محمدرضا عباسی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان اصفهان به عنوان یکی از مهمترین قطب های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در ایران محسوب می شود. با توجه به قرار گرفتن در منطقه خشک کشور، اصفهان توانست مقام نخست را در بین استان هایی که حتی آب فراوان دارند کسب کند.

وی افزود: ماهیان زینتی اشتغال بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفررا فراهم کرده و با تولید بیش از ۶۷ میلیون عدد از انواع مختلف این ماهیان، با بیش از ۱۲۰ گونه و در حدود ۸۰۰ مزرعه کوچک وبزرگ در ۵۰ درصد از شهرستانهای استان اصفهان، تولید اشتغال کرده است.

علل رشد صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در ایران

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه به طور کلی علت روند رو به رشد ماهیان زینتی در ایران مخصوصاً ازدهه ۷۰ تاکنون به اقبال تولید کنندگان قدیمی برای گرفتن پروانه بهره برداری و استقبال تولید کنندگان جدید از رشد بازار و اقبال به سرمایه گذاری و تولید در بخش ماهیان زینتی و ساماندهی واحدهای فعال در سطح کشور و صدور مجوزهای تولید توسط سازمان شیلات ایران و شیلات استان اصفهان بر می گردد.

اهمیت پرورش ماهیان زینتی و آکواریوم

وی بیان داشت: توسعه صنعت پرورش ماهیان زینتی با هدف استفاده بهینه از منابع آب و امکانات موجود تولید، اشتغال و در آمد را به دنبال دارد. ماهیان زینتی از معدود آبزیانی هستند که به راحتی در زندگی شهری و آپارتمان نشینی با کمترین هزینه قابل نگهداری است. همچنین وجود شرایط بسیار آسان برای راه اندازی کارگاه های ماهیان زینتی، داشتن حداقل ۲۰ تا ۳۰ متر فضای خانگی برای تولید ۱۵ تا ۳۰ هزار قطعه در سال، بی نیازی به آب جاری و امکان استفاده از آب چاه های داخل منازل، از مهمترین شرایط سهل راه اندازی این کارگاه ها است که موجب ترغیب و تقویت انگیزه سرمایه گذاران می شود.

عباسی با بیان اینکه به دست آوردن نرماتیوهای تکثیر و پرورش انواع آبزیان (آب شور و شیرین) در شرایط آب و هوای ایران این فرصت را برای کارشناسان و متخصصین فراهم می کند، ابراز داشت: از مزیت های موجود در ایران می توان به تنوع آب و هوایی منحصر به فرد کشور ایران، وجود نیروی انسانی تحصیل کرده و علاقه فردی در این زمینه اشاره کرد. اگر صنعت آکواریوم وماهیان زینتی توسط برنامه ریزان اقتصادی جدی گرفته شود، از آن می توان اشتغال زایی ودرآمد ارزی خوبی کرد.

ایجاد آرامش درانسان

وی با اشاره به اینکه امروزه همگام با صنعتی شدن به منظور رسیدن به سلامت روانی جامعه، گسترش روزافزون آکواریوم و نگه داری ماهیان زینتی بعنوان جزئی از فضای داخلی منازل، مراکز عمومی، رستوران ها، نمایشگاهها و محیط های درمانی وبیمارستانها باعث آرامش روحی و روانی می شود، اظهار داشت: بر اساس مطالعات علمی ۱۵ دقیقه نگاه کردن به آکواریوم ماهی باعث ایجاد آرامش روحی طی ۴۸ ساعت می شود. بر همین اساس با توجه به اینکه ماهیان زینتی نقش بسیار مهمی در سلامت افراد جامعه، آرامش و روحیه و روان افراد دارد، فرهنگ سازی پرورش و نگهداری این گونه در دستور کار سازمان شیلات قرار گرفته است.

طبقه بندی ماهیان زینتی

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با طبقه بندی ماهیان زینتی گفت: ماهی های زینتی یا آکواریومی به لحاظ محیط زندگی به دو دسته کلی آب شور و آب شیرین تقسیم می شوند و هر کدام از این دو گروه به دو گروه آبزیان گرم آبی یا ماهیان مناطق گرمسیری و آبزیان سرد آبی تقسیم می شوند. البته بیشتر آبزیان زینتی در جهان مربوطه به مناطق گرم است که مربوط به تنوع رنگ و زیبایی آبزیان این مناطق خواهد بود.

وی افزود: از نظر تغذیه هم ماهیان به سه گروه کلی «گیاه خوار»، «گوشت خوار» و «همه چیز خوار» دسته بندی می شوند و از نظر رفتار ی به «آرام» و «تهاجمی» تقسیم می شوند. ماهیان زینتی معمولاً مربوط به مناطق گرمسیری (استوایی) می باشند، از لحاظ سیستماتیک یعنی جایگاه جانوری یا ارتباط تکاملی مربوط به شاخه مهره داران (جانوران دارای ستون فقرات) می باشند.

ایام عید نوروز وماهی قرمز

عباسی به ماهی های قرمز ، گلدفیش و کوی فیش ویا سایر ماهیان زینتی زیبایی دیگر که در ایام فرا رسیدن سال نو در کشورمان مهمان سفره هفت سین ما در ایران و استان است اشاره ای داشت و افزود: این ماهی های زینتی با نام علمی Cyprinidae و قابل پرورش و نگهداری در آب شیرین و دارای دامنه تحمل آب سرد و گرم تعریف می شوند.

وی افزود: از نکات مهم در نگهداری این ماهیان میتوان به اطمینان از سالم بودن ماهی در هنگام خرید و تناسب اندازه وتعداد ماهی با اندازه ظرف نگهداری آن و تعویض آب دو بار در هفته با استفاده از آب بدون کلر، نگهداری در محیط خنک وعدم دستکاری و ایجاد استرس برای ماهی و برای نگهداری طولانی مدت از آکواریوم کوچک واستفاده از پمپ هوادهی و غذای مناسب برای این ماهیان از فروشگاههای ماهیان زینتی تهیه شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1366713
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.