حجت الاسلام محمدعلی انصاری روز پنجشنبه در آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت در سالن همایش هنرستان هنرهای زیبای اصفهان افزود: قرآن میتواند در درمان تمام آسیبها، الگو باشد، همچنین باید نیروهای قرآنی در بخش انسجام و با هم تعامل داشته و با محوریت قرآن حول دعوت اتحاد قرآنی به سایر دستگاهها انسجام بخشند.
وی ایجاد همدلی و هم افزایی را مهمترین اهداف برگزاری هفته قرآن و عترت برشمرد و اظهارداشت: در اصفهان ۳۰ دستگاه و نهاد دولتی و مردمی و خصوصی برای برگزاری این هفته همدلی و مشارکت داشتند.
به گفته انصاری یکی از راههای گسترش فرهنگ قرآن، برنامهریزی برنامههای قرآن است.
وی تصریح کرد: در کشوری که حکومت و نظام آن برپایه تعالیم قرآن برنامه ریزی شده، اصلیترین تکلیف فرهنگی گسترش قرآن و عترت و برنامههای قرآنی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان یکی از استانهای سرآمد در حوزه فعالیتهای قرانی بوده و هست، بیان کرد: هم سرمایههای اصلی یعنی قرآن پژوهان و متخصصان قرآنی و هم ظرفیتهای خوب از جمله هنرمندان و موسسات خوبی در این زمینه در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: هرسال آمار شرکت کنندگان آزمون قرآن و عترت استان بیش از تمامی استانهاست و جالب اینکه با استان دوم هم اختلاف فراوانی داریم.
انصاری افزود: فعالیتهای زیادی صورت گرفته اما در این سالها هفته قرآن و عترت به صورت برنامهریزی شده برگزار نشده بود و امسال برای اولین بار این مهم طرح ریزی شد.
وی بیان کرد: کم نبودند و نیستند انسانهایی که امروز از رسیدن به جاده کمال یعنی خدا جدا شدند، آن همه گناه، معصیت و جنایتها نشان از خاکی رفتنها و جداشدن از مسیر کمال است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان افزود: قرآن کریم، کلام نورانی پروردگار و مفسران اصلی یعنی اهل بیت راه هدایت، درس، زندگی و انسانیت به ما نشان میدهند تا در مسیر کمال گام برداریم.
وی اظهارداشت: بسیاری از کشورهای اسلامی قرآن را قبول دارند اما گمراه هستند و تبدیل به زمامداران ضعیف و گمراه شدند که ادعا میکنند در کشور اسلامی زندگی میکنند و مسلمان هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، قرآن و عترت را ۲ گوهر راه نجات دانست و بیان کرد: به ویژه امروز که بشر نیازمند هدایت بیشتری است و تکنولوژی زمینه گمراهی را بیشتر فراهم کرده قرآن و عترت نجاتبخش است.
به گفته وی، نسخه شفابخش هدایت، انسان سازی و رسیدن به مقصد قرآن و عترت است.
انصاری ادامه داد: در این سالها در همه زمینههای قرآنی و عترت موفقیتهای خوبی کسب کردیم.
وی گفت: متخصصان علوم اجتماعی، جامعه شناسان و سیاستمداران باید ملاک و مبنا را تعالیم قرآن بدانند آن زمان است که در مناسبتها به ویژه انتخابات حرف از ظلم به دیگری نمیزنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان یادآور شد: توقع داشتیم مدیران، مسوولان، مدیران حوزه قرآن، موسسات، نهادها، سازمانها و علما بیشتر به این جلسات عنایت داشته و حضور پرشوری داشته باشند.
۴۱ برنامه اصلی و محوری در هفته قرآن و عترت این استان به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار شد همچنین توسعه، ترویج و تبلیغ فعالیتهای قرآنی از مهمترین برنامههای این هفته در اصفهان بود.
۱۹ تا ۲۴ بهمن به عنوان هفته قرآن و عترت نامگذاری شده بود.
اصفهان دارای ۳۲۴ موسسه قرآنی است که زیر نظر اتحادیه موسسات فرهنگی و قرآنی استان فعالیت دارند.