محمودرضا افلاکی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به مساعد شدن شرایط جوی و ریزش سن غلات در مناطق معتدل و گرمسیری با رصد به موقع شبکه‌های مراقبت عملیات کنترل این آفت در مزارع گندم و جو استان ادامه دارد.

وی افزود: تاکنون سطح مبارزه با سن مادر در مزارع گندم سیزده هزار و ۳۱ هکتار و در مزارع جو ده هزار و ۳۲۰ هکتار و جمع کل مبارزه تا تاریخ هجدهم اردیبهشت ماه سال جاری بیست و سه هزار و ۳۵۱ هکتار بوده است.

سن غلات یکی از مهمترین آفات گندم و جو است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه سن غلات یکی از مهمترین آفات گندم و جو است، تصریح کرد: این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می‌گردد.

وی بیان داشت: خسارت مربوط به سن معمولی گندم تاریخچه طولانی دارد؛ سن‌های مادر پس از استقرار در مزرعه به مدت یک تا دو هفته تغذیه می‌کنند و سپس جفت گیری می‌نمایند. این سن‌ها در پشت برگ‌های میزبان در جاهای متراکم مزرعه و معمولاً در دو ردیف ۷ تایی تخم‌گذاری کرده و تخم‌ها در دمای ۲۰ الی ۳۰ درجه پس از دو هفته تفریخ می‌شوند.

افلاکی توضیح داد: پوره‌های سن اول پس از تفریخ نورگرایی منفی دارند و به همین علت اغلب به صورت ردیفی و شبیه دسته تخم در قسمت‌های پایین بوته گندم دیده می‌شوند که مبارزه شیمیایی با این آفت به قوت خود در حال اجراست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1427855
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.