بیماری لمپی اسکین یک بیماری ویروسی با سرعت انتشار بالا بین گاوهاست و با علائمی همچون تب و ضایعات پوستی تاولی شبیه آبله، زخم های پوستی، آبریزش چشم و بینی، مشکلات تنفسی، کاهش شیردهی، سقط جنین، لنگش در دام بروز می کند.
شهرام موحدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون در سال جاری ۹۱ کانون بیماری لمپی اسکین در استان اصفهان شناسایی وثبت شده است.
وی اظهارداشت : با اقدامات پیشگیرانه و قرنطینه ای همچون اجرای عملیات های گسترده واکسیناسیون دام ها، سم پاشی و ضد عفونی اماکن دامی، از مجموع بیش از ۴۰۰ هزار راسی دام سنگین اصفهان، فقط ۲۸۵ راس گاو به بیماری لمپی اسکین مبتلا شدند و ۲ راس گاو بر اثر این بیماری تلف و هفت راس تحت مراقبت های دامپزشکی جهت کشتار به کشتارگاه های دام اعزام شدند.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: بیش از یک میلیون متر مربع جایگاه نگهداری دام و همچنین ۵۷ هزار راس دام سنگین در راستای مبارزه و کنترل جمعیت حشرات ناقل بیماری لمپی اسکین در استان اصفهان سمپاشی شده است.
وی بیان کرد: همزمان با بروز اولین مورد بیماری لمپی اسکین در یک راس دام سنگین عشایری شهرستان چادگان، کمیته پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی این اداره کل با موضوع بیماری لمپی اسکین تشکیل جلسه داد و اهداف، شرح وظایف اعضاء و اقدامات مورد انتظار مشخص شد.
موحدی با بیان اینکه بیماری لمپی اسکین یک بیماری واگیر دار دامی است و هیچ گونه خطری برای انسان ها ندارد، تصریح کرد: هم اکنون بیماری لمپی اسکین تحت کنترل درآمد اما این به معنای آن نیست که اقدامات پیشگیرانه کم رنگ شود.
وی به نقش مهم اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماری های دام اشاره و اضافه کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری همزمان با برگزاری کلاس های آموزشی با حضور دامداران در همه شهرستان های استان، بیش از ۱۷ هزار پیامک بهداشتی و هشداری ویژه بیماری لمپی اسکین برای گروه های هدف نیز ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: تمامی گاوداران صنعتی و روستایی استان باید علاوه بر انجام واکسیناسیون دام ها با واکسن همولوگ بیماری و همچنین رعایت حداکثری ضوابط بهداشتی، سمپاشی توسط سموم و حشره کش های مناسب، ضدعفونی وسایل و دامداری ها برای از بین بردن آلودگی ویروسی، اقدامات موثر در خصوص بهسازی محیط و جایگاه نگهداری دام را مد نظر ویژه قرار دهند.
وی ادامه داد: دامداران باید از خرید و فروش و نقل و انتقال بدون مجوز دام پرهیز کنند و در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری لمپی اسکین در کمترین زمان گزارش آن را برای تشخیص و جداسازی دام آلوده به شبکه های دامپزشکی شهرستان ها اعلام کنند.
اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخممرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
استان اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار رأس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور بدل کرده است.
استان اصفهان با ۲۳ شهرستان و یک هزار و ۸۳۱ روستا، دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و فرآوردی فرآوردههای خام دامی است.
7150 /6026/