آمایش سرزمین شامل اقدامات ساماندهی و نظامبخشی به فضای طبیعی، اجتماعی، اقتصادی در سطوح ملی و منطقهای است که بر اساس تدوین اصلیترین جهتگیریهای توسعه پایدار در قالب تلفیق برنامهریزیهای از بالا و پایین و با تکیه بر قابلیتها، توانمندیها و محدودیتهای منطقهای در یک برنامهریزی هماهنگ و بلندمدت صورت می گیرد. این رویکرد زمینه تعامل میان سه عنصر انسان، فضا و فعالیت و ارائه چیدمان منطقی فعالیتها در عرصه سرزمین را فراهم میکند. اهداف سند آمایش سرزمین توسعه متوازن و توسعه عادلانه و استفاده بهینه از منابع برای توسعه و پیشرفت مناطق سرزمینی است.
عباس رضایی روز شنبه در نشست کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایهگذار ی استان بصورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در آمایش سرزمین باید نگاه استانی داشت و کلیه ظرفیتهای منطقه را درنظر گرفت و به گونهای عمل کرد که راه برای جلب سرمایهگذاری اشتغالآفرین فراهم شود.
وی تاکید کرد: دستیابی به توسعه منطقهای، متوازن و یکپارچه معطوف به استفاده درست از قابلیتهای سرزمین، سازماندهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و محیط زیستی برای تحقق آینده مطلوب مناطق است.
وی اضافه کرد: یک برنامهریزی راهبردی از طریق آمایش سرزمینی با در نظرگرفتن تمام عوامل توسعه پایدار میتواند به نتیجه مطلوب بیانجامد.
استاندار اصفهان با اشاره به تلاش ۹ ساله برای تدوین آمایش سرزمین استان گفت: در جلسه امروز کلیات این طرح به تصویب رسید و مدیران و متخصصان تا ۱۵ روز دیگر فرصت دارند تا اصلاحات خود را برای جمعبندی آن در جلسه شورای برنامهریزی استان ارائه کنند تا پس از تصویب به تهران ارسال شود.
رضایی همچنین با اشاره به بررسی طرح "هآب لجستیک"(مناطق ویژه حمل و نقل) استان گفت: با توجه به اینکه طراحی مناطق سهگانه برای استان در ستاد ملی لجستیک کشور انجام شده بود در جلسه امروز نشست کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایه گذار ی، این مساله بررسی شد تا نتایج آن به این ستاد منتقل شود.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: تصمیمگیری در باره این طرح توسط ستاد ملی لجستیک صورت میگیرد و نظرات مدیران در زمینه موقعیت و سایر مسائل این مراکز، در استان از طریق اداره کل راه و شهرسازی به تهران منتقل خواهد شد.
ستاد ملی لجستیک کشور، سه هاب لجستیک برای استان در پهنههای اصفهان، کاشان و مبارکه در نظر گرفته است.
"هاب لجستیکی" که از آن بهعنوان مراکز لجستیکی نیز یاد میشود، عبارت است از محلی که در آن همه فعالیتهای مرتبط با حمل و نقل توزیع و دیگر خدمات لجستیکی کالاها در سطوح بینالمللی یا ملی توسط چند متصدی انجام می شود.