مرضیه فرشاد روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات این اداره کل افزود: افزایش یارانه مراکز شبانه‌روزی از ۷۷۰ تومان به ۹۲۰ تومان را خواهیم داشت که امیدواریم هرچه سریع‌تر تخصیص یابد.

وی با اشاره به تعداد معلولان در شش ماه اول سال جاری یادآور شد: ۱۲۵ مرکز روزانه توانبخشی در استان اصفهان داریم که در این مراکز در مجموع  چهار هزار و ۴۳۱ نفر به صورت روزانه خدمات دریافت می‌کنند که غیردولتی هستند.

وی با بیان این که ۱۰۹ مرکز شبانه روزی در استان داریم، ادامه داد: در این تعداد ۴۳ مرکز خدمات شبانه روزی در منزل به معلولان ارائه می‌شود، در مجموع  سه هزار و ۷۷۹ نفر خدمات در این راستا دریافت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: ۴۳ واحد وظیفه خدمات رسانی و مراقبت در منزل را به معلولان دارند یعنی سه بار در هفته تیم بهزیستی از آن‌ها مراقبت خانگی انجام می‌دهند.

وی با بیان این که حدود ۱۰۸ هزار معلول زیر پوشش بهزیستی هستند، اظهارداشت: حدود ۲۹ هزار معلول جسمی حرکتی زیر پوشش بهزیستی، ۲۴ هزار معلول ذهن، ۱۲ هزار معلول اعصاب و روان، ۱۳ هزار معلول شنوایی، هفت هزار معلول بینایی و ۲۱ هزار سالمند در استان اصفهان داریم.

به گفته فرشاد، حدود ۵۸ سمن با اداره کل بهزیستی استان در مجموعه بخش غیردولتی همکاری دارند.

وی با اشاره به دومین جشنواره معلولان اصفهان بیان کرد: اختتامیه روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه برگزار می‌شود، شاید نتوانستیم حمایت مالی از این جشنواره داشته باشیم زیرا عمده پرداخت‌ها در توانبخشی با اسم و کد ملی به حساب مرکز و مددجو واریز می‌شود و منابع ما از سال گذشته شفاف‌سازی شد اما در راستای حمایت سازمان از جشنواره معلولان با خیریه‌ها مکاتباتی صورت گرفته است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به واریز یارانه حمایت معیشتی گفت: این یارانه به حساب مددجویان واریز می‌شود و هنوز آمار دقیقی از میزان پرداختی‌ها نداریم.

اجرای طرح شناسایی اختلالات ژنتیکی یکی از برنامه‌های در دست اجرا در سازمان بهزیستی کشور است که از سال جاری آغاز شده و تا ۳ سال ادامه دارد.

برنامه‌هایی برای مشاوره ژنتیک و آزمایش ژنتیک برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار زیر پوشش بهزیستی که فرزند دارای معلولیت دارند، به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی با اشاره به طرح شناسایی اختلال ژنتیک در معلولان زیر پوشش بهزیستی بیان کرد: مقرر است که تمام خانواده‌هایی که یک فرزند معلول دارند توسط این سازمان مشاوره ژنتیکی رایگان شوند.

فرشاد خاطرنشان کرد: از آن جایی که آمار سه ماهه به دست ما می‌رسد هنوز آمار دقیقی از تعداد مشاوره‌های شناسایی اختلال ژنتیک در دست نداریم. حدود ۳۰ واحد مرکز مشاوره ژنتیک بهزیستی در استان داریم.

وی گفت: تلاش ما بر مناسب سازی معابر برای تردد هرچه بهتر معلولان است همچنین رویکرد سازمان بهزیستی شهر دوستدار سالمند است از این رو از معلولان می‌خواهیم با سازمان در این زمینه مشارکت داشته باشند.

۲۳۳۷ خانوار 2 معلولیتی در سطح استان داریم

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به آمار کلی حوزه توانبخشی در سال جاری گفت: ۲۵ مرکز روزانه توانبخشی ذهنی زیر ۱۴ سال با تعداد معلول ۸۶۷ نفر داریم.

سید مسعود حسینی نسب ادامه داد: حدود ۴۹ تشکل غیر دولتی در استان فعالیت داشته که با بهزیستی همکاری دارند.

وی با بیان اینکه در مجموع سه هزار و 779 نفر از معلولان مراکز شبانه روزی توانبخشی تحت مراقبت هستند، افزود: ۱۳۷۹ سالمند، ۸۰۰ بیمار اعصاب و روان، ۱۶۰۰ معلول ذهنی در این مراکز بستری هستند.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی اصفهان بیان کرد: خدمات در قالب ۱۰۹ مرکز در استان ارائه می‌شود، از تعداد مراکز روزانه چهار هزار و 431 نفر در این مراکز به معلولان  سرویس دهی می‌شوند.

وی با اشاره به یارانه پرداختی ماهانه در بخش روزانه افزود: برای هر سرویس گیرنده  ماهانه ۵۴۰ هزار تومان و در بخش شبانه ۷۷۰ هزار تومان پرداخت می‌شود است همچنین در بخش مراقبت در منزل ۱۹۲ هزار تومان و بخش مراقبت خانگی در منزل ۴۵۰ هزار تومان است.

به گفته حسینی نسب، ماهانه بهزیستی استان اصفهان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به بخش روزانه یارانه پرداخت می‌کند، همچنین در بخش کارگاه‌های حمایتی و تولیدی ماهانه ۳۹۰ میلیون تومان، بخش مراقبت در منزل ۳۰۰ میلیون تومان، بخش شبانه روزی یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان یارانه پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: از یک فروردین سال ۹۷ تا ۳۰ شهریور سال جاری در بخش پرداخت یارانه بهزیستی استان بیش از ۶۲ میلیارد تومان یارانه به مراکز غیردولتی پرداخت کرده است.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به آمار خانواده‌های 2 معلولیتی و بیشتر اظهارداشت: حدود 2 هزار و 337 خانوار در استان داریم که زیر پوشش بهزیستی داریم.

به گفته وی ۳۷ درصد معلولان زیر پوشش بهزیستی خانم و ۶۳ درصد مرد هستند.

پیش بینی می‌شود که دست کم ۵۰۰ هزار معلول در این استان وجود داشته باشند. از مجموع توانجویان زیر پوشش بهزیستی استان اصفهان ۲۸ هزار نفر توانجوی جسمی - حرکتی و ۲۳ هزار نفر توانجوی ذهنی هستند.

بر اساس آخرین بررسی صورت گرفته، دست کم سه هزار و ۷۰۰ خانوار دارای ۲ تا پنج فرزند معلول در استان سکونت دارند. در زمان حاضر ۶٧ مرکز توانبخشی معلولان ذهنی، ١١ مرکز توانبخشی سالمندان، ١٠ مرکز توانبخشی بیماران روانی مُزمن، ١٠ مرکز توانبخشی معلولان جسمی - حرکتی، ۸۰ واحد خدمات مددکاری، ۴۶ واحد پیراپزشکی، ۳۲ پایگاه سی بی آر و ۳۸ تشکل معلولان، به توانجویان استان اصفهان خدمت رسانی می‌کنند.

نهم تا پانزدهم آذرماه به عنوان هفته جهانی معلولان نامگذاری شد، همچنین ۱۲ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت با شعار ارتقا مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر عادلانه و پایدار است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.