تخت فولاد سرزمین مقدسی است که از دیرباز مورد نظر علمای دین، عرفا، حکما و دانشمندان بوده و از شاخصههای هویت اسلامی جهان اسلام و تشیع و از نشانههای دینی قدسی و ملی مردم اصفهان است.
جاذبههای معنوی تاریخی و هنری این آرامستان آن را به یکی از بهترین مکانها جهت جذب زائران مشتاق و تروریستهای داخلی و خارجی نموده است.
اصفهان در تمام ادوار تاریخی به مرکزیت علم و هنر و فلاحت و تجارت معروف و مشهور بوده است و ما بین بلاد ایران بلکه سراسر آسیا به این خصیصه امتیاز داشته که جامع هر دو جنبه علم و هنر میباشد و دانشمند، هنرمند، بازرگان و کشاورز هر چهار طبقه را به عالیترین درجه استادی و مهارت تربیت میکند و در نتیجه از هر چهار رکن تمدن بشری به سرحد کمال بهرهمند شده است.
این است که فرزندان شایسته شهرهای میهن مانند شیراز، آباده، قزوین، شهرهای گیلان، مازندران، کاشان، یزد و ... به اصفهان آمدند و در جاذبههای علمی فرهنگی این شهر مجذوب شدند، نردبان علم را پله پله پیمودند و سرانجام به عالیترین مسندهای علمی تکیه زدند.
معین الاسلام مدفون شده در تخت فولاد اصفهان یکی از این مهاجرزادگان است.
حاج سید محمدعلی موسوی مازندرانی (معین الاسلام) در سال ۱۲۵۱ هجری شمسی مطابق ۱۲۹۰ هجری قمری در اصفهان دیده به جهان گشود.
پدرش حاج سید عبدالله و جدید از سید امیر محمدعلی بن سید محمد نیز در همین شهر پا به عرصه وجود نهادهاند.
سیدمحمد(مهاجر)، جد بزرگ، فرزند سید عبدالله موسوی مازندرانی است که او عالمی بزرگ و محتشم و در لاریجان و شاهاندشت صاحب عشیره و مالک املاک بود.
سیدمحمد نخستین بار در سال ۱۳۸۶ هجری قمری در اوان جوانی برای کسب علم به حوزه علمیه اصفهان آمد نه سالانه این شهر ماند و طاووس اول به درجه اجتهاد دانش اندوخت سپس به دستور پدر و موافقت استادش آقامحمد بیدآبادی به مازندران بازگشت او بعد از وفات پدر سید عبدالله در سال ۱۲۱۴ هجری قمری از مازندران و قصد سکونت اصفهان مهاجرت کرد.
دریاشهر علمی فرهنگی اصفهان، چونان صدف زاینده، این در ثمین را پذیرا شد و به او مجال پرورش و تعلیم و تعلم بخشید.
فرزند و فرزندزادگانش نیز به برکت و یمن وجود و حضور علماء عامل، متقی و دانشمندان عدیم النظیر اصفهان، به مدارج اعلای علم و تقوا عروج کردند و به سهم خود بر عزت و شأن شهر افزودند.
سیدمحمد در سفر مهاجرت نیت کرده بود که نه تنها خود مادامالعمر به مازندران معاودت نکند، بلکه به اولاد و اعقابش نیز چنین توصیه کرد.
کتاب "معین الاسلام و فرهنگ معاصر اصفهان" نوشته سیداحمد روضاتی سال ۱۳۸۸ با شمارگان یکهزار نسخه زیرنظر واحد دانشنامه مجموعه فرهنگی تخت فولاد اصفهان توسط نشر کانون پژوهش در اصفهان به چاپ رسید.
بخشهای دوم و سوم از فصل اول کتا ب به حضور و آثار معین الاسلام در حوزه علمیه پرداخته است.
فصل دوم کندوکاوی در حیطه فرهنگ معاصر اصفهان و سرگذشت تاسیس مدرسه ایتام و بعد از آن مدیریت مدرستین علیه و ایتام و... با معرفی و ارجاع به مدارک و مستند به اسناد آمده و مهمترین این اسناد روزنامههای آن عصر است که در روز یا هفته وقوع آن رویداد نگاشته، چاپ و منتشر شده است.
در فصل آخر کتاب نیز درخصوص خانواده و فرزندان معین اسلام مطالبی بیان شده است.