درختان سهم بسزایی در کاهش آلایندگی هوا بر عهده دارند، با این وجود برخی تحقیقات علمی از اثرات سوء برخی گونه‌های گیاهی و نتایج معکوس آنها خبر می‌دهد. برای مثال در مورد درخت همیشه سبز کاج تاکنون نظرات متفاوتی ارائه شده است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان چندی پیش، فریده روشن، عضو شورای شهر اصفهان گفته بود درخت کاج موجب افسردگی شهروندان می‌شود، در همین رابطه مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان به ایسنا اعلام کرده بود که در رابطه با تاثیر درخت کاج بر میزان افسردگی شهروندان، تاکنون مطالعه علمی صورت نگرفته و مقاله‌ای نوشته نشده است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه کاج عامل آلودگی هوا نیست، اظهار کرد: درختان کاج را از فضای شهر اصفهان حذف نمی‌کنیم، اما به مرور گونه‌های دیگری از درختان همیشه سبز جایگزین این درختان می‌شود.
فروغ مرتضایی نژاد در رابطه با مسئله‌ حذف کردن درختان کاج از فضای شهر اصفهان، گفت: درختان کاج از فضای شهر حذف نمی‌شوند، بلکه خود به خود بر اثر عواملی از جمله عمر طولانی یا آلودگی هوا و ریختن سوزن‌های آنها، خودبخود حذف می‌شوند و گونه‌های دیگری جایگزین می‌شود.
وی ادامه داد: درختان کاجی که در حال حاضر در شهر اصفهان کاشته شده اند، گونه ایرانی کاج به نام "pinus eldarica"  است که ظاهر زیبایی ندارد و سوزن‌های این درخت بعد از مدتی می‌ریزند، اما به این دلیل که از دسته گیاهان همیشه سبز هستند دوباره سوزن ایجاد می‌کنند و درخت همیشه سبز است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در رابطه با گونه‌های دیگر درخت کاج گفت: سوزن‌های گونه‌هایی از کاج مثل هیبرید یا کاج مشهد دیرتر می‌ریزند و ظاهر زیباتری دارند، گونه‌هایی که باید جایگزین درختان حال حاضر شوند این گونه‌ها هستند، اما قرار نیست که کاج‌ها را حذف کنیم. باید درختان همیشه سبز جایگزین شوند پس باید گونه‌های دیگر کاج یا سرو که همیشه سبز هستند کاشته شوند.  
مرتضایی نژاد با بیان اینکه کاج هم مانند دیگر درختان هوا را تصفیه می‌کند، اظهار کرد: اما کاج ماده‌ای تولید می‌کند که اجازه نمی‌دهد گیاه دیگری در زیر یا اطراف این درخت رشد کند.  
به گزارش ایسنا، گروهی از محققان دانشگاه کارنگی ملون در شهر پیتسبورگ ایالات متحده آمریکا در مقاله‌ای اعلام کردند که «درختان کاج» یکی از بزرگ‌ترین آلاینده‌های هوا به شمار می‌روند و سهم بالایی در آلودگی هوا دارند. این محققان در مقاله خود می‌نویسد: این درختان گاز‌هایی منتشر می‌کنند که با مواد شیمیایی موجود در هوا که ناشی از فعالیت انسانی است، واکنش داده و تبدیل به رادیکال‌های آزاد می‌شوند."
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.