علی پور عسگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ۱۳ کامیون از مسیر مرز عشایری و پاسگاه حفاظتی منابع طبیعی مستقر روستای چهارراه قصد ورود به ییلاق داشتند که متوقف شدند.

به گفته وی، ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی در این مرز عشایری از نیمه شب گذشته تا ۷ صبح امروز این تعداد کامیون را که از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری قصد ورود به سمیرم داشتند متوقف کردند.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم افزود: کامیون‌های حامل دام بعد از توقف با کمک ماموران پلیس از مرزهای شهرستان سمیرم و استان اصفهان خارج شدند.

پورعسگر درباره اینکه ممکن است کامیون‌ها در بازگشت دام‌ها را در مراتع استان‌های همجوار پیاده کرده و به شکل سنتی اقدام به کوچ و حرکت به سمت ییلاق کنند,گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در آن صورت نیز اجازه ورود هیچ دامی را نخواهند داد.

وی تاکید کرد: زمان باز شدن قرق و تقویم کوچ ۲۵ اردیبهشت است که ۳۵ روز تا آن روز زمان باقی است و این کوچ زودهنگام با وجود بارش های بسیار شدید شب گذشته، شیوع ویروس کرونا و رعایت نکردن چندین باره بازه کوچ بهاره هیچ توجیهی ندارد.

رییس اداره منبع طبیعی و آبخیزداری سمیرم افزود: ریزش تگرگ، بارش باران و رعد و برق شب گذشته بسیار شدید بود و اگر دام و عشایری وارد منطقه می‌شد خطرهای جانی و آسیب‌های زیادی به آنها وارد می‌شد.

پورعسگر تصریح کرد: اداره منابع طبیعی برای خانوارهای عشایری که اقدام به جابجایی دام و کوچ زودهنگام کنند، پرونده قضایی تشکیل می‌دهد.
وی از مسوولان استان های جنوبی و همجوار سمیرم نیز خواست جلوی حرکت زودهنگام عشایر و دام‌های آنها را بگیرند تا شرایط کرونایی و آب و هوایی بهتر و مشکلات کمتر شود.

فرماندار سمیرم نیز از عشایر مستقر در قشلاق خواسته بود تا زمان کوچ خود به منطقه ییلاقی این شهرستان را به تعویق بیندازند و به‌شکل سنتی و بدون استفاده از کامیون و خودرو کوچ کنند.

منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۲ ایستگاه کنترل سلامت در مرزهای عشایری شهرستان های غربی، جنوبی و شرق اصفهان مستقر شده است تا عشایر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد مراتع و مناطق ییلاقی استان اصفهان شوند.

سال گذشته عشایر در اقدامی بی سابقه نسبت به همه سال‌هایی که کوچ بهاره انجام شد پنجم اردیبهشت وارد ییلاق سمیرم شدند و امسال نیز با وجود شیوع ویروس کرونا و اعلام همه هشدارها بسیار زودتر از سال گذشته به سمت سمیرم حرکت کرده‌اند.

در این مقطع زمانی پوشش گیاهی نورس و زمین خیس و نمناک است و بدین سبب ورود دام عشایر تخریب طبیعت و پوشش گیاهی را در پی دارد.

افزون بر چهارهزار و ۷۰۰ خانوار عشایری قشقایی شامل طایفه‌های دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی هر ساله به ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند.

شهرستان سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج در ضلع شمالی دامنه های دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.