جعفر مطلبزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیک مصرف اینترنت در فروردین سال گذشته ۵۴ گیگ و در فروردین سال ۹۷ حدود ۳۷ گیگ بر ثانیه بود.
وی با بیان اینکه بیشترین مصرف اینترنت در فروردین امسال در روزهای نخست این ماه بود، اظهار داشت: توسعه زیرساختهای ارتباطی و مخابراتی و افزایش استفاده مردم از سامانهها و برنامه های مختلف مانند آموزش مجازی، خرید آنلاین و سرگرمی بهدلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در افزایش میزان مصرف پهن باند تاثیر داشت.
مطلبزاده با اشاره به اینکه ۸۴ درصد مصرف اینترنت در استان اصفهان به صورت دیتای همراه نسل سوم ( ۳G) و چهارم (۴G ) است، اضافه کرد: ۱۵ درصد مصرف نیز بهصورت ثابت مانند اینترنت پر سرعت (ADSL) و یک درصد به صورت ثابت بی سیم (TD-LTE) است.
وی ضریب نفوذ پهن باند در استان اصفهان را صد درصد اعلام کرد و گفت: این آمار بدین معناست که بیش از پنج میلیون ابزار ثابت و سیار در اختیار مردم برای استفاده از پهن باند اینترنت وجود دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان همچنین با اشاره به توقف تحویل حضوری سیم کارت رایگان به نام سرپرست خانوار در دفاتر پیشخوان دولت، تصریح کرد: افراد متقاضی برای صدور این سیم کارتها میتوانند به روشهای مختلف مانند ارسال پیامک و ثبتنام در سایت اپراتورهای تلفن همراه اقدام کنند.
به گفته وی با این وجود، برخی از دفاتر پیشخوان دولت که برای ثبت نام سامانه سجام برای بورس اعلام آمادگی کرده بودند با مراجعه زیاد مردم مواجهند.
مطلب زاده درباره سرویس اینترنت خانگی پرسرعت VDSL گفت: با توجه به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تسریع در تامین زیرساخت های ارتباطی، پورت VDSL برای مشترکان تهران و قم فعال شد هرچند امکان استفاده از این سرویس از قبل در استان اصفهان فراهم شده بود.
اینترنت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line و نسل جدیدی از فناوری DSL بر روی بسترهای کابلهای شبکه است و سرعت دانلود آن نزدیک به چهار برابر ADSL است و به مرز ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۲۰۰ مشترک در استان اصفهان از پورت VDSL استفاده می کنند، توضیح داد: در زمان حاضر مخابرات منطقه اصفهان امکان استفاده از این سرویس در شهرستان های مختلف استان را فراهم کرده است.
استان اصفهان حدود ۶۵۱ هزار پورت دیتای فعال دارد.