سید حسن قاضی عسکر  روز دوشنبه در نشست خبری تشریح سند حمایتی جهاد کشاورزی استان در سال رونق تولید، اجرایی شدن الگوی کشت در استان را خواستار شد و افزود: قطره قطره آب استان باید به صورت مطمئن و مفید استفاده شود.
وی رعابت اقتصاد آب در استان را ضروری دانست و تاکید کرد: مصرف آب در استان باید متناسب با ارزش افزوده آن باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان ادامه داد: کنترل محصولات کشاورزی از طریق فناوری اطلاعات سوی از اقدامات زیربنایی در خصوص روند پروسه از تولید تا مصرف است به گونه‌ای کاربران می‌توانند محصولات کشت  شده را از مبدا تا مقصد احصا کنند.
وی اضافه کرد: وظیفه استانداری نظارت، ارزیابی و حصول اطمینان از پیشرفت امور اقتصادی استان است.
قاضی عسکر از راه‌اندازی کارگروه توسعه صادرات کشاورزی استان ذیل انجمن توسعه صادرات خبر داد و افزود: این کارگروه به منظور افزایش ظرفیت‌های صادراتی استان در بخش کشاورزی در حال فعالیت است.
به گفته وی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان یکی از ادارات موفق در ارائه خدمات است و در این زمینه فعالیت‌های خوبی در استان انجام شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره فعالیت‌های اقتصادی استان در سال جدید، گفت:  در ۶ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه تعداد مجوز ها ۳۲.۳ درصد افزایش یافت.

 وی افزود: در سالی استکبار جهانی تحریم را به سرحد ممکن رساند، میزان سرمایه‌گذاری ۳۲ درصد رشد داشت، ۱۹۵ واحد تعطیل شده به چرخه تولید بازگشتند و تعداد اشتغال در بخش صنعت استان ۲.۵ درصد افزایش داشته است و نرخ بیکاری از ۱۴.۱ درصد به ۱۰.۴ درصد رسیده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این نشست خبری با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: در راستای تحقق شعار سال و رونق بخش کشاورزی بسته‌ای حمایتی در قالب ۲۵ سرفصل تدوین شد.
مهرداد مرادمند با بیان اینکه رونق کشاورزی رونق در بسیاری از مشاغل را به همراه دارد، ادامه داد: این بسته در هفتاد و نهمین جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت در استان به تصویب رسیده است.
وی اظهارداشت: بر اساس اولین بند این بسته در راستای حمایت از احداث گلخانه و کاهش مصرف آب، با هماهنگی با سایر دستگاه‌ها، صدور مجوز گلخانه‌ها تسهیل و استعلام سازمان های محیط زیست برای احداث گلخانه‌های زیر یک هکتار، استعلام شرکت آب منطقه‌ای برای دارندگان پرونده بهره‌برداری، استعلامات شرکت برق و مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی حذف شد.
وی ادامه داد: در راستای تامین تسهیلات ریالی برای احداث گلخانه با بهره‌گیری از برخی ردیف های بوجه و تسهیلات بانک‌ها این فرصت در اختیار متقاضیان قرار گرفت که این تسهیلات شناور است و با هماهنگی صورت گرفته با  بانک کشاورزی  هیچ محدودیتی برای ارائه آن وجود ندارد.
مرادمند به سومین بند این بسته حمایتی اشاره کرد و افزود:  دستورالعمل حمایت از محصولات سالم غذایی به روش GAP (تولید محصول با عملیات مطلوب کشاورزی) که همه مراحل این روش تحت نظارت قرار دارد،  تدوین و توسعه این روش در دستور کار قرار گرفت و در حال افزایش سطح زیر کشت و  تولید تجاری آن هستیم.
به گفته وی حمایت از پرورش دام سبک و سنگین پر تولیدی که در استان قابلیت توسعه دارد از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی استان است که با ارائه تسهیلات به دامداری‌های صنعتی با هدف تولید شیر و گوشت بیشتر با کمترین مصرف آب و اقتصادی شدن تولید شیر و گوشت دنبال خواهدشد.
رییس سازمان جهادکشاورزی اصفهان اضافه کرد: همچنین گسترش ترویج پرورش شتر مرغ به ویژه در مناطق کویری استان و رفع ممنوعیت صدور مجوز برای پرورش بوقلمون از دیگر اقدامات حمایتی جهاد کشاورزی استان است‌.
وی افزود: هدایت بهره‌برداران به منظور توسعه آبزی‌پروری از طریق آبهای شوری که در استان وجود دارد از دیگر برنامه‌های ما در سال رونق تولید است که در همین راستا اقدامات خوبی صورت گرفته و  از جمله تولید قزل آلا در شرق اصفهان از تولید این نوع ماهی در فریدون شهر پیشی گرفته است.
مرادمند حمایت از تشکل‌های تولیدی برای تامین سرمایه و نقدینگی ارزان قیمت از طریق صندوق حمایت توسعه بخش کشاورزی را از دیگر برنامه‌های استان برشمرد و گفت: این صندوق به عنوان بخش خصوصی با حمایت دولت راه‌اندازی شده است‌ و می‌تواند در تامین تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه نقش آفرینی کند.
