هم اکنون هشت منطقه حاشیهنشین با نیم میلیون نفر جمعیت در اصفهان وجود دارد.
پاتوق یا محفل به محل اجتماع عدهای از افراد اطلاق می شود که بدون وجود آییننامه، قواعد و قوانین در حاشیه حیات رسمی جامعه به تشکیل اجتماعاتی اقدام میکنند.
مرضیه فرشاد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به محدودیتها در تردد و پذیرش افراد و جمعآوری معتادان متجاهر و نگرانی از وضعیت این افراد در حاشیه شهرها اقدامات توزیعی در محلهای تجمع این افراد صورت میگیرد.
وی اظهار داشت: بر این اساس بر تعداد نیروهای مداخلات اجتماعی بهزیستی افزوده شده تا بتوانند به نحو بهتر و سریعتری تا زمان عادی شدن شرایط فعلی به خدمترسانی بپردازند.
مدیرکل بهزیستی اصفهان، همچنین درباره وضعیت کودکان کار گفت: با توجه به کاهش ترددهای مردمی در خیابانها و معابر از تعداد این کودکان کاسته شده است.
وی اضافه کرد: اکنون تنها مرکز خیریه کودکان کار (سرمد) زیر نظر بهزیستی اقدام به خدماترسانی بهداشتی و تغذیهای به این کودکان میکند.
فرشاد خاطرنشان کرد: هرچند با محدودیت پذیرش در شرایط فعلی مواجه هستیم ولی اگر شهروندان با مواردی از شرایط نامناسب کودکان به لحاظ سلامتی و بهداشتی مواجه هستند میتوانند از طریق شماره ۱۲۳ به اوژانس اجتماعی اطلاع دهند تا نیروهای شهرداری و بهزیستی وارد عمل شوند.
وی به افزایش ساعات فعالیت مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهزیستی اشاره کرد و گفت: به دلیل تعطیلی دفاتر مشاوره حضوری این خطوط از هشت صبح تا ساعت ۲۴ آماده خدماترسانی به متقاضیان است.
مدیرکل بهزیستی اصفهان به راه اندازی سامانه خودارزیابی وضعیت روانشناختی در بحران ویروس کرونا، به منظور غربالگری هوشمند افراد جامعه و پیشگیری از آسیبهای روانی-اجتماعی ناشی از این بحران، توسط این سازمان خبر داد و گفت: سلامت روان، جزیی از مفهوم سلامت است که در دوران شیوع ویروس کرونا باید توجه ویژهای به آن داشت.
وی خاطرنشان کرد: در این سامانه به نشانی http://corona.behzisti.ir خدمات بر اساس سطح بندی و سیستم ارجاع ارائه میشود و افراد پس از ورود به آن به اطلاعات و سوالات خواسته شده پاسخ میدهند.
فرشاد تصریح کرد: در پایان این فرآیند که بصورت رایگان انجام میشود متناسب با نمره غربالگری، توصیههای روانشناختی به افراد ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی اصفهان از مردم دعوت کرد که با مراجعه به این سامانه به مدیریت و پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از شرایط فعلی بپردازند.
حدود ۱۰۸ هزار معلول زیر پوشش بهزیستی استان اصفهان هستند که از این تعداد ۲۹ هزار معلول جسمی حرکتی، ۲۴ هزار معلول ذهنی، ۱۲ هزار معلول اعصاب و روان، ۱۳ هزار معلول شنوایی، هفت هزار معلول بینایی و ۲۱ هزار سالمند هستند.