عملیات اجرایی طرح آزادراه کنارگذر شرق اصفهان شهریور ۹۵ با حضور وزیران راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت تدبیر و امید و جمعی از مسئولان استان اصفهان آغاز شد و بنا به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان عملیات اجرایی قطعه های یادشده به طول حدود ۶۳ کیلومتر پس از گذشت حدود دو سال و نیم بیش از ۸۵ درصد پیشرفت دارد.  

عرض این کنارگذر که از کیلومتر ۳۸ اصفهان - نطنز آغاز می‌شود و در نهایت تا سه راهی اصفهان - مبارکه ادامه می یابد ۳۱ متر با ۶ باند رفت و برگشت و ۱۰ تقاطع غیرهمسطح طراحی شده است.

این طرح ملی پیش از کلنگ زنی آن توسط دو وزیر دولت تدبیر و امید به دلیل کمبود اعتبار هشت سال معطل مانده بود اما سرانجام در شهریور ۹۵ با سرمایه‌گذاری سازمان بازنشستگی کشوری و وزارت راه و شهرسازی عملیاتی شد که بهره برداری از آن خدمت بزرگی به شهروندان خطه زنده رود است.

هم اکنون بسیاری از وسایط نقلیه که از محورهای " تهران - کاشان - نطنز " و " تهران - قم - دلیجان " قصد شهرهای جنوبی کشور را دارند ناگزیر به عبور در ورودی شمالی اصفهان هستند و این موضوع حجم ترافیک، آلودگی و سلب آسایش مناطق شمالی این کلانشهر را تشدید می کند اما با تکمیل این طرح کاهش مسیر ترانزیتی شمال به جنوب کشور کاهش می یابد و در نتیجه صرفه‌جویی در سوخت و کاهش تصادفات و حوادث جاده‌ای را به دنبال خواهد داشت و آسایش بیشتری را برای شهروندان اصفهانی بویژه ساکنان شمال این خطه رقم خواهد زد زیرا ترافیک ناشی از این محورها به آزاد راه آزدگان یا معلم واقع در شرق اصفهان انتقال می یابد و بخش عمده ای از ترافیک شهری و آلاینده های زیست محیطی را در کلانشهر اصفهان بویژه در شمال شهر از بین می برد. 

در این ارتباط خبرنگار ایرنا روز یکشنبه در گفت وگو با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان خواستار تبیین اقدام های انجام شده برای تسریع در اجرای این پروژه و زمان بهره برداری از آن شد. 

 حجت الله غلامی در این گفت و گو با اشاره به اینکه پروژه کنارگذر شرق اصفهان در سه قطعه اجرایی می شود به شهروندان نوید داد که قطعه های اول و دوم آن تا آذر امسال تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.

وی اظهارداشت: قطعه های اول و دوم این پروژه با سرمایه گذاری مشترک صندوق بازنشستگی و شرکت آتیه صبا و وزارت راه و شهرسازی در حال اجراست که قطعه اول حدود ۹۰ درصد و قطعه دوم حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان سهم مشارکت دولت ( وزارت راه و شهرسازی ) در قطعه های اول و دوم این پروژه را ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: دولت حتی فراتر از سهم خود تعهدات را عملی کرده است اما صندوق بازنشستگی که باید ۷۰ درصد هزینه ها را تامین می کرد متاسفانه چندماهی است با کمبود اعتبار مواجه شده و به همین دلیل عملیات اجرایی قطعه های اول و دوم کنارگذر شرق اصفهان با رکود مواجه شد. 

وی اظهارداشت: در این راستا یک ماه قبل جلسه ای را با رئیس صندوق بازنشستگی در محل پروژه برگزار کردیم و مقرر شد موانع سر راه سرمایه گذار برطرف شود و پییگیر هستیم تعهداتی که در پروژه مقرر شده است را عملی کنیم.

غلامی در پاسخ به اینکه این موانع چیست، تصریح کرد: بخشی از این موانع باید توسط مسئولان استان برطرف شود که در این خصوص ۲ جلسه پی در پی برگزار کردیم و مقرر شد شبکه های آب، برق و گاز واقع در مسیر هرچه سریع تر جابه جا شوند و دستگاههای ذیربط هرچه سریع تر باید نسبت به انجام این کار اقدام کنند.

وی اضافه کرد: آزاد سازی مسیر نیز از دیگر مشکلات فراروی سرمایه گذار بود که اعتبار آن از سوی صندوق بازنشستگی تامین و مقرر شد دستگاههای مربوطه با اولویت نسبت به آزادسازی مسیر اقدام کنند. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه پس از این جلسات، برنامه زمانبندی برای پروژه تعیین شد، تصریح کرد: براساس این برنامه تا پایان آذر قطعه های یک و ۲ کنارگذر شرق اصفهان افتتاح خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه در مسیر یاد شده ۲ پل روگذر باید احداث شود، گفت: برای احداث کنارگذر شرق اصفهان باید بر روی جاده فرودگاه و جاده اصفهان - نایین پل ساخته شود و توان مدیریتی پروژه برای ساخت این پل ها متمرکز شده است تا بتوانیم این سازه ها را در زمان مقرر به بهره برداری برسانیم. 

غلامی ادامه داد: سازه این پل ها فلزی است و کل سازه ساخته شده و آماده نصب است و تا آذر امسال این پل های فلزی نصب خواهند شد.

وی کل اعتبار این قطعه ها را ۳۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

قطعه سوم کنارگذر شرق اصفهان به سازمان همیاری های شهرداری اصفهان واگذار شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان درباره قطعه سوم این پروژه اظهارداشت: قرارداد قطعه سوم که حدود ۳۲ کیلومتر است یکماه قبل بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان همیاری شهرداری های استان اصفهان امضا شد. 

وی افزود: ۷۰ درصد این قرارداد توسط سازمان همیاری شهرداری های اصفهان و ۳۰ درصد آن توسط وزارت راه و شهرسازی تامین اعتبار خواهد شد و تلاش داریم که تا یک ماه آینده عملیات اجرایی این قطعه آغاز شود و سازمان همیاری شهرداری استان درحال برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار است. 

غلامی با بیان اینکه قطعه سوم کنارگذر شرق اصفهان به سه قسمت تقسیم شده است، گفت: قرار است هر قسمت به یک پیمانکار واگذار شود تا سرعت عملیات اجرایی پروژه افزایش یابد. 

وی بیان کرد: براساس قرارداد منعقد شده قطعه سوم کنارگذر شرق اصفهان باید ۱۸ ماهه تکمیل و به بهره برداری برسد. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اعتبار قرارداد قطعه سوم را ۴۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قطعه سوم به دلیل اینکه به حفر تونل نیاز دارد سخت از قطعه های اول و دوم است. 

استان اصفهان دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که به لحاظ موقعیت خاص آن در مرکز و بعنوان چهارراه ترانزیت بار و مسافر کشور، رتبه اول حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را در کشور داراست.
راه‌ های این استان به عنوان چهار راه حمل و نقل کشور و ارتباط با شمال به جنوب و شرق به غرب از اهمیت و تردد بالایی برخوردارند.

این استان با ۲۵ هزار کیلومتر راه همسنگ، بیشترین درصد آزادراه و بزرگراه کشور را به خود اختصاص داده است.

۲۰۹۳ /۶۰۲۶/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.