از نخستین ساعت های صبح امروز، وقتی هنوز درب شعبه های اخذ رای باز نشده بود مردم همیشه در صحنه اصفهان همدلانه صف اراده بستند تا هر یک جوانه ای باشد که در چهل و یکمین بهار انقلاب شکوفا می شود. سرانجام روزهای پر تکاپوی منتهی به دوم اسفند که با رنگ و لعاب شور و شعور همراه بود گذشت تا امروز هر آنکه قلبش برای ایران می تپد با حضور خویش در پای صندوق های رای جشن ملی انتخابات را پاس بدارد.
ازدحام در شعبههای اخذ رای در اصفهان هر لحظه بیشتر میشود و همه چیز برای خلق حماسهای دیگر فراهم است. خیابانها و مسیرهای منتهی به شعبههای اخذ رای ، افرادی را می بینی که برای یک تصمیم سرنوشت ساز به میدان آمده اند.
واجدان شرایط در شهرستان اصفهان به یک میلیون و ۶۰۵ هزار و ۹۲۵ نفر و در استان سه میلیون و ۶۰۳ هزار نفر هستند. بیشترین آمار واجدان شرایط در استان اصفهان به ترتیب، اصفهان، کاشان، نجف آباد، فلاورجان، شاهین شهر و میمه است.
از شهرستان ها خبر می رسد هر لحظه بر شمار رای دهندگان افزوده می شود.
۶۲۵ خبرنگار و عکاس داخلی و ۲۴ خبرنگار خارجی اخبار یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی این استان را پوشش خبری میدهند.
مردم استان با آرای خود ۲۰ نفر را برای احراز کرسیهای نمایندگی این استان در مجلس شورای اسلامی انتخاب میکنند.
۱۶ حوزه انتخابیه اصلی و ۵۶ حوزه انتخابیه فرعی برای رایگیری از مردم استان پیش بینی شده است.
تعداد صندوق اخذ رای در استان ۲ هزار و ۸۳۸ است. همچنین ۲۲ هزار نفر عوامل اجرایی، دست کم ۱۴ تا ۱۷ هزار نفر عوامل نظارتی و ۹ هزار نفر از نیروهای نظامی و انتظامی برای برقراری امنیت انتخابات در این دوره حضور دارند.
همه عوامل برگزار کننده انتخابات اعم از نیروهای اجرایی، نظارتی، نمایندگان فرماندار، بازرسان و کاربران دستگاههای احراز هویت که در روزهای گذشته طی دورههای مجزا آموزشهای مهارتی و قانونی را دیدند اکنون مشفول انجام وظیفه هستند.
شخصیتها، نهادها و سازمانهای اصفهان در پیامهای جداگانه، مردم این استان را به حضور پرشور در پای صندوقهای رای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دعوت کردند.
«شمارش آرا در شعب اخذ رای بلافاصله پس از پایان ساعت مقرر رای گیری آغاز میشود اما بستگی به تعداد صندوقهای اخذ رای دارد.» این را رییس ستاد انتخابات استان اصفهان می گوید.
حیدر قاسمی در گفت و گو با ایرنا، اضافه کرد: اعلام نتایج قطعی و نهایی پس از تطبیق فهرستهای هیات اجرایی و هیات نظارت اعلام میشود.
حیدر قاسمی رییس ستاد انتخابات استان اصفهان گفت: اصفهان امروز آماده خلق حماسه دوم اسفند است
وی اضافه کرد: دست کم ۶۰ هزار نفر از جمله اعضای شعب، نیروی انتظامی، ناظران، پشتیبانی و لجستیک، بازرسی، نماینده فرماندار، ستادهای پشتیبان در فرمانداری و مجموعه استان، انتخابات را به صورت مستقیم نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه در همه حوزههای انتخابیه دستگاههای احراز هویت نصب شده است، اضافه کرد: ۱۵ تا ۲۰ درصد از دستگاه های احراز هویت در شعب شهری و روستایی به عنوان ذخیره در نظر گرفته شده تا درصورت مشکل جایگزین شده و وقفهای در امر انتخابات به وجود نیاید.
