مسعود گلشیرازی روز چهارشنبه در نشست هماندیشی روسای کمیسیونهای کشاورزی کشور در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: باید توجه به رخدادهای درون و برون بخشی ملی و بینالمللی مورد توجه قرار بگیرد و از نقطه نظرات کارشناسان بهرهمند شویم.
وی بیان کرد: در اتاق ایران و اصفهان موضوعات مختلفی در حوزه کشاورزی بنا به اقلیم و اولویت مورد توجه قرار دادهایم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه داد: برای قوام سازی کشاورزی باید چرخه اقتصاد در حوزههای مختلف ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته اساس اقتصاد استان بر مبنای کشاورزی بود هر چند که امروز به طور عمده به عنوان اقتصاد صنعتی شناخته میشود، از این رو اگر توسعه پایدار را مورد توجه قرار میدادیم امروز با مشکل زیست محیطی مواجه نبودیم.
گلشیرازی تصریح کرد: استان اصفهان رتبه اول در تولید سبزی و برخی صیفیجات گاخانهای، تولید شیرخام،صنایع تبدیلی کشاورزی، تولید گوشت شترمرغ، افزایش بهرهوری در گاوداریهای صنعتی و رتبه دوم در تولید گیاهان دارویی گلخانهای، تولید پیاز و سیب زمینی و رتبه سوم در تولید انار را دارد.
وی با بیان اینکه در اتاق نسل دوم به رونق کسب و کار توجه ویژه داریم، بیان کرد: از این رو افتتاح سامانه هوشمند، پایش و ردیابی محصولات خام کشاورزی از مزرعه تا میادین، توسعه کشت گلخانهای از اولویتهای ماست.
کشاورزی پایدار در گرو حقابه تالاب گاوخونی است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان خدمت خود را به کشور انجام داده به گونهای که در شرایط سخت اقتصادی فعالیتهای خود را ادامه داده اما متاسفانه در این راستا توجهی به مسایل زیست محیطی صورت نمیگیرد.
ایرج حشمتی با بیان اینکه متاسفانه به حقابه تالاب گاوخونی توجهی نمیشود، اظهارداشت: کشاورزی پایدار در گرو حقابه تالاب است اگر حقابه تالاب را در سیاستهای کوتاه مدت ناچیز بدانیم کشاورزی در استان اصفهان از بین خواهد رفت.
وی اضافه کرد: با توجه به اینورژن هوا در اصفهان روزهای آلودهای را شاهد بودیم که اگر چارهای برای این مهم اندیشیده نشود در تیرماه سال آینده با ریزگردها مواجه خواهیم شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از سرپرست وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرد نسبت به محیط زیست استان اصفهان به عنوان استان پیشرو در صنعت و کشاورزی، نقش مهم آموزش فرهنگسازی کشاورزان و مسایل زیست محیطی را در هیات دولت ایجاد کنید.
در این نشست همچنین مشکلات کشاورزان از جمله سهمیه کودشیمیایی، مشکلاتی برای دامداران در راستای خرید تضمینی مورد بحث قرار گرفت.
در این نشست روسای کمیسیونهای کشاورزی از اقصی نقاط ایران از جمله بیرجند، خرمشهر، البرز، قم، ساری، اردبیل، همدان، سمنان، چهارمحال و بختیاری و مشهد حضور داشتند.
اراضی کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیتهای منابع آب در سالهای اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن تحت کشت زراعی و باغی قرار میگیرد. در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.