امروز هوا سرد بود، اما صبح که از خانهها رهسپار کار و فعالیت روزانه شدیم چشممان به تصاویر تبلیغات نامزدهای انتخاباتی افتاد، فضایی که این سرمای هوا را به حضوری باشکوه دلگرم میکرد، هریک عکسی و نامی و شعاری، شعاری در آبادانی میهن، توسعه تولید و اشتغال، شفافسازی، حفظ حقوق اقشار مختلف، پاسخگویی به مردم، حقوق زنان و .....
مهلت قانونی تبلیغات از نخستین دقایق بامداد ۲۴ بهمن یعنی شب گذشته آغاز شد و امروز فضای شهر با تبلیغات مختلف آذین شده است و این تبلیغات رفته رفته شتاب میگیرد تا اینکه ۲۴ ساعت پیش از آغاز انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی این فرصت قانونی به پایان میرسد.
شب گذشته همه ستادهای انتخاباتی در تکاپوی آمادهسازی محل ستاد بودند و برخی نامزدهای انتخاباتی نیز نشانی ستادهای خود را برای حضور شهروندان در محافل و مجامع مختلف اعلام میکردند.
مردم چند روزی است که در تلاش برای شناخت بیشتر نامزدهای انتخاباتی شهرستان خود هستند و قصد دارند فرد اصلح را با آگاهی و تحقیق و بررسی انتخاب کنند زیرا میدانند که آینده استان و کشورشان و تصمیمگیریهای مهم در سطوح ملی و استانی منوط به ورود افرادی کاردان و آگاه و مردمی به دور از دنیاپرستی و منفعت طلبیهای شخصی است.
اما از همه اینها که بگذریم باید بدانیم که مردم طالب قانون و قانونمداری هستند و نباید این امر را از یاد ببریم که مردم درک بالایی دارند و نماینده قانونگریز نمیخواهند.
پایبندی به اصول اخلاقی و قانون میتواند بهترین نوع تبلیغات برای هر نامزد انتخاباتی باشد تا او را در نظر مردم فردی قابل اعتماد و امین جلوه دهد.
چنانچه رییس هیات بازرسی انتخابات استان اصفهان نیز معتقد است در کنار نهادهای نظارتی، نامزدهای انتخاباتی و ستادهای آنها نیز نقش موثری در تشویق و حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای دارند.
ایوب درویشی افزود: مشارکت حداکثری مردم و حضور آنها در انتخابات، ضامن مقبولیت هر نهاد حکومتی است.
وی با اشاره به ضرورت سلامت برگزاری انتخابات ادامه داد: سلامت برگزاری انتخابات موجب مشروعیتبخشی به انتخابات خواهد بود.
رییس هیات بازرسی انتخابات استان اصفهان، عوامل اجرایی، نظارتی، کاندیداها و جامعه مدنی را چهار ضلع برگزاری انتخابات برشمرد و تصریح کرد: کارکرد درونی این چهار ضلع مهم است که انتخاباتی پرشور را در استان و کشور رقم میزند.
وی از خرید و فروش آراء بهعنوان اقدامی نکوهیده در جریان انتخابات یاد کرد و اظهار داشت: این امر تعدی و تجاوز به آرای مردمی و حقالناس است.
همچنین رییس ستاد انتخابات استان اصفهان ایجاد فضای آرام و سالم رقابتی را پشتوانه منتخبان مردم راهیافته به مجلس شورای اسلامی برشمرد و گفت: ایجاد فضای رقابتی سالم و آرام در امر انتخابات ترغیبکننده و مشوق مردم در مشارکت حداکثری در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
حیدر قاسمی افزود: با وجود چنین شرایط سالمی، مردم در امر تصمیمگیری برای جامعه و کشور احساس تعهد و تعلق خواهدکرد که مشارکت حداکثری را رقم میزند.
وی اظهارداشت: این مشارکت حداکثری و مردمی، در شرایط دیپلماسی کنونی کشور و شرایط فعلی ایران در دنیا، پشتوانهای قوی برای کشور است.
رییس ستاد انتخابات استان اصفهان انتخابکنندگان و انتخاب شوندگان را ۲ رکن اصلی انتخابات دانست و خاطرنشان شد: این ۲ رکن باید آمادگی، همت و اعتماد به نفس لازم برای حضور در انتخابات پیشرو را داشته باشند و هرگاه یکی از آنها ایرادی پیدا کند روند انتخابات دچار مشکل میشود.
وی با بیان این که مجلس عصاره ملت است و در قانون اساسی کشور به آن تاکید شد، بیان کرد: نامزدهای انتخاباتی تبلیغات اثباتی و نه سلبی داشته باشند.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان اصفهان نیز پیشنهاد کرد منتخبان مردمی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در اولین اقدام خود به اصلاح قانون انتخابات مبادرت ورزند.
مرتضی طبیبی افزود: منتخبان مردمی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی باید منافع کل کشور و موکلهای خود را مدنظر قرار داده و آن را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس در پیشگاه خدا پاسخگوی عملکرد خود هستند تصریح کرد: این افراد باید بدانند در چه جایگاهی قرار گرفتهاند و نمایندگان مردم در چه نوع حکومتی هستند.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان اصفهان با تاکید بر اینکه قانونگذاران خود باید حرمت قانون را نگه دارند اضافه کرد: اعمال، آراء و نظرها و مواضع نمایندگان به عنوان شاخصترین فرد در اجتماع باید روشن و شفاف باشد.
وی اظهارداشت: تبلیغات از راههای نامشروع، غیرقانونی، استفاده از رسانهها به ویژه رسانههای دولتی و نیز خرید و فروش آرای مردم از مصادیق تخلف و جرائم انتخاباتی و تبلیغاتی است.
طبیبی ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی قانون انتخابات، آییننامهها و دستورالعملهای آن را مطالعه و به آن آگاه باشند.
همچنین دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان در این باره گفت: هرچه عملکرد نامزدها بر مدار اخلاق و قانون باشد مردم بیشتر به امر انتخابات و نتایج صندوقهای رای اعتماد خواهند کرد.
علیاصغر رفیعینژاد با تاکید براینکه پیشگیری از تخلفات انتخاباتی، همکاری همگان را میطلبد، افزود: در شان استان اصفهان است که در زمینه قانونمداری بهویژه در امر انتخابات سرآمد کشور باشد.
وی همچنین تصریح کرد: ما خواهان انتخاباتی پرشور، باشکوه و با مشارکت بالا هستیم اما این امر را به هر قیمتی نمیخواهیم.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان، خط قرمز مجریان انتخابات استان را بیاخلاقی و قانونگریزی دانست و تاکید کرد: مشارکت، سلامت، امنیت و عدالت چهار مولفه اصلی برای انتخابات است که تحقق آنها تنها از سوی یک دستگاه و گروه ممکن نخواهد بود.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی استان اصفهان نیز تاکیدکرد: اقدامات خرابکارانه و صحبت علیه سایر نامزدها و گروهها در قالب تبلیغات، برای هیچ نامزدی فرصتآفرین نبوده و نامزدها تنها سعی در بیان برنامههای خود در مهلت قانونی تبلیغات داشته باشند.
محمدرضا قنبری افزود: مردم رعایت قانون را از نامزدهای انتخاباتی خود انتظار دارند و هرگز به نامزدهای مُتخلف در زمینه انتخابات رای نخواهند داد.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما در ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی، پیشگیری از جرائم مربوطه است و قصد مقابله، مجازات و تعقیب قانونی نداریم اما اگر فرد یا افرادی درصدد برهم زدن نظم انتخابات باشند با جدیت با آنها مقابله خواهیم کرد.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی اصفهان متذکر شد: نامزدهای انتخاباتی از نخستین لحظه ورود به صحنه انتخابات باید قوانین را رعایت کرده و از وقوع جرائم در این زمینهها پیشگیری کنند.