«مردم فهیم و بابصیرت اصفهان به همراه مردم سراسر کشور آمادگی دارند تا بار دیگر حماسهای نو بیافرینند.» عباس رضایی استاندار اصفهان با بیان این مطلب افزود: مردم در اجرای وصایای حضرت امام و دستورات مقام معظم رهبری و در مقام پاسداشت خون ۲۳ هزار شهید استان اصفهان و شهدای گرانقدری همچون سردار سلیمانی پای صندوقهای رای حضور پیدا میکنند.
مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان نیز با بیان اینکه طبق قانون تنها داشتن شناسنامه و شماره ملی برای رای دادن کافی است،گفت: داشتن کارت ملی هوشمند روند رایگیری را تسهیل میکند.
حسین غفرانی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: شماره ملی در بسیاری از شناسنامه درج شده و همین شماره و داشتن شناسنامه برای رای دادن کافی است.
وی اضافه کرد: البته داشتن کارت ملی هوشمند با توجه به قابلیت دستگاههای احراز هویت در شناسایی این کارتها، میتواند روند رای گیری را تسهیل و تسریع کند و هیچ الزامی برای داشتن کارت ملی نیست.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: روز انتخابات ارائه شماره ملی از طریق مراجعه حضوری یا تلفنی به شهروندان امکان پذیر خواهد بود.
وی با اشاره به آمادگی ادارات و دفاتر ثبت احوال استان اصفهان برای ارائه خدمات سجلی و شناسنامهای در روزهای آینده، تاکید کرد: این ادارات و دفاتر در روزهای پنجشنبه و جمعه به خدمات شناسنامهای مرتبط با انتخابات و تحویل شناسنامهها اقدام میکنند.
به گفته مسئولان، میزان مشارکت مردم این استان در حدود ۴۰ انتخابات مختلف پس از انقلاب بین ۵۱ تا ۷۱.۵ درصد بوده، مشارکت مردم این استان در ۴۰ انتخاباتی که پس از انقلاب برگزار شده، بطور میانگین ۵۸ درصد بوده که نسبت به متوسط کشوری، مناسب است.
روح الله بهرامی استاد دانشگاه معتقد است تاکید اصلی امام راحل بر تکیه به آراء اجتماعی است و چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن هیچ واژه ای پربسامدتر از حضور اجتماعی مردم و اتکا به آرای آنها در سخنان ایشان وجود ندارد.
وی در گفت و گو با ایرنا افزود: امام راحل در جلد ۲۱ صحیفه خود فرموده اند: «مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند و هیچ فرد و یا گروه و دستهای حق تحمیل فرد و یا افرادی را به مردم ندارند. جامعه اسلامی ایران، که با درایت و رشد سیاسی خود جمهوری اسلامی و ارزشهای والای آن و حاکمیت قوانین خدا را پذیرفتهاند و به این بیعت و پیمان بزرگ وفادار ماندهاند، مسلّم قدرت تشخیص و انتخاب کاندیدای اصلح را دارند. البته مشورت در کارها از دستورات اسلامی است. و مردم با متعهدین و معتمدین خویش مشورت مینمایند. و افراد و گروهها و روحانیون در حد تذکرات قبلی در حوزه خود میتوانند کاندیدا معرفی نمایند؛ ولی هیچ کس نباید توقع داشته باشد که دیگران اظهارنظر و اظهار وجود نکنند. در هر حال، مردم بابصیرت و درایت و تحقیقْ کاندیداها را شناسایی کرده و به سوابق و روحیات و خصوصیات دینی - سیاسی نامزدهای انتخاباتی توجه نمایند. مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسوولیت کنند، و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی (ص) باشند. و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بیدرد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان، و در یک کلمه، اسلام امریکایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند و از آنجا که مجلس خانه همه مردم و امید مستضعفین است، در شرایط کنونی نباید کسی انتظار داشته باشد که حتماً نمایندگان باید از گروه و صنف خاصی باشند. باید توجه داشت که هنوز خیلی از مسائل وجود دارد که به نفع محرومین باید حل و فصل شود. و تمیز بین کسانی که در تفکر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار دادهاند، با دیگران کار مشکلی نیست.«
