به گفته مسوولان سازمان حفظ نباتات کشور، با توجه به وزش باد از سمت جنوب خلیجفارس در این هفته (۱۴ تا ۲۱ دی) منتظر هجوم ملخهای صحرایی از ناحیه عمان، هندوستان و پاکستان به کشور هستیم.
علیمراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه استانهای هرمزگان، سیستان وبلوچستان و جنوب کرمان مورد هجوم دستههای ملخ صحرایی هستند، بیشترین کانون بحران ملخهای صحرایی را در هرمزگان و شهرستان سیریک عنوان کرد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه بعید به نظر میآید که ملخهای صحرایی به این استان برسند، افزود: ما ردیابیها و اقدامهای پیشگیرانه لازم را درباره این آفت انجام میدهیم هرچند این کار بهصورت کشوری نیز در حال اجرا است.
حسنعلی رحیمی با بیان اینکه استان اصفهان دارای تجهیزات مناسبی برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی است، اظهار داشت: این آفت، زمستان سال گذشته به اصفهان نرسید و ما در آن مقطع فقط تهدید ملخهای بومی را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه ملخهای بومی اصفهان از نوع مراکشی یا ایتالیایی هستند، اضافه کرد: سال گذشته کانونهای این نوع ملخ در شهرستانهای تیران و کرون، لنجان، شهرضا، فریدونشهر، سمیرم، اصفهان و شاهینشهر و میمه شناسایی و قبل از اینکه به مزارع گندم، صیفی یا باغها حمله گسترده کنند با آنها مبارزه شد.
رحیمی با بیان اینکه ملخهای صحرایی که از جنوب وارد کشور میشوند، دستههای خیلی بزرگی دارند که در صورت حمله به مزرعه آن را صد درصد تخریب میکنند، گفت: آنها میتوانند مسافتهای طولانی را حتی روی دریا طی کنند و به همه محصولات خسارت میزنند.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر مشکل خاصی درباره آفتهای کشاورزی و باغی در استان اصفهان وجود ندارد.
ملخ های صحرایی آبان سال گذشته از شبه جزیره عربستان، امارات و عمان به سمت ایران حرکت کردند و نخستین دستههای آنها در بندر نخیلو هرمزگان مشاهده شد و اکنون در فاصله کمتر از یکسال، استانهای جنوبی کشور دوباره منتظر حمله جدید آنهاست.
بنابر گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی این آفتها بهصورت ترانزیت از فضای سبز ایران استفاده میکنند و پس از آن راهی پاکستان، افغانستان و هند میشوند.
در دور قبلی هجوم ملخ ها (بهمن ۹۷)، مبارزه با این آفت صحرایی به ۲ روش سمپاشی و خرید تضمینی ملخ از مردم برای جلوگیری از افزایش جمعیت ملخها صورت گرفت که البته تجربه نشان داد روش دوم موفق نبود.
سال گذشته هجوم ملخها ۳۸ درصد جنگلها و بیشهزارها، ۲۱ درصدباغها و مزارع، ۳۶درصد تولید محصولهای زراعی و ۲۱درصد مرتعهای درجه یک و دو کشور را در استانهای خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان، تحت تاثیر قرار داد بهطوریکه نماینده فائو و دبیر کمیسیون مبارزه با ملخ صحرایی در جنوب غرب آسیا، ورود این حجم از آفت ملخ به ایران را در ۵۰سال گذشته بیسابقه توصیف کرد.
مساحت اراضی کشاورزی استان اصفهان ۵۶۹ هزار هکتار است و ۱۱ درصد از اشتغال و هفت درصد از تولید ناخالص ملی این استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد و سطح زیر کشت محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی استان رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.