محمد کِشتکار روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ارزش صادراتی کل محمولهها را بیش از ۲۴ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: مرغ، تخم مرغ، ماهی، میگو، خامه، پرنده زینتی، شترمرغ، بلدرچین، خرگوش، کبک و پنیر خامه ای از جمله محصولات صادراتی استان بوده است.
وی با اشاره به عملیات بازرسی و نظارت بهداشتی در کشتارگاههای دام استان در ۱۰ ماه نخست امسال ادامه داد: در این مدت ۱۸۷ هزار لاشه به دلیل مسائل بهداشتی ضبط شده است.
معاون دامپزشکی اصفهان با اشاره به اینکه جمع آوری شیر را ۶۵ واحد در استان انجام میدهند، اضافه کرد: در این منطقه ۱۷ واحد کشتارگاه فعال طیور و ۲ واحد غیر فعال وجود دارد، ۳۱ واحد فعال دام فعالیت میکنند و پنج پروانه تاسیس نیز در این راستا صادر شده است.
کشتکار با اشاره به فعالیت ۲۱ واحد تبدیل ضایعات و ۴۶ کارخانه خوراک دام طیور و آبزیان گفت: ۱۶ سردخانه نگهداری و ۷۷ واحد بسته بندی فرآوردههای خام دامی در این خطه فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه جلوگیری از شیوع هرگونه بیماری بطور جدی در دستور کار این نهاد است، تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون دامهای استان در ۲۱ بخش مختلف مانند تب برفکی گاوی، قانقاریا، لمپی اسکین، سل، هاری، کزار، شاربن و اکتیما واکسینه شدند.
معاون دامپزشکی اصفهان به اهمیت واکسیناسیون طیور در استان اشاره و خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۱۴۰ هزار طیور از ابتدای سال علیه نیوکاسل و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نیز علیه آنفولانزای فوق حاد واکسینه شدند.
کشتکار با بیان اینکه مصرف نهاده های دامی سالم نقش ویژه ای در جلوگیری از بیماری ها دارد، اظهارداشت: در مدت یاد شده حدود ۱۰۰ تن انواع نهاده های دامی معدوم شد.
اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
استان اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطب های تولید فرآورده های دامی در کشور تبدیل کرده است.