محمد صادقی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: به منظور بهره برداری بیشتر از فناوری در زمینه مدیریت پسماند علاوه بر تقویت زیرساخت‌­های تفکیک از مبداء مانند جعبه‌­های ایمن مخصوص جزء ویژه پسماندهای خانگی، مخازن کارتن پلاست و فلزی که با هدف ارتقای شاخص مشارکت در جداسازی پسماندها صورت گرفته، کارخانه پردازش پسماند و تولید کود آلی طی یک برنامه منظم توسعه پیدا می‌کند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند اصفهان گفت: ساماندهی شیرابه از طریق طراحی لندفیل استاندارد و لاگون­‌های مناسب شیرابه، فعالیت‌­های پژوهشی و طراحی در زمینه راه اندازی اولین پسماند سوز بیمارستانی، هاضم بیهوازی و پیرولیز از جمله پروژه­‌هایی است که در حوزه طراحی و اجرای تکنولوژی‌ها جهت اجرا در حال بررسی است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند اصفهان  با تأکید بر استفاده از دانش و تخصص بومی، بیان کرد: اغلب این پروژه ­ها طی اعلام فراخوان برای مشارکت پیمانکاران بومی اجرا شده و تمرکز بر این است که ضمن بهره­‌مندی از توان داخلی بتوانیم با حداقل هزینه هر پروژه را به سرانجام برسانیم.

وی مشارکت شهروندان را راهگشای همه طرح‌­ها و برنامه­‌های سازمان مدیریت پسماند عنوان کرد و گفت: بدیهی است این زیرساخت‌­ها زمانی عملکرد مطلوب خواهد داشت که پسماندها به درستی در مبداء تفکیک شده و هر یک در مسیر پردازش خود قرار بگیرند.

صادقی  خاطر نشان کرد:  تحقق این اتفاق منوط به مشارکت شهروندان چه در نقش یک بانوی خانه‌دار، چه در نقش دانش­ آموز و دانشجو و چه در نقش فرد شاغل در بخش دولتی یا خصوصی خواهد بود.

وی  گفت: رویکرد این سازمان توسعه نرم افزاری و سخت افزاری فعالیت­‌های تخصصی  است که  با توجه به آن که ابزارهای فناورانه در کنار آموزش تخصصی می­‌تواند مسیر مدیریت پسماند را متحول و زمینه تحقق چشم اندازهای کوتاه و بلندمدت سازمان را فراهم کند، رویکرد ما متمرکز بر یک بخش نیست  و بخش آموزش، فرهنگ‌سازی، توسعه تکنولوژی و فناوری­ها را مکمل هم می­‌دانیم.

صادقی  افزود: سازمان پسماند در حوزه آموزش به طور تخصصی وارد شده است به این ترتیب که پس از اولویت‌بندی موضوعات، مخاطبان بر اساس نقش اجتماعی طبقه بندی شده و ابزار و تکنیک آموزشی مناسب برای آن­ها پیش بینی شده و با همین رویکرد تولیداتی تهیه و عرضه شده است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند اصفهان ادامه داد: تهیه کتاب‌های آموزشی ویژه کودک، موشن گرافیک، اینفوگرافیک، فیلم کوتاه، بروشور آموزشی، پوستر، طراحی و ساخت شخصیت‌های بازیافت، بخشی از تولیدات آموزشی سازمان در این زمینه است که در اختیار مخاطبان قرار می‌­گیرد و با طراحی فرآیندهایی مانند مسابقه و نظرسنجی بازخوردهای آن نیز در طول زمان دریافت و سنجیده می‌شود.

مدیریت پسماند به مجموعه مقررات منسجم و نظام‌مند در حوزه تولید، ذخیره، جمع آوری، حمل و نقل، پردازش و دفع پسماند گفته می شود که منطبق بر اصول زیست محیطی وبهداشت عمومی است.

روزانه حدود ۱۰۰۰ تن پسماند شهری تولید و وارد کارخانه بازیافت اصفهان می‌شود که از این میزان حدود ۶۱۲ تن تر، ۱۶ تن  خشک و ۳۷۵ تن غیر ارگانیک دفنی (ریجکت) است،از این مقدار پسماند تر حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ تن کود تولید می‌شود که معادل ۱۵ درصد وزن پسماند تولیدی ۳۷ درصد ضایعات دفنی ۴۴ درصد وزن تبخیر و تبدیل به شیرابه است. ۵ درصد هم ضایعات در فرایند تلید کود وجود دارد.

نخستین کارخانه کود آلی در ایران در سال ۱۳۴۷ در اصفهان به بهره برداری رسید و پس از آن در سال ۱۳۶۸ کارخانه فعلی در شرق اصفهان در منطقه « گردنه زینل » در زمینی به وسعت  ۱۰۰ هکتار فعالیت خود را آغاز کرد؛ روزانه حدود ۱۰۰ تن پسماند شهر اصفهان وارد این کارخانه و  به طور متوسط  ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن کود کمپوست به منظور استفاده در فضای سبز زمین‌های کشاورزی تولید می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.