وی فراهم نمودن ابزارهای تولید با کیفیت و فرآوری محصولات با کیفیت در راستای صادرات محصولات پروتئینی و لبنی به کشورهای اروپایی و روسیه را از دیگر اقدامات و برنامه‌های این سازمان در سال رونق تولید عنوان کرد.
وی با اشاره به واگذاری بخشی از اراضی ملی به کشاورزان گفت: کشاورزانی که همه تعهدات خود را به خوبی به ثمر رسانده باشد تا ۹۰ درصد در اجاره بها تخفیف داده می‌شود و همچنین برای افرادی که در این اراضی فعالیت های تولیدی غیر کشاورزی داشته اند و تعهدات خود را به خوبی اجرا کنند، تخفیف ۸۰ درصدی در اجاره بها اراضی ارائه خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان موافقت با صدور سند برای طرح های کشاورزی با حداقل ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی را از دیگر مفاد بسته حمایتی این اداره برشمرد و اظهارداشت: این اسناد قابلیت استفاده به عنوان وثیقه در نزد بانکها را داراست.
وی ادامه داد: همچنین صدور مجوز تغییر کاربری اراضی کشاورزی برای بخش های مرتبط با کشاورزی بدون دریافت عوارض تغییر کاربری از دیگر اقدامات حمایتی این سازمان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: همچنین  آن دسته از بهره برداران اراضی ملی و دولتی که تا پایان سال نسبت به پرداخت اجاره بهای معوقه خود اقدام کنند از پرداخت خسارت تادیه معاف خواهند شد.
وی ادامه داد: صدور مجوز طرح های مرتبط با صنایع تکمیلی ظرف مدت  ۴۸ ساعت پس از بار گذاری مدارک در سامانه از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی استان در سال جاری است.
مرادمند گفت: کمک های بلاعوض برای مرمت و احیای قنوات، توسعه سامانه های نوین آبیاری و قبول فعالیت های فیزیکی و یدی به عنوان ۱۵ درصد سهم خودیاری و پرداخت ۸۵ درصد هزینه ها توسط دولت از مفاد بسته حمایتی جهاد کشاورزی استان اصفهان است.
وی به ضرورت نوسازی ادوات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در همین راستا  تسهیلاتی با نرخ ۱۵ درصدی برای افزایش ظریب مکانیزاسیون از ۲.۲ درصد به ۲.۶ درصد به واجدین شرایط با ادوات با عمر بالای ۱۳ سال تعلق خواهد گرفت.
وی همچنین از اعطای تسهیلات ۱۴.۵ درصد سرمایه در گردش به فعالان اقتصادی بخش کشاورزی از محل صندوق سرمایه ملی در راستای توسعه صادرات کشاورزی، خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: با مساعدت استاندار اصفهان و معاون هماهنگی امور اقتصادی در جهت تسهیل فرایند پرداخت تسهیلات ظرف مدت ۱۵ روز، عدم پاسخگویی دستگاهها به استعلامات صورت گرفته بعد از این مهلت به منزله پاسخ مثبت آن دستگاه به استعلام صورت گرفته تلقی می شود.
مرادمند ادامه داد: به منظور شفاف سازی و اطلاع رسانی بهتر، نماینده کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی استان به عنوان نماینده بخش خصوصی  در جلسات طرح های متقاضی تسهیلات بانکی حاضر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: درگاه جهاد کشاورزی به منظور کسب اطلاعات سریع و آسان در خصوص طرح های کشاورزی و کاهش نیاز مراجعه به استان راه اندازی و مطالب و بروشورهای خوبی در این زمینه در دسترس قرار گرفته است.
وی یادآور شد:  اطلاعات جامع مالی و فنی ۴۱ فقره طرح قابل سرمایه‌گذاری کشاورزی را که عمدتا مربوط به طرح های گلخانه ای و صنایع تبدیلی و تکمیلی است بر روی درگاه اینترنتی معاونت سرمایه گذاری استانداری اصفهان بار گذاری شده است که در واقع مجوزهای بدون نام به منظور جذب و تشویق سرمایه‌گذاران است.
مرادمند اظهارداشت: الگوی کشت و صنایع تبدیل و تکمیلی استان بر اساس مناطق مختلف در مراحل نهایی قرار دارد  که برای تکمیل آن نیازمند اطلاعات آب منطقه ای در خصوص آب قابل برنامه ریزی برای هر دشت هستیم و به محض ارائه اطلاعات در کمتر از سه هفته اطلس الگوی کشت متناسب با نیاز آبی هر شهرستان آماده خواهد شد.
وی یادآور شد:  در راستای حمایت ار صادرکنندگان محصولات کشاورزی و حفظ پایداری بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی در صورتی که در یک سال دولت دستور توقف محصول کشاورزی خاصی را صادر کند، صادرکنندگان به میزان صادرات سال قبل از شمول ممنوعیت دستور مزبور خارج می‌شوند.
استان اصفهان دارای ۲۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که حدود ۱۵۰ هزار هکتار زیر کشت است و بیش از ۱۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این بخش مشغول کار هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.