سید علی معرکنژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در تلاش برای تهیه نماهنگهای ویژه، محتوا و پوستر برای معرفی جاذبههای گردشگری تخت فولاد و تکیههای آن در فضای مجازی هستیم تا هموطنان در تمام نقاط کشور بتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: در روزهای شیوع ویروس کرونا و عدم امکان گردشگری حضوری از مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان سه اقدام عمده از سوی این مدیریت فراهم شده است.
مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان افزود: در ایام نوروز مشاهیر تخت فولاد و شخصیتهای ملی و بین المللی مدفون در آن از جمله بابارکن الدین و میرزاحسین کشیکچی به صورت روزانه در قالب صوتی و تصویری در فضای مجازی و نیز پیامرسانهای داخلی معرفی میشوند.
وی ادامه داد: در برنامهای دیگر اقدام به برگزاری مسابقه کتابخوانی برگرفته از داستانهای کوتاه از زندگینامه علما و مشاهیر و بزرگان کردیم که هر روز به قید قرعه به دو نفر هدایایی به رسم یادبود اهدا و به صورت رایگان برای آنها ارسال میشود.
معرکنژاد تصریح کرد: همچنین فضاهای معماری، هنری و گردشگری تخت فولاد در قالب نماهنگهای کوتاه از این جاذبهها معرفی میشوند.
وی شعار برنامههای مجازی نوروز امسال را "همه چیز از نو" بیان و خاطرنشان کرد: در این روزهای بحران ویروس کرونا مردم را به در خانه ماندن و صبر و امید توصیه میکنیم و از آنها می خواهیم به صورت الکترونیک از مجموعه تخت فولاد دیدن کنند.
مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان با اشاره به امکان تور مجازی سه بعدی و ۳۶۰ درجه در پایگاه الکترونیک این مدیریت اظهارداشت: کتابهای منتشر شده توسط این مجموعه فرهنگی- مذهبی به صورت رایگان در پایگاه الکترونیک بارگذاری شده است تا شهروندان و هموطنان بتوانند در روزهای قرنطینه خانگی در منزل به مطالعه بپردازند.
تخت فولاد اصفهان با نام وادی السلام ثانی، دومین قبرستان جهان تشیع آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی و همچنین سایت موزه ای گردشگری برای طالبان فرهنگ و معرفت است.
تخت فولاد در سال ۱۳۷۵ به شماره ۱۷۳۵ درفهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و این ظرفیت را دارد که به یکی از مقاصد گردشگری مذهبی ایران و تاریخ معماری اصفهان تبدیل شود، زیرا تنها یک قبرستان ساده نیست بلکه گنجینه ای از مشاهیر و مفاخر ایران و جهان اسلام است.
مکان های مهم و تاریخی ثبت شده ملی تخت فولاد عبارتند از: تکیه میرفندرسکی معروف به تکیه بختیاری ها، سنگ قبر بابا فولاد حلوائی، آرامگاه بابا رکنالدین، تکیه آغا باشی، تکیه آقا حسین خوانساری، تکیه آقا مجلسی، تکیه بروجردیها، تکیه تویسرکانی، تکیه جویبارهای، تکیه خاتون آبادی، تکیه ریزیها، تکیه سید العراقین، تکیه شهشهانی، تکیه فیض، تکیه لسان الارض، تکیه مادر شاهزاده، تکیه محمد جعفرآبادهای، تکیه میرزا رفیعا، تکیه واله (والهیه)، تکیه چهارسوقی، تکیه کازرونی، تکیه کلباسی (ابوالمعالی)، آرامگاه بید آبادی، آبانبار کازرونی، شبستان مسجد مصلی، مسجد رکن الملک، و تکیه فاضل هندی.
براساس آمار موجود سالانه صدها هزار مسافر و گردشگر از تخت فولاد دیدن میکنند.