ایرج حریرچی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران کاشان تشریح کرد: ۲۳۴ هزار میلیارد ریال بازار دارویی کشور در سال ۹۷ بود که نزدیک به ۹۷ درصد آن از تولید داخلی تامین می‌شد تا اینکه تحریم‌های ناجوانمردانه دشمنان به طور مستقیم انتقال ارز مربوط به مواد اولیه و هم دارو را هدف قرار دادند.

وی افزود: خوشبختانه با افزایش تولید مواد اولیه و داروی داخلی در زمان حاضر به خودکفایی ۶۸.۳ درصدی رسیدیم و تحریم‌ها نقش برآب شد اما با شرایط اقتصاد مقاومتی و سال حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی، مصوب کردیم تا واردات داروهایی که به اندازه کافی در کشور تولید می‌کنیم، ممنوع شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه از مردم خواست تا این گونه داروها را از داروخانه‌ها درخواست نکنند و پزشکان هم از تجویز این داروها خودداری کنند.

وی بیان کرد: با توجه به کیفیت مناسب و اختصاص ارز ۴۲ هزار ریالی به تولید دارو، کنترل مناسبی در مرزها صورت می‌گیرد و نیروی انتظامی و گمرک هم همکاری خوبی در این زمینه دارند تا از قاچاق معکوس به کشورهای همسایه حتی به صورت مسافرتی و چمدانی جلوگیری کنیم.

حریرچی با ابراز امیدواری نسبت به ورود داروهای جدید به بازار در ماه‌های آتی از مردم خواست تا به هیچ روی نگران نباشند و چنانکه وزیر بهداشت نیز پیش‌تر تاکید کرد، هیچ مشکلی در زمینه دارو در کشور وجود ندارد.

وی تاکید کرد: ذخیره انسولین تزریقی برای چندین ماه وجود دارد و در این زمینه نیز کمبودی نداریم با وجود اینکه هر قلم انسولین با قیمتی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار ریال به داروخانه ها تحویل می‌شود و در کشورهای همسایه یک میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به فروش می‌رسد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: این دارو با توجه به بیماری و وزن فرد تجویز می‌شود که با کنترل درست بیمه‌ها مشکلی برای بیماران وجود ندارد.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از معضل‌هایی که با آن روبه‌رو هستیم مربوط به تعدادی از افراد است که سال گذشته هنگام نوسان ارزی از داروخانه‌ها داروی بیش از نیاز مصرفی گرفته و ذخیره کرده‌اند.

حریرچی افزود: الان که تاریخ مصرف داروها بسر رسیده یا در آستانه انقضا قرار دارد، برخی به داروخانه‌ها مراجعه کرده و خواهان بازگرداندن آن هستند که با توجه به عدم اطلاع از نحوه نگهداری، امکان پس گرفتن دارو وجود ندارد.

در شرایطی که مقامات آمریکایی، تاثیرگذاری تحریم‌ها بر حوزه بهداشت و سلامت ایران را یک توهم اعلام کرده بودند، شهریورماه ۱۳۹۸ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد سکوت را شکست و در گزارش مربوط به وضعیت حقوق بشر در ایران تصریح کرد که نهادهای حقوق بشری ابراز نگرانی کرده‌اند که تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی ممکن است به طور غیرقانونی بر تولید، دسترسی و توزیع داروها، تجهیزات و لوازم پزشکی تاثیر بگذارد.

پوشش بیمه‌ای از آبان‌ماه برای همگان اجباری می‌شود

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به موضوع لزوم پوششی بیمه‌ای برای همگان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم توسعه، دولت شهریورماه مصوب کرد که ۹ درصد از جمعیت کشور که هنوز بیمه نیستند، از هفته بیمه سلامت در آبان‌ماه با فراخوانی در این زمینه ترغیب شوند.

وی با اشاره هدف‌گذاری ۶ ماهه برای انجام این امر بیان کرد: افراد فاقد بیمه که با انجام آزمون توانایی وسع مالی، درآمدشان کمتر از ۴۰ درصد مصوب قانون وزارت کار باشد، به صورت رایگان زیر پوشش قرار می‌گیرند و دولت ۱۰۰ درصد حق بیمه آنها را پرداخت می‌کند.

حریرچی اضافه کرد: اگر درآمد افراد بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حقوق مصوب وزارت کار باشد، دولت نیمی از حق بیمه را پرداخت کرده و افرادی که درآمدی بالای حقوق تعیین شده دارند، باید همه مبلغ را پرداخت و خود و افراد تحت سرپرستی‌شان را بیمه کنند.

وی پوشش بیمه‌ای اتباع خارجی را نیز بیش از ۸۰ درصد عنوان کرد و یادآور شد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بیشتر اتباع خارجی بیمه شدند اما برای زیر پوشش قرار دادن اتباع غیرمجاز در کشور با محدودیت‌های قانونی روبه‌رو هستیم.

افزایش هزینه ساخت تخت‌های بیمارستانی

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در مورد تخت‌های بیمارستانی نیز گفت: هم‌اکنون نزدیک به ۴۱ هزار تخت بیمارستانی در دست ساخت داریم که با توجه به قیمت مواد اولیه ساختمانی، هر یک تخت بین ۹ تا ۱۱ میلیارد ریال هزینه دارد.

وی لزوم در نظر گرفتن فضای جانبی ۷۵ تا ۱۰۰ مترمربعی به ازای هر تخت بیمارستانی را یادآور شد و خاطرنشان ساخت: تعداد تخت‌های ساخته شده در سال اجرای طرح تحول سلامت از یک‌هزار و ۷۰۰ تخت به ۶ هزار تخت رسید و در شرایط کنونی نیز از مشارکت خیران و سایر بخش‌های غیردولتی به ویژه برای برطرف کردن مشکلات مناطق محروم تلاش می‌شود.

از حدود ۱۴۱ هزار تخت بیمارستانی کشور، ۹۷ هزار تخت فعال یعنی حدود ۶۹ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دارند و ۱۷۴ بیمارستان خصوصی نیز وجود دارد که ۱۷ درصد از کل بیمارستان‌ها را شامل می‌شود و بر اساس گزارش‌های آماری، ۱۲.۷ درصد تخت‌های کشور وابسته به این نوع بیمارستان‌ها است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.