شهرستان آران‌وبیدگل با گستره ۶۱۰ هزار هکتار دارای بخش‌های گوناگون بیابانی مانند ماسه‌زار، دشت ریگی، دریاچه نمک، کلوت و یاردانگ است و پوشش‌های گیاهی به منظور حفاظت از عرصه‌های کویری، تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از فرسایش خاک ارزش بالایی برای کویرنشینان دارد.

آران‌وبیدگل با ۱۰۰ هزار هکتار جنگل دست‌کاشت تاغ نزدیک به ۴۰ درصد از تاغزارهای استان اصفهان را در خود جای داده که تا حدودی از هجوم ریزگردها و حرکت تپه‌های ماسه‌ای به سمت منطقه‌های مسکونی، کشاورزی و اقتصادی واقع در مرکز این شهرستان و شهرهای پیرامون جلوگیری کرده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران‌وبیدگل روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: بر اساس استاندارد جهانی برای هر ۱۰ هزار هکتار یک قرق‌بان در نظر گرفته می‌شود که این شهرستان با حدود ۶۰۰ هزار هکتار عرصه تنها چهار قرق‌بان دارد و نیازمند به‌کارگیری ۵۶ قرق‌بان دیگر هستیم.

رضا شفیعی افزود: قرق‌بان‌ها در کنار حفاظت از جنگل‌ها مسوولیت‌های دیگری مانند جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی، حفاظت از مرتع‌ها و کنترل چرای دام‌ها را برعهده دارند که اینها ضرورت حضور بیشتر چنین نیروهایی را در آران‌وبیدگل یادآور می‌شود.

وی قاچاق چوب و ذغال را عامل تخریب جنگل‌های دست‌ کاشت شهرستان آران‌وبیدگل برشمرد و تصریح کرد: سودجویان برای رسیدن به سودهای کلان و بازار سیاه پر رونق ذغال اقدام به قطع درختان و زغال‌گیری می‌کنند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران‌وبیدگل بیان کرد: امسال تلاش‌های صورت گرفته البته به کاهش ۹۰ درصدی تخریب عرصه‌های منابع طبیعی و قاچاق چوب به نسبت سال گذشته منجر شده که افزایش جریمه نقدی قطع درختان، افزایش گشت‌ها، متلاشی کردن چند گروه سابقه‌دار قاچاقچی و اطلاع‌رسانی از جمله علت‌های این کاهش چشمگیر قاچاق چوب و تخریب عرصه های طبیعی در شهرستان است. 

وی اضافه کرد: آمار قطع تاغ در مدت مشابه سال گذشته افزون ‌بر ۶۰۰ اصله درخت با وزن ۳.۲ تن بود که با وجود کاهش صورت گرفته، از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۶۶ اصله درخت تاغ به وزن ۲۸۰ کیلوگرم از سوی قاچاقچیان چوب یا در نتیجه ناآگاهی شهروندان قطع شد.

شفیعی همچنین گفت: در راستای حفاظت از عرصه‌های طبیعی شهرستان، در سال‌جاری عملیات مالچ‌پاشی همراه با کشت نهال در ۸۵۰ هکتار از  عرصه‌های ابوزیدآباد با تخصیص اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریالی انجام می‌شود.

شهرستان ۱۰۳ هزار نفری آران‌وبیدگل ۱۰۲ هزار هکتار کانون بحران دارد و یکی از مناطق در معرض خطر فرسایش بادی و توفان‌های ماسه‌ای کشور به شمار می‌آید.

این شهرستان در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال استان اصفهان واقع است.

۷۴۷۲/۸۱۲۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.