اسدالله عدالتپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۲ سال گذشته تنها سه باب مهمانپذیر در شهر اصفهان افتتاح شده است.
وی با اشاره به اینکه پروانه بهرهبرداری مهمانپذیرها بهوسیله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صادر میشود ادامه داد: هم اکنون ۴۵ مهمانپذیر در سطح استان اصفهان فعال هستند که ۳۰ باب از آنها در شهر اصفهان قرار دارد.
رییس جامعه حرفهای مهمانپذیران اصفهان تصریح کرد: ساختمان بسیاری از مهمانپذیران مربوط به چندین دهه پیش است و به همین دلیل بسیاری از آنها برای ادامه فعالیت به بازسازی ساختمان خود اقدام کرده و برخی نیز در حال بازسازی هستند.
وی با بیان اینکه یک باب مهمانپذیر نیز به علت بافت فرسوده و اقدام نکردن برای بازسازی ساختمان، بسته شدهاست خاطرنشان کرد: برخلاف هتلها که کیفیت آنها با ستاره مشخص میشود اکنون مهمانپذیرها براساس استاندارد در ۶ سطح شامل درجه یک تا سه و درجه یک تا سه ممتاز، درجهبندی شدهاند.
عدالتپناه یادآورشد: هیچ یک از مهمانپذیرهای استان با یکدیگر مشابه نیستند و به دلیل فضای ساختمان و یا قرارگیری در بافت فرسوده برخی دارای رستوران، آسانسور و لابی بوده و برخی فاقد این مشخصهها هستند.
وی همچنین گفت: مهمانپذیرها در نوع تخت، تشک، ملحفه و نیز دارا بودن سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی و پارکینگ اختصاصی نیز با یکدیگر تفاوت دارند و تنها دو مهمانپذیر در اصفهان دارای پارکینگ اختصاصی هستند.
رییس جامعه حرفهای مهمانپذیران اصفهان با تاکید بر اینکه بیشتر مهمانپذیرهای اصفهان استیجاری هستند بیان کرد: ما در شهرستانهای گلپایگان، شهرضا، میمه، کاشان، نایین و ... دارای مهمانپذیر هستیم اما هیچ مهمانپذیری در اردستان، زواره و فریدن وجود ندارد.
وی موازیکاری صورت گرفته توسط شهرداریها، آموزش و پرورش و برخی ادارات استان در زمینه ارائه آپارتمان و سوئیت به مسافران جهت اسکان و نیز وجود کلید به دستان غیرقانونی در ایام سفرهای نوروزی و تابستانی را یکی از دلایل استقبال نشدن از راهاندازی مهمانپذیر در اصفهان دانست.
عدالتپناه افزود: اجاره روزانه سوئیت و آپارتمانهای مبله در سطح شهر بسیار زیاد است که متاسفانه با آنها برخورد قانونی صورت نمیگیرد و صاحبان این منازل و آپارتمانها هیچ مالیاتی پرداخت نمیکنند و به اداره اماکن و ارگانهایی مانند میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز جوابگو نیستند.
وی همچنین مهمانپذیرها را دارای معافیت مالیاتی ۵۰ درصدی دانست اما اظهارداشت: این معافیتها کافی نبوده و با توجه به هزینههای زیاد آب و برق و اجارهبهای مکان و ... راهگشا نیست.
رییس جامعه حرفهای مهمانپذیران اصفهان میزان اشتغالزایی هر باب مهمانپذیر را بین سه تا پنج نفر ذکر کرد و گفت: ظرفیت مهمانپذیرهای شهر اصفهان ۲ هزار و ۵۰۰ تخت و این ظرفیت در استان ۶ هزار تخت خواب است.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از راههای مختلف از جمله پرداخت وام کم بهره از جامعه مهمانپذیران و هتلداران حمایت بیشتری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور اصفهان نیز در زمینه مهمانپذیران استان گفت: اقدام ارگانهای مختلف برای ساخت مهمانسرا و آپارتمان در مجموعههای خود به ضرر صنعت گردشگری بوده و اسکان گردشگران در مدارس و ... درآمدزایی حوزه گردشگری را با مشکل مواجه میکند.
محمد زاهدی که اخیرا یک مهمانپذیر احداث کردهاست افزود: دیگر هیچ سرمایهگذاری به سمت ساخت مهمانپذیر نمیرود و تنها فردی که پس از ۴۰ سال در شهر اصفهان مهمانپذیر ساخت من بودم.
وی صاحبان سرمایه را نیازمند تامین مالی از طریق نهادهای مرتبط دانست و اظهارداشت: صاحبان سرمایه فضای امنی برای سرمایهگذاری نمیبینند بنابراین سرمایهگذاران بزرگ اصفهانی و ایرانی جای دیگری سرمایهگذاری میکنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه هزینههای سرمایهگذاری از لحاظ مالی و روانی در کشور سنگین و بالاست بیان کرد: در اصفهان این هزینهها به لحاظ روانی بیشتر است.
وی اضافه کرد: در حوزه سرمایهگذاری، سرمایهگذاری مناسبی برای حوزه گردشگری در اصفهان انجام نشدهاست.
زاهدی تصریح کرد: در بین وزارتخانه های کشور کمترین بودجه متعلق به سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
اقامتگاههای استان اصفهان دارای حدود ۲۰ هزار تخت است که از این تعداد ۵۷ هتل و ۳۰ مهمانپذیر در کلانشهر اصفهان قرار دارد. ظرفیت مکانهای اقامتی در استان اصفهان به گفته مسوولان برای هر شب به ۴۲۰ هزار نفر رسیده است.
بسیاری از ظرفیتهای استان در گذشته مغفول مانده و تمام تمرکز حوزه گردشگری اصفهان در مرکز استان ایجاد و از شهرستانها غفلت شده است چنانچه شهرستانهایی مانند اردستان، زواره و فریدن بدون مهمانپذیر هستند، البته این نکته را نباید فراموش کرد که در سالهای اخیر اقداماتی برای ایجاد اقامتگاهها و مراکز بومگردی در برخی از این شهرستانها صورت گرفتهاست.