اسفندیار امینی روز دوشنبه در جمع کشاورزان حاضر در میدان شهرستان تیران و کرون، افزود: شورای عالی آب دستور جلوگیری از اجرای پروژه های انتقال آب از زاینده رود و اجرای پروژه‌های نیازمند آب در این حوزه را صادر کرد اما وزارت نیرو این مصوبه را نادیده گرفت و به تارگی به ۳۳ پروژه اجازه فعالیت دادند.

وی بیان کرد: این موضوع باعث برداشت از سد زاینده رود بدون توجه به تامین آب در این سد است که شرایط اصفهان به ویژه شرق و غرب دچار مشکل می‌شود و بسیاری از کشاورزان این منطقه با آسیب و مشکلات اقتصادی و اجتماعی روبرو می‌شوند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه شورای آب بر اساس قوانین وزارت جهاد کشاورزی نقش مهمی در تعیین تکلیف در حوزه آب دارد، تصریح‌ کرد: برخی از مقامات وزارت نیرو نقش قانونی شورای آب را نادیده گرفته و معتقدند که شورای آب نقش مشورتی دارد و قوانین آن ضرورت اجرا ندارد و همین موضوع موجب نقض قوانین می‌شود.

وی ادامه‌داد: چنین ادعای از این وزارتخانه اشتباه است و شورای آب به ریاست رئیس جمهور و یا معاون اول آن نقش مشورتی نداشته بلکه مصوبات آن اجرایی است و نباید وزارت نیرو مصوبات رئیس دولت را نادیده بگیرد و در یک دولت همدیگر را نقض کنند.

امینی با تاکید بر ضرورت مدیریت اصولی بر سد زاینده رود افزود: افزایش بارندگی در سال زراعی گذشته دلیلی تداوم بارندگی‌ها در سال های آینده و افزایش حجم سد نیست و نباید برای آن پروژه جدید انتقال آب تعریف کرد.

وی یادآورشد: بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی کشور به استانداران اصفهان و چهارمحال بختیاری گفته شد که به مردم بگویند مصوبه شورای عالی آب اجرایی می‌شود و مردم نگرانی در حوزه مدیریت منابع آب حوزه زاینده رود نداشته باشند.

به گفته امینی با وجود افزایش بارندگی ها در سال زراعی گذشته اما رودخانه زاینده رود بسته می شود و وزارت نیرو هر چند سال یک‌بار با برخی از تصمیم های خود موجب نگرانی و نا امیدی مردم می شود و باید تصمیم جدی در این خصوص گرفته شود.

وی به کشاورزان پیگیری مطالبات به دور از احساسات و رفتارهای غلط را توصیه کرد و اظهارداشت: مشکل آب شرق اصفهان یک موضوع چندساله است و باید این مطالبات، اصولی پیگیری شود.

جمعی از کشاورزان اصفهان امروز در این اجتماع شهر تیران نسبت به اجرای یک طرح انتقال آب از سد زاینده رود انتقاد کردند و از مسوولان امر خواستند  مانع اجرای آن بشوند.

برداشت ها و بارگذاری های غیر اصولی و شفاف نبودن برداشت آب از جمله چالش های فراروی حوضه آبریز زاینده رود است که مسوولان امر باید برای رفع این چالش اقدام اساسی کنند.  

زاینده رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر به عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه‌ های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ ریزد. 

۷۱۳۱/۶۰۲۷/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.