به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد حسین طاهری، گفت : این پروژه در راستای برنامه پژوهشی شهرستان سمیرم اصفهان و در ادامه پژوهش های قبلی برای مطالعه این منطقه در هزاره پنجم پیش از میلاد و با مجوز پژوهشگاه انجام شد.
وی با بیان اینکه نام تپه گل افشان برگرفته از روستای کنار محوطه است افزود: این تپه در ناحیه جنوب شرقی شهرستان سمیرم، در نزدیکی مرز استان فارس با ارتفاع ۲۳۶۰ متر از سطح آبهای آزاد قرار گرفته و متشکل از یک پشته خاکی با ارتفاع ۳ متر از سطح دشت است.
این باستان شناس اظهار داشت: کاوش در این محوطه باهدف لایه نگاری، شناخت بیشتر فضاهای سکونتی و همچنین اقتصاد معیشتی ساکنین این محوطه در هزاره پنجم پیش از میلاد انجام گرفت که در پی آن با ایجاد ۴ ترانشه بر سطح محوطه آثاری از معماری خشتی ساکنین این محوطه در دوره باکون مشاهده شد.
او تصریح کرد: همینطور یافته های فرهنگی شامل سفال های منقوش و ساده دوره باکون، ابزارهای سنگی، اشیاء شمارشی، اشیاء مسی، پیکرکها و یافته های دیگری از این دوره در این محوطه کشف شد.
سرپرست هیئت باستان شناسی با بیان این نکته که با توجه به شواهد موجود به نظر می رسد این منطقه در این دوره کاملا تحت نفوذ فرهنگ های پیش از تاریخی فارس بوده، خاطرنشان کرد: شواهدی از نفوذ فرهنگهای فلات مرکزی و بختیاری مشاهده نشد.
وی در پایان از نمونه برداری به منظور انجام آزمایش رادیوکربن برای انجام مطالعات تکمیلی خبر داد و اظهار داشت: مطالعه بقایای گیاهی و جانوری محوطه نیز به زودی آغاز می شود.
- کدخبر: 1320489
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد