سیدمهدی میرجهانیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، واحدهای صنفی کمخطر از بیست و سوم فروردین امسال به شرط ثبتنام در سامانه سلامت وزارت بهداشت و رعایت دستورهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی فعالیت خود را آغاز کردند اما اگر آنها این دستورها و ضوابط را با دقت و به درستی اجرا نکنند، احتمال شیوع بیماری کرونا افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه دستورهای بهداشتی ابلاغ شده به واحدهای صنفی متناسب با نوع کار و رسته شغلی آنهاست، اظهار داشت: نمیتوان گفت که فلان شغل یا صنف از حساسیت بیشتری برخوردارست بلکه همه آنها به نوعی در معرض انتقال ویروس کرونا قرار دارند بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری، رعایت اصول فاصلهگذاری اجتماعی است.
میرجهانیان، رعایت بهداشت فردی، شست و شوی مداوم دست، استفاده از ماسک و دستکش و رعایت فاصله یک و نیم متری با دیگران را از مهمترین این اصول خواند و اضافه کرد: باوجودیکه مردم نسبت به فروشگاههای مواد غذایی حساسیت بیشتری دارند اما باید بدانند که این امر برای همه فروشگاهها حاکم است زیرا به عنوان مثال اگر فرد ناقلی در مغازه پارچه فروشی به پارچهها دست بزند میتواند باعث انتشار این ویروس شود.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با تاکید بر اینکه همه این دستورها و توصیهها برای حفظ سلامت و جان خود مردم و متصدیان واحدهای صنفی است، تصریح کرد: اگر آنها این دستورها را رعایت نکنند در مرحله نخست، سلامت خودشان به خطر می افتد و در چند روز آینده نتیجه آن را خواهند دید.
وی با اشاره به اینکه اصفهان در بین استانها در رتبه دوم ثبت نام واحدهای صنفی کم خطر در سامانه سلامت قرار دارد، گفت: بازرسان بهداشت محیط با همکاری سایر نهادها مانند نیروی انتظامی و اصناف و همچنین نیروهای مردمی و بسیج بهطور مستمر بر فعالیت واحدهای صنفی و رعایت دستورهای بهداشتی نظارت میکنند.
میرجهانیان با بیان اینکه حدود ۵۰۰ نفر در استان اصفهان واحدهای صنفی کم خطر را بازرسی میکنند، افزود: به برخی از واحدهای صنفی ابلاغ شده است که پیشخوان خود را در جلوی در مغازه یا واحد قرار دهند و با استفاده از دستکش اقلام مورد نیاز مردم را به آنها تحویل دهند.
وی در پاسخ به اینکه مشاهده شده است که برخی واحدهای صنفی که پر خطر اعلام شدند فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: کار این واحدها تخلف است و هنوز هیچکدام مجاز به فعالیت نشدند و با آنها برخورد می شود.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان درباره دسترسی متصدیان واحدهای صنفی به اقلام پیشگیری از بیماری کرونا مانند دستکش و مواد ضد عفونی کننده گفت: مشکل خاصی در استان برای تامین این اقلام وجود ندارد و اگر واحدهای صنفی بهطور عمده خواهان آنها هستند میتوانند از طریق سازمان صنعت، معدن وتجارت و معاونت غذا و دارو اقدام کنند.
به گفته وی، روندهای تعیین شده برای اجرای دستورهای بهداشتی توسط اصناف آسان است و اینگونه نیست که مشکل یا غیر قابل اجرا باشد.
وی با بیان اینکه مهلت ثبت نام واحدهای صنفی کم خطر در سامانه سلامت تا پنجم اردیبهشت تمدید شد، اظهار داشت: اگر متصدی واحد صنفی به هر دلیلی موفق به ثبت نام در این سامانه نشد میتواند با مراجعه به اتحادیه مربوطه یا نزدیک ترین مرکز بهداشت این کار را انجام دهد.
با توجه به مصوبههای ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، متصدیان واحدهای صنفی کمخطر و همچنین صنعتی و تولیدی باید به سامانه salamat.gov.ir در قسمت مشاغل و اصناف مراجعه کنند و پس از وارد کردن کد ملی و مشخصات خود، نسبت به اخذ کد رهگیری و پاسخ سریع (QR) اقدام کنند.
بنا به سیاست های طرح فاصلهگذاری، واحدهای صنفی کمخطر پس از دریافت گواهی سلامت فعالیت خود را میتوانند از سر بگیرند اما ۱۱ گروه پرخطر شامل فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای به غیر از فروشگاههای عرضه مواد غذایی، بهداشتی و شوینده، پاساژ و مجتمعهای تجاری و بازارهای مرکزی مُسقف، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی، آموزشگاههای رانندگی، رستوران، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، گرمابه، سونا و ماساژ، روزبازارها و نمایشگاهها، مراکز بازی و تفریحی و گیمنت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوهخانه، چایخانه و تریا مشمول این طرح نبوده و تا اطلاع ثانوی امکان بازگشایی واحدهای خود را ندارند، البته مطابق مصوبه ابلاغ شده، رستوان و غذای آماده (صرفاً بیرونبر) مجاز به فعالیت هستند.
حدود ۲۲۰ هزار واحد صنفی با پروانه کسب در استان اصفهان فعالیت دارند که حدود یکصد هزار واحد از آنها در شهرستان اصفهان مستقرند.
تاکنون حدود ۸۰ هزار نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به حدود پنج هزار نفر رسیده است. این ویروس از کشور چین به دیگر کشورهای جهان سرایت کرد و ساختار از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جوامع را تحتالشعاع قرار داده است.