رسول خرمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گفت: با توجه به این مهم که نوجوانان و جوانان سالم در ساخت یک جامعه سالم و امن تأثیرگذار هستند باید این مقوله بسیار جدی دیده شود.
وی تاکید کرد: برنامهریزی هدفمند و علمی برای کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر در بین تمامی اقشار جامعه، رویکرد مهم این شوراست.
خرمیان ابتدا و انتهای بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق، قتل، فساد، حاشیه نشینی را مربوط به مواد مخدر دانست و گفت: هرگونه برنامه برای کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جامعه است.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان تصریح کرد: در مجموع میتوان گفت اعتیاد علاوه بر اینکه زمینهساز بسیاری دیگر از مشکلات و مسائل اجتماعی است میتواند نقش مهمی در توسعهنیافتگی کشور نیز داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه مواد مخدر و اعتیاد به ابزار جنگ نرم و تهدید علیه امنیت ملی تبدیل شده است؛ تاکید کرد: باید با رویکرد علمی و اجتماعیکردن مبارزه و آن هم با حمایت سازمانهای مردم نهاد به مقابله و پیشگیری از گسترش این عامل تهدیدکننده در جامعه پرداخت.
خرمیان با اشاره به برنامههای مهم این شورا برای اقشار مردم از جمله دانش آموزان، دانشجویان، کارگران و خانوادهها گفت: برای اجرای موفق این برنامهها نیازمند همکاری و حمایت خانوادهها و نهادهای موثر در محلات و جامعه هستیم.
وی در این میان به اهمیت مبحث اعتیاد در زنان به عنوان محور اصلی بنیان خانواده اشاره کرد و گفت: اعتیاد در زنان بسیار سخت و پیچیدهتر است زیرا آسیبهای ناشی از آن ممکن است به فرزند آزاری، فساد و ... منجر شود.
خرمیان کارگران را نیروی انسانی توانمند و موتورمحرکه توسعه کشور برشمرد و افزود: از این رو توجه به سلامت روانی و جسمی نیروی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی الزامی است.
وی تصریح کرد: برای پرورش این نیروها هزینههای قابل توجهی صرف شده است و نادیده گرفتن این سرمایههای انسانی به بهانه ابتلا به اعتیاد غیرعقلایی است.
اعتیاد به مواد مخدر و روان گردانها، اولین اولویت در بین پنج آسیب بزرگ اجتماعی در کشور قرار دارد که شامل اعتیاد، طلاق، حاشیهنشینی، فساد اخلاقی و مناطق حاد و بحرانی است و اعتیاد جایگاه ویژهای را در عرصه آسیبهای اجتماعی در کشور به خود اختصاص داده است.
تحمیل خسارت و پیامدهای ناشی از مصرف مواد مخدر در ابعاد مختلف به کشور، شامل خسارتهای بهداشتی از جمله توسعه بیماریهای جسمانی و روانی، شیوع بیماری های عفونی ایدز، مرگ و میز ناشی از مصرف بیش از اندازه و وجود ناخالصی مواد است.
استان اصفهان افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت دارد.
براساس اعلام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان، هم اکنون در این استان یکصد هزار معتاد وجود دارد.