علی سلیمانپور روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: ۳۳۸ نفر در پنج ماهه نخست امسال برای دریافت مجوز سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که ۲۵۷ نفر از آنها موفق به دریافت مجوز قانونی شدند.
وی بیان کرد: این در حالی است که پنج ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۲۶ نفر در این زمینه مراجعه کردند و ۲۵۹ مجوز سقط صادر شد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان اظهارداشت: سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان متولی بررسی درخواستهای صدور مجوز سقط درمانی، تنها در مواردی اقدام به صدور مجوز در این زمینه میکند که جنین زیر چهار ماه و واجد ناهنجاریهای شدید مادرزادی بوده یا مادر مبتلا به بیماریهای سخت درمان همراه با خطر جانی در صورت تداوم بارداری باشد.
وی تصریح کرد: پنج ماهه نخست سال گذشته میزان متقاضیان دریافت مجوز سقط درمانی در استان ۵.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ کاهش داشت.
سلیمانپور ادامه داد: ۷۴۹ نفر در مجموع سال 97 برای دریافت مجوز سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مراجعه داشته و ۶۲۱ نفر از آنها مجوز سقط درمانی دریافت کرده بودند.
وی یادآور شد: سقط درمانی با سقط غیرقانونی تفاوت دارد چرا که سقط درمانی با مجوز قانونی و در شرایط ویژه انجام میشود اما در سایر موارد سقطها به صورت غیرقانونی و بدون دریافت مجوز از مراجع مربوطه صورت میگیرد.
بر اساس قانون «سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تایید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین به علت عقب افتادگی یا ناقصالخلقه بودن موجب حرج مادر است؛ یا بیماری مادر که با تهدید جانی وی همراه باشد، پیش از ولوج روح (چهار ماهگی جنین) با رضایت زن مجاز است و مجازات و مسوولیتی متوجه پزشک مباشر نخواهد بود.»
در سقط های غیرقانونی هیچگونه مجوز یا تاییدیه از مرجعی خاص وجود ندارد؛ ضمن آنکه تهدید جانی مادر یا مشکلات جنینی نیز مطرح نیست؛ این نوع سقط، بیشتر به دلایل شخصی آن هم در مراکز غیراستاندارد انجام میشود.
۷۱۳۵/۶۰۲۶/