معاون امور آسیب‌ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در این آیین یادآور شد: نزدیک به یک هزار منطقه در کشور نیازمند دفترهای تسهیل‌گری شناسایی و از یک‌سال گذشته تاکنون در نزدیک به ۲۲۰ منطقه کشور دفترهای تسهیل‌گری راه‌اندازی شده است که جمعیت نزدیک به سه میلیون نفر را زیر پوشش قرار دادند.

رضا محبوبی بیان کرد: دفترهای تسهیل‌گری تاکنون در استان‌های خوزستان، سیستان‌وبلوچستان، کرمانشاه و در اصفهان جز مرکز استان در شهرستان‌ها هم راه‌اندازی شده‌است.

وی راه‌اندازی و حمایت از دفترهای تسهیل‌گری و توسعه محلی را وظیفه دولت دانست و افزود: کار کردن برای حاشیه‌نشین‌ها را نباید هزینه فرض کنیم، بلکه نوعی سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

معاون امور آسیب‌ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: زندگی مردم در حاشیه شهرها از کیفیت لازم برخودار نیست و واژه حاشیه‌نشینی معنایی را به ذهن‌ها متبادر می‌کند که گویی متنی هم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه جمعیتی بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون نفر در چنین بافت‌هایی زندگی می‌کنند، اضافه کرد: بارزترین ویژگی این بافت‌ها، ضعیف بودن سرانه‌های خدماتی، بهداشتی، عمرانی و فرهنگی است.

محبوبی تاکید کرد: سوای اینکه چه عاملی باعث به وجود آمدن چنین فضاهایی شده است، به عنوان حاکمیت وظیفه داریم که مداخله کنیم و نگذاریم که این وضعیت تداوم یابد؛ باید بتوانیم با روش‌های مختلف از جمله ضریب توزیع عادلانه منابع کشور و آمایش سرزمین، ریشه‌ها را خشک و جلوی گسترش این جریان را بگیریم.

وی گفت: در این  زمینه موفق نبودیم، آزادی مهاجرت وجود دارد و نمی‌توان جلوی آن را گرفت زیرا جمعیت خودش انتخاب می‌کند که به چه محیطی مهاجرت کند؛ موفقیتی زمانی است که در این محیط، احساس شهروندی و حس تعلق به آن را ایجاد کنیم.

معاون امور آسیب‌ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: دفترهای تسهیل‌گیری مبتنی بر مشارکت ساکنان محلی راه‌اندازی می‌شود که از دیدگاه جامعه‌شناسی بسیار اهمیت دارد و هرگونه مداخله‌گری هم از جنبه تسهیل‌گری و هم توسعه مدیریت شهری، برای بهبود کیفیت زندگی در این محله‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: مزیت روش‌های تسهیل‌گری در حاشیه‌نشینی به مراتب بیشتر از روش‌های دیگر است به ویژه در منطقه‌ای مانند کاشان که بنیادهای فرهنگی و افراد نیکوکار زیادی برای همبستگی اجتماعی وجود دارد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان نیز در این آیین یادآور شد: دولت تدبیر و امید در راستای کاهش و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، برنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی را تدوین و آماده کرده است.

سید محسن سجاد افزود: راه‌اندازی دفترهای تسهیل‌گری یکی از این راهکارها است که در محضر رهبری معظم انقلاب مطرح شد و مورد توجه و عنایت ایشان نیز قرار گرفت.

وی بیان کرد: کار اصلی این دفترها بر عهده سازمان امور اجتماعی وزارت کشور قرار دارد که اداره‌کل امور اجتماعی استانداری‌ها نیز بر این اساس پیگیر راه‌اندازی این دفترها در سراسر کشور هستند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان اضافه کرد: حاشیه‌نشینی واژه جالبی نیست و جنبه منفی دارد و باید به آن نقاط کمتر توسعه یافته گفته شود.

وی تاکید کرد: کاشان نخستین شهرستان در استان اصفهان است که دفتر تسهیل‌گری در آن راه‌اندازی شد و کوشش داریم با کمک دستگاه‌های اجرایی در دیگر شهرستان‌ها نیز این دفترها راه‌اندازی شوند.

فرماندار ویژه کاشان نیز در ادامه با اشاره به راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در این شهرستان، ابراز امیدواری کرد که خدمات خوب و قابل قبولی به مردم منطقه ارایه شود.

علی‌اکبر مرتضایی‌قهرودی گفت: مجموعه فرمانداری با همکاری دیگر دستگاه‌ها اهتمام کاملی برای برطرف کردن مردم حاشیه‌نشین در کاشان دارد.

وی خواستار تخصیص اعتبار برای دفتر تسهیل‌گری کاشان شد و افزود: خیران این شهرستان همواره به دولت کمک کرده‌اند و برای امور جاری نیز با این دفتر تسهیل‌گری همکاری خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، همچنین با حضور معاون امور آسیب‌ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور یک مرکز خیریه در شهرستان کاشان به بهره‌برداری رسید.

برای ساخت و راه اندازی این مرکز با زیربنای ۲۵۰ مترمربع، مبلغ ۱۲ میلیارد ریال هزینه شده است.

این مرکز دارای سه سوییت مجهز برای اسکان همراهان بیماران، کارگاه قالی‌بافی با اشتغال هشت نفر، کلینک پرستاری و فیزیوتراپی به افراد زیر پوشش خیریه قاسم بن حسن (ع) در محله سرپله کاشان قرار دارد.

شهرستان ۳۶۵ هزار نفری کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.