تا امروز دوشنبه پنجم اسفند، هنوز هیچ مورد تایید شده و قطعی از ابتلا به بیماری کرونا در استان اصفهان اعلام نشده است با این وجود روز یکشنبه چهارم اسفند، مدرسه های استان به‌منظور ایمن سازی، ضدعفونی کردن و گندزدایی با هدف حفظ سلامتی دانش‌آموزان تعطیل شد، هرچند روز قبل آن یعنی شنبه سوم اسفند مدرسه‌های بسیاری از شهرستان‌ها به‌دلیل طولانی شدن روند شمارش آرا و استقرار شعبه‌های اخذ رای در برخی واحدهای آموزشی، تعطیل بود.

از طرفی در بسیاری از استان‌های همجوار که هنوز این بیماری تایید نشده، مدارس برای امروز و فردا یا آخر هفته تعطیل اعلام شد اما یکشنبه شب این خبر منتشر شد که تصمیمی برای تعطیلی مدارس این خطه گرفته نشده است.

از طریق رسانه‌های مختلف اصفهان اعلام شد که بر اساس تصمیم ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در استانداری اصفهان، همه مدارس استان روز دوشنبه پنجم اسفند دایر است.

رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت که این تصمیم در جلسه ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در استانداری اصفهان گرفته و از طریق این اداره کل اطلاع رسانی شد.

رحمت‌الله ممیز، تصمیم‌گیری برای تعطیلی مدارس را با مصوبه ستاد ویژه استان با مسوولیت استاندار و دستگاه‌های مربوطه مانند دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد.

هرچند اداره کل آموزش و پرورش استان و رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کردند که با دانش‌آموزان یا معلمانی که بیماری احتمالی داشته و نیاز به استراحت دارند همکاری لازم صورت می‌گیرد و اگر دچار سرماخوردگی هستند به مدرسه نیایند و غیبت آنها مجاز است.

تعطیل اعلام نشدن مدرسه‌های اصفهان، واکنش‌های بسیاری را در بین مردم به همراه داشت و عده‌ای از آنها از طریق شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که با توجه به آمار اعلام شده از مبتلایان و فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در کشور، برای سلامتی فرزندان خود و فرستادن آنها به مدرسه نگران هستند و این سووال را مطرح کردند که چطور در بسیاری از استان‌های دیگر که هنوز مورد مثبت کرونا تایید نشده، مدرسه‌ها تا آخر هفته تعطیل شد.

تعدادی از والدین با اشاره به تعطیل شدن دانشگاه‌های استان تا پایان هفته اظهار کردند که چگونه دانشگاه‌ها را تعطیل کردند اما برای مدرسه‌ها که جای نگرانی بیشتری دارد، چنین تصمیمی گرفته نشد.

برخی از خانواده‌ها یکشنبه شب پس از اعلام خبر تعطیل نشدن مدارس، در شبکه های اجتماعی اعلام کردند که فرزندان خود را به مدرسه نمی فرستند.

بررسی وضعیت مدرسه‌های اصفهان در صبح دوشنبه، نشان می‌دهد که بسیاری از والدین، این تصمیم خود را عملی کردند، سرویس مدرسه ای در خیابان ها به چشم نمی خورد و برخی مدرسه‌ها به خانواده ها اعلام کردند که به‌دلیل حضور تعداد کم دانش‌آموزان، کلاس‌ها دایر نیست و فرزندان خود را به خانه ببرند.

رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت که برخی مدرسه‌ها با وجود حضور تعداد بسیار کم دانش‌آموزان، دایر هستند و مدیران حق تعطیل کردن مدرسه به‌دلیل کم بودن تعداد دانش‌آموزان حاضر را ندارند.

رحمت‌الله ممیز تصریح کرد: یکشنبه اعلام شد که مدرسه‌ها دایر است اما این موضوع نیز تاکید شد که اگر دانش آموزی یا والدین او یا معلمان دچار بیماری سرماخوردگی هستند می توانند به مدرسه نیایند.

وی با اشاره به ضد عفونی کردن مدرسه های استان، خاطرنشان کرد: همه اقدام های لازم برای حفظ سلامتی دانش‌آموزان و پیشگیری از بیماری کرونا در همه مدرسه‌ها با هماهنگی مراکز بهداشت شهرستان‌ها، انجام شد.

دست‌کم ۹۰۰ هزار دانش‌آموز در بیش از پنج هزار واحد آموزشی استان اصفهان تحصیل می‌کنند.

تعطیل نشدن مدرسه های اصفهان برای روز دوشنبه، انتقادهایی را به سمت مسوولان استان از جمله استانداری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ستاد مدیریت بحران وارد کرد اما طاهره چنگیز رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در صحبتی که یکشنبه شب با شبکه تلویزیونی اصفهان داشت اعلام کرد که بر اساس دستورالعمل به خاطر اینکه مورد مثبتی وجود نداشته است، وزیر بهداشت تعطیلی را لازم ندانست. 

به گفته برخی منابع، بر اساس اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در استان هایی که فاقد نمونه مثبت و تایید شده بیماری کرونا باشد مورد تایید نمی باشد و اجرای این دستورالعمل به عهده استاندار هر استان است.

 ریاست ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به عهده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

بر اساس آخرین اطلاعات، مدرسه های قم، تهران، سیستان و بلوچستان، ایلام، هرمزگان، خراسان  رضوی، خوزستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، البرز، مازندران، مرکزی، همدان، قزوین، خراسان جنوبی، کرمان و بوشهر برای امروز یا تا آخر هفته تعطیل هستند.

البته ذکر این نکته ضروری است که مدرسه های اصفهان در سال تحصیلی جاری تا کنون دست کم ۱۴ روز به دلایل مختلف مانند آلودگی هوا، ناآرامی های آبان و طولانی شدن روند شمارش آرا پس از انتخابات دوم اسفند، تعطیل بود.

با وجود همه نگرانی‌هایی که در بین مردم و خانواده‌ها درباره ویروس کرونا وجود دارد، به گفته یک روانشناس، موضوع ویروس کرونا و شیوع آن را نباید به سمت بزرگنمایی و فاجعه‌انگاری پیش برد زیرا در این صورت، اضطراب و ناامیدی عمومی رخ خواهد داد.

به گفته مهنوش صفائی، اخبار مرتبط با ویروس کرونا را باید از منبع موثق و قابل اعتماد مانند سایت سازمان بهداشت جهانی یا رسانه های رسمی دنبال کرد تا با دنبال کردن اخبار جعلی و شایعات دامنه اضطراب ما بیشتر نشود.

مسوولان وزارت بهداشت نیز همواره تاکید کردند که این بیماری قابل پیشگیری است و به‌راحتی با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد.

مردم باید از تماس‌های غیرضروری و حضور در میان ازدحام جمعیت پرهیز کنند، فاصله منطقی(یک متر) را با دیگران رعایت کرده و روبوسی و دست دادن‌های غیرضروری را کنار بگذارند.

همچنین افرادی که علایم بیماری سرماخوردگی دارند، در منزل بمانند و بسرعت مراقبت‌های درمانی را از طریق پزشکان در پیش بگیرند و با سایر افراد تماس نداشته باشند.

شستن مُداوم دست‌ها با آب و صابون یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان شده است.

تاکنون ۴۳ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و هشت نفر بر اثر این بیماری فوت کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.