به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمدان صبح پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: یکی از اهداف منابع منابع طبیعی فرهنگ سازی به منظور حفظ و حراست از عرصههای منابع طبیعی و پوشش گیاهی در میان مردم است که این امر مهم بدون حمایت رسانهها با چالش مواجه خواهد شد.
وی گفت: ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده که فرصت مناسبی برای بزرگداشت منابع طبیعی با هدف تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی در میان اقشار مختلف مردم و مسئولین در جهت حفاظت و توسعه پایدار از منابع طبیعی است.
شعار هفته منابع طبیعی نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان ابراز داشت: شعار امسال هفته منابع طبیعی نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز با هدف اشاعه سنت حسته نهال کاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی است.
وی افزود: امسال در راستای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا و رعایت موارد بهداشتی برنامهها و روز شمار هفته منابع طبیعی تحت شعاع قرار گرفت و براساس اعلام استان تمام برنامهها در یک روز به صورت نمادین به اضافه مراسم درختکاری انجام میشود بنابراین رسانهها با پرداختن به فواید درخت و منابع طبیعی از کمرنگ شدن منابع طبیعی و درختکاری جلوگیری کنند.
جذب دیاکسید کربن و تولید اکسیژن از مهم ترین کارکردهای گیاهان است
رمدان خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به مناسبت روز درختکاری با رعایت موارد بهداشتی با کاشت درخت آن را با برکت دانست که این حرکت حاوی پیام مهمی برای مردم است که با وجود درگیر بودن جامعه به ویروس کرونا به هفته منابع طبعی و درختکاری اهمیت دادند.
وی افزود: یکی از فواید درختکاری جلوگیری از انتشار گرد و غبار و جذب دیاکسید کربن موجود در هوا و تولید اکسیژن است زیرا چند سالی که کشور درگیر معضل گرد و غبار و آلودگی هوا است.
مردم در حفظ منابع طبیعی کوشش کنند
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان با بیان اینکه مردم همیار طبیعت هستند و باید در حفظ منابع طبیعی کوشش کنند، افزود: جنگلها و مراتع طبیعی اهمیت فراوانی از لحاظ حفاظت آب و خاک منطقه دارد، ایجاد سازههای آبخیزداری در جلوگیری از سیلاب و فرسایش خاک هزینههای زیادی در بر دارد بنابراین با حفظ پوشش بوتههای گیاهی و مرتعی به ایجاد سازهها نیاز کمتری خواهیم داشت.
وی در ارتباط با پروژههای مراتع طبیعی شهرستان اظهار داشت: امسال از محل صندوق توسعه ملی سه میلیارد تومان اعتبار جذب شده است که یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان آن را به فاز دوم سیلاب حوزه تخت عباس تخصیص دادیم که تاکنون ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رمدان گفت: به دنبال بارندگیهای سیل آسا در فرودین ماه امسال دیوار بند خاکی غرقن و تیکن تخریب شدند که برای مرمت هر کدام یک از از این دو بند خاکی ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به صورت جداگانه جذب شد و سپس با پیمانکار قرار داد بستیم و اکنون مرمت این دو بند خاکی ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.
کاشت ۵۶۰۰ اصل نهال در گلپایگان
وی با بیان اینکه امسال به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی ۵۶۰۰ اصل نهال از نوع سرو، اقاقیا، کاج ارغوان زبان گنشک و زیتون تلخ و سنجد و توت به منظور کاشت در شهرستان توزیع میشود، بیان داشت: هر سال مراتع شهرستان در فروردین و اردیبهشت ماه به منظور رشد و بذر دهی پوشش گیاهی غرق میشود و بهرهبرداران حق چرای دام در این مراتع ندارند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان تصریح کرد: شهرستان گلپایگان ۱۸۹ هزارهکتار مرتع دارد که ۱۵۰ هزار هکتار آن مفید است، گشت بازرسان منابع طبیعی برای جلوگیری از تخلفات احتمالی به صورت شبانه روزی در این مراتع انجام میشود.
وجود ۶۰ نوع گونه گیاه داروئی در گلپایگان
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان گلپایگان ۶۰ گونه گیاه داروئی وجود دارد که بیشتر در منطقه پشت کوه به دلیل فروانی بارش میروید، معروف ترین نوع این گیاهان داروئی بابونه، آویشن، گل گاوزبان، چای کوهی، دم گاوی و باریچه است، برداشت گیاهان داروئی به اندازه نیاز مصرف خانگی مجاز است و در غیر این صورت جلوگیری میشود.
رمدان گفت: امسال ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار تملک دارئی مصوب شده است که تاکنون برای گشت و مراقبت ۵۹ میلیون تومان تخصیص یافت و برای بخش آبخیزداری از ۹۰ میلیون تومان تخصیص اعتبار ۳۷ میلیون تومان پرداخت خواهد شد که این اعتبار جوابگوی احداث بند جداگانه نیست و با هماهنگی استان قرار شد از محل اعتبار ملی اعتبار تخصیص شود.
وی با بیان اینکه حجم آبگیری بند تخت عباس ۳۵۰ هزار متر مکعب است که در فاز نخست، ۱۵۰ هزار مترمربع آبگیری شد، گفت: حجم آبگیری بند خاکی تیکن یک میلیارد و ۲۳۰ هزار متر مکعب است که فروردین ماه امسال ۹۰۰ هزار متر مکعب آبگیری شد.
شش هکتار اراضی شهرستان جنگل کاری میشود
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان ابراز داشت: در راستای توسعه جنگل کاری در شهرستان شش هکتار از اراضی در قسمت پایاب دشت عباس درختکاری میشود.