بهرامی اضافه کرد: در این بیانات صریح و شفاف امام راحل، تکلیف و وظیفه انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و برگزارکنندگان انتخابات به روشنی بیان شده است، رای دهنده باید دقت کند که آیا براساس وظایف ملی، شرعی و قانونی رای می دهد یا به صرف رابطه فامیلی، قومیتی، عاطفی یا منافع شخصی دست به انتخاب میزند، برای انتخاب کاندیدای اصلح نیز همه گروهها، صاحبنظران و فرهیختگان نقش دارند اما متاسفانه در این زمینه کم کاری می شود، از سوی دیگر کاندیدایی که در معرض انتخاب است باید منافع ملی، دینی و عمومی را در اولویت قرار دهد و نه منافع شخصی و حزبی را، برگزارکنندگان و ناظران انتخابات هم وظایف مهمی دارند.
این استاد دانشگاه افزود: به اعتقاد من مردم در بسیاری از مواقع جلوتر از روشنفکران و جناحهای سیاسی هستند زیرا به خوبی می فهمند که خودشان باید سرنوشت خود را رقم بزنند که راه آن هم مشارکت در صحنه سیاسی و انتخابات است و اگر ساختاری را دچار فساد و اشکال می بینند، خودشان به دنبال راه های اصلاح آن باشند.
انتخابات امروز نخستین انتخابات گام دوم انقلاب است که با شعار «انتخابات ۹۸، گام دوم انقلاب، قانونمداری و بیطرفی، انسجام ملی» برگزار میشود.
حوزه انتخابیه اصفهان به مرکزیت اصفهان دارای پنج کرسی است و مردم این شهرستان باید از بین نامزدها پنج تَن را به نمایندگی خود برای حضور در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند بعلاوه نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران. اما در سایر حوزههای انتخابیه استان یک نفر انتخاب خواهد شد که به ترتیب "اردستان" به مرکزیت "اردستان، شاهین شهر، میمه و بُرخوار" به مرکزیت "شاهین شهر"، "خمینی شهر" به مرکزیت "خمینی شهر"، "سمیرم " به مرکزیت "سمیرم" ، "شهرضا و دهاقان" به مرکزیت "شهرضا"، "فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت" به مرکزیت "داران"، "فلاورجان" به مرکزیت "فلاورجان"، "کاشان و آران و بیدگل "به مرکزیت "کاشان"، "گلپایگان و خوانسار" به مرکزیت"گلپایگان"، "لنجان"به مرکزیت "زرین شهر"، "مبارکه "به مرکزیت "مبارکه" ، "نایین و خور و بیابانک "به مرکزیت "نایین" ، "نجفآباد و تیران و کرون "به مرکزیت "نجفآباد" و "نطنز و بخش قمصر" به مرکزیت "نطنز" از حوزههای دیگر استان اصفهان در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.
به گفته مسئولان، تعداد افراد واجد شرایط رای دادن در استان اصفهان سه میلیون و ۶۰۳ هزار و ۵۳۹ نفر است که از این تعداد ۱۷۰ هزار و ۴۰۰ نفر برای اولین مرتبه در انتخابات شرکت خواهند کرد.در این دوره از انتخابات، یکهزار و ۲۴۲ داوطلب در استان اصفهان ثبت نام کردند که سرانجام دستکم ۲۹۱ نامزد با هم رقابت میکنند.
بیش از ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار نفر در کشور واجد شرایط رأی دادن هستند.