اما یک شهروند اصفهانی درباره آغاز روند تبلیغات نامزدهای انتخاباتی گفت: نامزدها باید نمونهای از یک فرد قانونمند باشند زیرا اگر این نامزدها به مجلس راه یابند خود افرادی قانونگذار هستند و یک فرد قانونگذار نباید از قانون تعدی کند.
سلمان طاهری افزود : من به شخصی رای میدهم که در تمام مراحل تبلیغات و انتخابات براساس اصول اخلاقی و قانونی رفتار کند و به اصول انسانی پایبند باشد.
انتخابات پیش رو نخستین انتخابات گام دوم انقلاب است که با شعار «انتخابات ۹۸، گام دوم انقلاب، قانونمداری و بیطرفی، انسجام ملی» دوم اسفند امسال برگزار میشود.
براساس قانون تبلیغات انتخاباتی که این دوره به نامزدهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام شد ستاد تبلیغاتی نامزدها باید در یک محل اما به تفکیک خواهران و برادران باشد و ستادی حق برپایی دو ستاد خواهران و برادران در ۲ مکان مجزا را ندارد و باید محل ستادهای تبلیغاتی نامزدها و مشخصات مسوول این ستادها حتما به فرمانداری شهرستان مربوطه اعلام شود.
همچنین استفاده از بنرهای بزرگ تبلیغاتی تنها در محل ستاد ممکن است و تصاویر و هر نوع آثار تبلیغاتی نامزدها که در خیابان نصب میشود نباید از ابعاد ۵۰ سانتیمتر در ۷۰ سامتیمتر تجاوز کند.
علاوه بر آن تصاویر مندرج در کتابچهها، بروشورها و تراکتهای تبلیغاتی نباید از اندازه ۱۵ در ۲۰ سانتیمتر بیشتر باشد و آثار تبلیغاتی باید تنها در مکانهایی که از سوی شهرداریها و ارگانهای مربوطه تعیین شده است نصب شوند.
تخریب تبلیغات نامزدهای انتخاباتی، استفاده از صداوسیما و ارگانها و امکانات دولتی برای تبلیغات نامزدها و یا تبلیغ علیه سایر نامزدها از مصادیق تخلفات انتخاباتی است.
از استان اصفهان همراه با نماینده ارامنه، ۲۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی راه مییابند.
حوزه انتخابیه اصفهان به مرکزیت اصفهان دارای پنج کرسی است و مردم این شهرستان باید از بین نامزدها پنج تن را به نمایندگی خود برای حضور در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند اما در سایر حوزههای انتخابیه استان اصفهان یک نفر انتخاب خواهد شد.
" اردستان "به مرکزیت " اردستان، شاهین شهر، میمه و برخوار " به مرکزیت "شاهین شهر"، " خمینی شهر " به مرکزیت "خمینی شهر"، "سمیرم " به مرکزیت "سمیرم" ، "شهرضا و سمیرم سُفلا " به مرکزیت "شهرضا"، "فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت " به مرکزیت "داران"، "فلاورجان " به مرکزیت " فلاورجان "، " کاشان و آران و بیدگل "به مرکزیت " کاشان"، " گلپایگان و خوانسار "به مرکزیت " گلپایگان"، " لنجان "به مرکزیت "زرین شهر"، "مبارکه "به مرکزیت "مبارکه" ، "نایین "به مرکزیت "نایین" ، " نجف آباد و تیران و کرون "به مرکزیت " نجف آباد " و " نطنز و بخش قمصر " به مرکزیت " نطنز " از حوزههای دیگر استان اصفهان در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.
براساس اعلام معاون، سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان، انتخابات مجلس در این استان با حضور ۶۰ هزار نفر دستاندرکار در سه هزار شعبه اخذ رای برگزار میشود.