محمد اعتدادی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته گرامیداشت معلم افزود: کرونا موجب شد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دانش آموز در جهان نتوانند آموزش خود را به صورت حضوری دنبال کنند.
وی با اشاره به جمعیت ۹۰۰ هزار نفری دانش آموزان استان، گفت: برغم اینکه در هیچ کشوری برای چنین شرایطی آمادگی لازم وجود نداشت ولی در کشور ما با تعطیلی مدارس، آموزش فناورانه و مجازی در دستور کار قرار گرفت.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد محتوای آموزشی تا ابتدای اسفند توسط معلمان آموزش داده شده بود، ادامه داد: تکمیل ۲۰ درصد محتوای آموزشی از همان روزهای نخست توسط معلمان و آموزگاران استان از طریق پیام رسانهای مختلف دنبال و از سوی دیگر محتوای آموزشی مناسب تولید و در سامانه ای آر پی، بارگذاری و در دسترس دانش آموزان قرار گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: همچنین ۲ شبکه صدا و سیما به یاری فرهنگیان کشور آمد و بخشی از آموزشها از طریق تولیداتی که در اختیار این شبکهها قرار گرفت منتشر و مسیر آموزش دنبال شد.
وی با اشاره به راهاندازی پیام رسان "شاد" (شبکه آموزش دانش آموزی) گفت: وزارت آموزش و پرورش به منظور هدفمندی و نظاممند شدن آموزش در سطح کشور این سامانه را راهاندازی و استفاده از آن ابلاغ کرد و مدیران و معلمان در سامانه اعلام حضور کردند که دستاورد ملی بزرگی در سطح آموزش مجازی ویژه دانش آموزان است.
اعتدادی خاطر نشان کرد: البته با توجه به پایین بودن زیرساختها به طور قطع اشکالاتی وجود دارد که در استان و کشور در صدد شناسایی و برطرف کردن مشکلات هستیم.
وی اضافه کرد: ویروس کرونا در کنار تهدید، فرصتهایی را بوجود آورد که از جمله آن بازاندیشی در فرایند تحصیلی، شناسایی قابلیتهای دانش آموزان و خانوادهها، تقویت برخی مهارتهای دانش آموزان و ارتباط عمیق خانه و مدرسه است.
وی افزود: استمرار یادگیری خارج از مدرسه نیازمند الزامات و پیش زمینههایی از جمله ارتقای سواد رسانهای دانش آموزان و ایجاد اعتماد به نفس در آنها، فراهم شدن امکانات آموزشی دیجیتالی، آموزش معلمان برای ورود به این روش آموزشی، نظام مناسب برای اقدامات نظارتی در چنین شرایط است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: در زمان حاضر ۹۹درصد مدیران ابتدایی و ۹۷درصد مدیران متوسطه و۵۳ کل درصد دانش آموزان در سامانه شاد عضو و اعلام حضور کردهاند.
وی خاطر نشان کرد: امروز ۷۵ درصد کلاسها تشکیل و برقرار است و ۹۱درصد کلاسها در متوسطه شکل گرفته است.
اعتدادی گفت: با توجه به اینکه بازگشایی مجدد مدارس منوط به اجازه ستاد ملی و وزارت بهداشت و درمان است، بررسی این وضعیت ادامه دارد و همچنان در هاله ای از ابهام است.
وی ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت صدا و سیما، راهبران آموزشی در مناطق محروم، توزیع بستههای آموزشی را از جمله ظرفیتهای در نظر گرفته شده برای ایجاد عدالت آموزشی است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: امتحانات پایان سال دانش آموزان مقطع ابتدایی با در نظر گرفتن سوابق و عملکرد دانش آموزان توسط مدیران و معلمان به صورت توصیفی خواهد بود.
وی با بیان اینکه هنوز در خصوص نحوه قطعی آزمونهای مقطع هفتم تا یازدهم تصمیم گیری نشده است، افرود: البته امتحانات دانش آموزان پایه دوازدهم ۱۷ اردیبهشت تا ۱۴ خرداد به صورت حضوری در حوزههای آزمون با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار
میشود و ترتیبی اتخاذ شده که سوالات از ۲۰ درصد محتوای آموزشی تدریس شده در فضای مجازی به صورت اختیاری باشد.
اعتدادی با بیان اینکه امسال به واسطه این بیماری بسیاری از برنامههای گرامیداشت روز معلم امکان اجرایی شدن ندارد، افزود: البته برخی برنامهها به صورت ویدئو کنفرانس و دیگر روشها انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در این هفته برنامههای متعددی از جمله ارائه پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب در روز ۱۲ اردیبهشت، برگزاری ویدئو کنفرانس با حضور استانداران، روسای آموزش و پرورش و نمایندگان منتحب معلمان در روز ۱۳ اردیبهشت، ارتباط تلفنی وزیر آموزش و پرورش با پیشکسوتان استان در روز ۱۴ اردیبهشت برگزار میشود.
اعتدادی گفت: ارتباط ویدئو کنفرانسی با رییس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان در ۱۵ اردیبهشت، برگزاری ارتباط با معلمان توسط معاونان وزارت در ۱۶ اردیبهشت، ارتباط ویدئو کنفرانس با حضور استاندار و فرمانداران و نمایندگان معلمان آموزگاران مدیران و دبیران در روز ۱۷ اردیبهشت و ارتباط ویدئو کنفرانس وزیر آموزش و پرورش با نماینده اولیا در کشور در روز ۱۹ اردیبهشت از جمله برنامههای این هفته است.
۱۲ تا ۱۹ اردیبهشت هفته گرامیداشت معلم و ۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری نیز در تقویم رسمی کشور روز معلم نامگذاری شده است.