حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۹ بر اساس مصوبه چهارمین جلسه شورای عالی کار ۲۱ درصد افزایش یافت و به یک میلیون و  ۸۳۵ هزارتومان رسید. 

اصغر برشان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حداقل دستمزد کارگران در هر سال بر اساس ماده ٤١ قانون کار باید بر پایه نرخ تورم و سبد هزینه زندگی خانوار تعیین شود اما امسال میزان افزایش دستمزد کمتر از نرخ تورم است که همین امر باعث نگرانی جامعه کارگری استان اصفهان شد.

وی با بیان اینکه بنا به اعلام مسوولان نرخ تورم در سال ۹۸ بالای ۳۰ درصد بوده است، تصریح کرد: با این حال چگونه افزایش حداقل حقوق کارگران ۲۱ درصد تعیین شد.

عضو سابق شورای عالی کار تاکید کرد: نمایندگان کارگران در جلسه شورای عالی کار به حق از امضای صورتجلسه دستمزد کارگری خودداری کردند و ما حمایت خود را از آنها که تَن به این مصوبه ندادند اعلام می کنیم.

وی با بیان اینکه جلسه‌های شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه کارگری، کارفرمایان و دولت برگزار می‌شود، اظهار داشت: امسال از سال‌های نادری بود که تساوی این سه ضلع در جلسه تعیین حداقل دستمزد کارگران سال ۹۹ بهم خورد و تعداد ۲ ضلع دیگر از کارگران بیشتر بود.

برشان با اشاره به اینکه در چند سال اخیر مسائل تولید، کار و کارگری همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است و هر سال نیز با توجه به این مسائل نامگذاری می‌شد، تصریح کرد: کارگری که از حداقل معیشت نتواند برخوردار شود، عامل موثری نیز در تولید و تحقق شعار امسال یعنی جهش تولید نخواهد بود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان با بیان اینکه حداقل دستمزد کارگران ملاک حداقل مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی نیز هست، اضافه کرد: اگر آنها نیز از این افزایش حداقل دستمزد کارگران یعنی ۲۱ درصد پیروی کنند، همه بازنشستگان و مستمری بگیران آسیب خواهند دید.

وی با اشاره به اینکه دولت اعلام کرده است که حقوق کارمندان نباید از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کمتر باشد، گفت: این درحالی است که حقوق کارگران در سال جاری با میزان افزایش تعیین شده در مصوبه شورای عالی کار به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم نخواهد رسید.

عضو شورای اسلامی اصفهان با بیان اینکه کارگران خواهان رسیدگی فوری به این موضوع توسط دولت و قوه‌های مقننه و قضاییه هستند، افزود: ما نگرانی و مخالفت خود را نسبت به این موضوع اعلام می‌کنیم و امیدواریم هرچه زودتر و قبل از آنکه اعتراض‌ها به آن گسترش یابد، حل شود.

برشان همچنین با اشاره به اینکه پس از شیوع بیماری کرونا و تعطیل شدن بسیاری از واحدهای صنفی، غیر از موارد اخراجی که به‌طور طبیعی در پایان هر سال انجام می‌شد بیش از ۱۳ هزار نفر در استان اصفهان از بیمه بیکاری استفاده کردند از کارفرمایان خواست تا در این شرایط تا حد ممکن با کارگران همراهی داشته و در این کار خیر سهیم باشند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان، عمده کارگرانی که پس از شیوع کرونا در استان شغل خود را از دست دادند را در بخش‌های گردشگری مانند هتل‌ها، مهمانپذیرها، مراکز گردشگری، آژانس‌های مسافرتی و آرایشگاه‌ها، رستوران‌ها و فست‌فودها خواند.

محسن نیرومند مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان نیز از ثبت‌نام حداقل ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر در این استان تا شانزدهم فروردین امسال برای دریافت بیمه بیکاری پس از شیوع بیماری کرونا خبر داد.

نیرومند تصریح کرد که پیش‌بینی می‌شد بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر در استان با توجه به شرایط بوجود آمده پس از شیوع ویروس کرونا، شغل خود را از دست بدهند.

 استان دست‌کم پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفری اصفهان، بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی دارد که  یک میلیون نفر از جمعیت آن کارگر بیمه شده هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
6 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.