منصور قماشی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: ضایعات محصولات کشاورزی در سه بخش تولید، عرضه و مصرف وجود دارد و کاهش آن نیازمند برنامهریزی و اقدامات جدیتر و گسترش واحدهای صنایع تبدیلی متعدد متنوع است.
وی حمایت از صنایع تبدیلی و غذایی را با اهمیت دانست و افزود: محصولات تبدیلی اشتغال بیشتر، ارزش افزوده بالاتر و درآمد ارزی را در پی خواهد داشت و در مجموع سبب ارتقای صنعت کشاورزی میشود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی افزایش کیفی محصولات را به همراه دارد، تاکید کرد: بدون کیفیت نمیتوان انتظار خودکفایی کامل و جذب بازارهای دیگر کشورها را داشت، بنابراین هرچه توجه به این بخش بیشتر شود کشاورزی پیشرفتهتر و با بهره وری بهتر را شاهد خواهیم بود.
قماشی با بیان اینکه ۴۰۲ واحد صنایع تبدیلی با اشتغال افزون بر هشت هزار نفر در استان وجود دارد، تصریح کرد: این تعداد در طول یک سال بیش از چهار میلیون ماده کشاورزی را جذب و تبدیل میکنند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال جاری ۵۷۴ مجوز تاسیس واحدهای جدید صادر شد که پس از راه اندازی این مجموعهها، جذب و تبدیل مواد کشاورزی به میزان سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن به میزان قبلی اضافه میشود.
وی با بیان اینکه اصفهان از لحاظ جذب مواد خاک کشاورزی رتبه سوم در کشور را دارد، گفت: تهیه و تدوین دستورالعملهای فنی لازم در زمینه احداث، بهبود و توسعه صنایع غذایی کشاورزی هماهنگ با سایر برنامههای مربوطه، بررسی وضعیت ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل مختلف تولید، تبدیل، توزیع، مصرف و ایجاد تعامل مناسب با واحدهای مرتبط بهمنظور دستیابی به راه حلهای مناسب در جهت کاهش ضایعات در دستور کار قرار دارد.
در استان اصفهان ۵۶۸ هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد.