این سند بر اساس موافقت نامه منعقد شده بین معاونت رییس جمهوری در امور زنان و خانواده و استانداری در سال ۹۶ و به صورت مکان محوری با هدف توجه به توسعه همه جانبه و متوازن بر اساس برنامه ششم توسعه و محوریت عدالت جنسیتی، تهیه و در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان اصفهان رونمایی شد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در آیین رونمایی از این سند گفت: امروز برای جوامع، موضوع عدالت اجتماعی و جنسیتی از اهمیت برخوردار است و در ابعاد مختلف باید به دنبال عدالت باشیم.

معصومه ابتکار با بیان اینکه از قانون تا اسناد بالادست به موضوع عدالت جنسیتی توجه شده است، افزود: برای نخستین بار در برنامه ششم توسعه برای این موضوع، تکلیف و برنامه وجود دارد.

وی با بیان اینکه باید برای برنامه های موجود، بازنگری داشته باشیم و شکاف های موجود را رفع کنیم، اظهار داشت: عدالت در برنامه ریزی ها با بُرش منطقه ای یا ملی وجود داشته اما در مساله بودجه، به دلایلی، فاصله نگران کننده ای بین زنان و مردان وجود دارد.

ابتکار به آماری از استان اصفهان و توانمندی های آن در بخش دانشگاهی و نیروی انسانی اشاره و اضافه کرد: حدود ۶۶ درصد از بانوان تحصیلکرده این استان بیکار هستند و باید در برنامه ریزی های عدالت جنسیتی به این موضوع توجه شود تا تعادل در کار و خانه برای آنها فراهم شود.

به گفته وی، اگر زنی برای مرخصی زایمان می رود، بخش دیگری از ارزش اقتصادی یعنی فرزندآوری را انجام می دهد و باید با این نگاه به موضوع توجه کرد.

ابتکار همچنین با تاکید براینکه باید شرایط ازدواج آسان برای دختران فراهم شود، تصریح کرد: نباید شرایط به گونه ای باشد که آنها مجبور به انتخاب بین ازدواج یا فعالیت اجتماعی باشند.

وی با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده با هدف حرکت بر مبنای آمار، اطلاعات، سرشماری ها، مطالعات، پیمایش ها و شاخص های عدالت جنسیتی تدوین شد، اظهار داشت: این سند، فرابخشی است و همه دستگاه های اجرایی در قبال آن مسئولیت دارند و همچنین جلب مشارکت مردمی برای آن مهم است.

معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه برای فضاهای ورزشی بانوان باید برنامه ریزی خاص شود، تصریح کرد: هنوز در شهرستان ها، دختران محرومیت بیشتری نسبت به پسران در این زمینه دارند و نداشتن فضای مناسب باعث عقب افتادن آنها از ورزش، تفریح و سلامت جسمی و روانی می شود.

وی همچنین گفت: هفته دولت فرصت خوبی برای شفاف سازی در باره دستاوردها و جهت گیری های دولت برای مقابله با جنگ روانی است که برای ناامید کردن مردم صورت می گیرد، 

استاندار اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده اصفهان در شورای برنامه ریزی استان نیز بررسی و تصویب خواهد شد، گفت: باید واقعیت های جامعه را قبول و زنان را توانمند کنیم.

عباس رضایی با بیان اینکه نسبت جنسیتی در جامعه در حال تغییر است و انتخاب های شایسته صورت می گیرد، افزود: دیگر نمی توانیم مانند قبل باشیم و باید توسعه و توانمندی های زنان را نهادینه و ساختارمند کنیم.

در این جلسه عنوان شد که سند مذکور نخستین برنامه عملیاتی نتیجه محور در حوزه زنان و خانواده در استان اصفهان مبتنی بر زبان تغییر برای بهبود وضعیت محدوده کار، جغرافیای استان و استفاده حداکثری از ظرفیت هاست.

برای تدوین این سند، وضعیت موجود زنان استان، شناسایی، ارزیابی و مشکلات آنان فهرست بندی و اولویت بندی شد و برنامه ریزی عملیاتی برای آن صورت گرفت.

همچنین در این جلسه و بر اساس اطلاعات سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده اصفهان اعلام شد که این استان در روند طلاق، رتبه ششم و در بیکاری زنان دارای تحصیلات عالی، رتبه سوم کشور را دارد و اولویت های این خطه، نرخ بیکاری بالای زنان تحصیلکرده، نرخ پایین مشارکت اقتصادی و روند افزایشی طلاق تعیین شد.

معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، روز دوشنبه برای حضور در هفتمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک، دیدار با بانوان فرهیخته استان و شرکت در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان به اصفهان سفر کرد.

۳۰۱۱/۶۰۲۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.