف' بازمانده ای از مجموعه کارخانه های نساجی اصفهان است که در دوران پهلوی اول، اصفهان را به یکی از قطب های نساجی کشور تبدیل کرده بود و تولیداتش بیرون از مرزهای ایران نیز طرفدارانی داشت.
به گزارش ایرنا، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران روز شنبه در نخستین بازدید از مجموعه تاریخی ریسباف پس از واگذاری مالکیت آن به وزارت راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران گفت: ما رویکردی بین المللی برای این مجموعه اتخاذ کرده ایم تا محلی برای نشان دادن هویت و تاریخ ایران به دنیا باشد.
هوشنگ عشایری افزود: پس از اعلام فراخوان و بررسی طرح های پیشنهادی از سوی مشاوران، طرح نهایی برای این مجموعه تهیه و سپس اقدام به جذب سرمایه گذار با کمک بخش خصوصی می شود.
عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اظهار کرد: پس از جذب سرمایه گذار بمنظور مرمت، بهسازی و علمیات اجرایی این مجموعه، بهره برداری مناسب برای آن تعریف خواهد شد تا درهای آن بر روی عموم مردم گشوده شود.
عشایری با بیان اینکه قالب(تم) اصلی این مجموعه، ریسبافی و نساجی خواهد بود، تصریح کرد: سایر کارکردهای شهری مانند فضای فرهنگی، هتلینگ، رستوران، گالری هنری، فروشگاه و سالن های مُد با حفظ همه ساختارهای تاریخی و بدون تعرض به معماری، آن در مجموعه ریسباف اصفهان نیز در نظر گرفته می شود.
وی همچنین گفت: در سال های گذشته برخی از آثار تاریخی، صنعتی در شهر اصفهان بویژه از دوران پهلوی اول مورد بی مهری سوداگران قرار گرفت و بیشتر کارخانه ها تخریب و به مجموعه های مسکونی و تجاری و انتفاع فردی تبدیل شد.
عشایری با بیان اینکه ریسباف، تنها کارخانه ریسندگی موجود در شهر اصفهان است که هنوز به آن تعرض نشده است،افزود: از سال 93 با پبشنهاد مجموعه استان اصفهان از جمله استانداری و اداره کل راه و شهرسازی، تبدیل این مجموعه به یک فضای عمومی شهری و موزه بزرگ بطور جدی پیگیری شد.
وی ادامه داد: رویکرد دولت یازدهم و وزارت راه و شهرسازی برای چنین مجموعه هایی باعث شد تا وزیر راه و شهرسازی در سال 93 دستور حمایت جدی از این طرح را صادر کند و سرانجام پس از کشمکش و مراوده های مختلف، انتقال این مجموعه به وزارت راه و شهرسازی به امضای مدیران عامل بانک ملی و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران رسید.
عشایری گفت: در طرحی که برای این مجموعه تدوین خواهد شد علاوه بر حفظ همه آثار معماری و هنری موجود، کاربری هایی برای ارائه خدمات عمومی نیز تعریف می شود.
وی با تاکید براینکه چنین طرحی در این ابعاد و وسعت تاکنون در سطح کشور نداشته ایم، افزود: مجموعه وزارت راه و شهرسازی از چنین طرح هایی استقبال می کند بطوریکه اکنون طرح هایی در یزد نیز در اختیار داریم.
سعید اسلامی بیدگلی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه رویکرد دولت یازدهم در طرح های شهرسازی، شهروند محوری است، گفت: مجموعه تاریخی ریسباف در کلانشهر اصفهان از اهمیت بسیاری برخوردار و دارای کارکردهای محلی، ملی و بین المللی است.
به گزارش ایرنا، وزارت راه و شهرسازی برای تملک زمین و سازه میراثی مجموعه تاریخی ریسباف، ‌بیش از 215 میلیارد تومان هزینه کرده که 160 میلیارد تومان آن با واگذاری مستغلات و مابقی بصورت نقدی به بانک ملی پرداخت شده است.
20 دی ماه جاری، قرارداد انتقال کارخانه ریسباف با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل بانک ملی ایران در دفتر وزیر راه و شهرسازی امضاء شد.
بنای صنعتی، تاریخی ریسباف در نزدیکی«سی وسه پل» و زاینده رود و در امتداد محور تاریخی چهارباغ، از موقعیت مکانی و ساختار مطلوب برای تبدیل به کاربری های مورد نیاز شهر تاریخی اصفهان برخوردار است.
از سال ها پیش، دوستداران اصفهان، حفظ این بنا و تبدیل آن به موزه را خواستار شده بودند.
اکنون پس از سه سال تلاش و مذاکره با مدیریت بانک ملی و وزارت راه و شهرسازی، مالکیت این کارخانه برای تاسیس موزه بزرگ اصفهان به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است تا در مراحل بعد با همکاری بخش های مختلف از جمله بخش خصوصی و اداره های میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی، کار مرمت، بازسازی و طراحی های جدید برای تاسیس موزه بزرگ اصفهان در این محل انجام شود.
تملک کارخانه ریسباف اصفهان، چهارمین وعده دولت تدبیر و امید در این استان است که پس از بهره برداری از مصلا، ورزشگاه نقش جهان و مرحله نخست خط قطار شهری اصفهان، محقق شده است.
تاسیس کارخانه ریسباف اصفهان مربوط به سال 1311 است که در سال 1381 با شماره ثبت 6018 بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ت/3011/6027 خبرنگار: آسیه معینی* انتشار: شکراللهی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.