اصفهان امروز مادر شهری است که سومین شهر بزرگ و چهارمین شهر پرجمعیت ایران به شمار رفته که تمدن کهن آن تا هزاره سوم قبل از میلاد را در بر می‌گیرد.

این شهر که به واسطه موقعیت جغرافیایی و مختصات ویژه اقلیمی‌اش گاه با عنوان‌هایی به ظاهر توام با مبالغه از آن یاد شده است مانند: نصف جهان، بهشت ثانی، پل فیروزه، و ده‌ها عنوان دیگر، دربردارنده یکی از جامع‌ترین کلکسیون‌های معماری و شهرسازی اسلامی و اقلیمی در بعد منطقه‌ای و جهانی به شمار می‌رود.

کتاب "اصفهان، بهشتی کوچک اما زمینی" نوشته محمودرضا شایسته و منصور قاسمی مجموعه ای از کشف و شهودهایی را شامل می‌شود که گردشگر علاقمند را بر درک هرچه بهتر این سرزمین کهن همراه با شناختی عارفانه رهنمون می‌شود تا به هنگام سفر یا در طی اقامتی طولانی بتواند هرچه سودمندتر واقع شود.

سخن در باب اصفهان بسیار گفته و نگاشته شده و به راستی شاید در دنیا کمتر شهری را بتوان معرفی کرد که این اندازه جای توصیف داشته باشد.

گویی جهانی از تامل و معنی را به یکباره در قالب خطه‌ای ریخته و "نصف جهانش" نامیده تا فرد نیمه دیگر این جهان را در سایه رشدی معنوی، در خویشتن خویش جستجو کرده تا بیابد، شاید از این رهگذر به جهانی از کمال دست یابد.

بسیاری از بخشهای این کتاب برای اولین بار به رشته تحریر درآمده‌اند که رسیدن به آنها ممکن نبود مگر با صرف زمانی افزون بر دو دهه کار تخصصی مانند سرپرستی و همراهی با متجاوز از یکهزار گروه بازدیدکننده از شهر تاریخی اصفهان که نزدیک به یکصد ملیت مختلف از طبقات گوناگون اجتماعی، سنی، قومی و فرهنگی را دربرگرفته است.

به علاوه در مرحله نگارش این کتاب، متجاوز از 170 روزکاری جهت انجام عملیات میدانی آن هم هربار با تیمی مرکب از حداقل چهار نفر صرف شد که مستلزم طی کردن مسیرهای متعدد با مجموعا افزون بر 18 هزار کیلومتر جابجایی بوده است.

بخش‌های این کتاب بر وقایع مهم تاریخ اصفهان مروری می‌کند و جاودانه‌های تاریخی، پل‌ها، خانه‌های قدیمی، مناره‌ها، بناهای تاریخی، مساجد دیدنی مسیر شرق اصفهان، بناهای تاریخی مسیر شمال اصفهان، برخی مکان‌های تاریخی- مذهبی، عناصر برجسته شهرسازی و معماری عصر صفوی، اقلیت‌های مذهبی اصفهان، منابع حیاتی شهرستان اصفهان، صنایع دستی، تفرجگاههای ویژه، گلچین نام‌آوران، غذاها و شیرینی‌جات ویژه اصفهان و برخی تاملات ضروری اصفهان مانند حسیاست‌های زیست محیطی، آلاینده‌ها و ... را بیان می‌کند.

در این کتاب خورشت ماست، بریان، فرنی، گز، پولکی و نبات از غذاها و شیرینی‌جات معروف اصفهان، کاشی-کاری، قلمزنی، خطاطی، نگارگری، قلمکاری، میناکاری، زری‌بافی، منبت‌کاری، خاتم‌سازی و ... نیز از صنایع دستی معروف این شهر معرفی شده است.

این مجموعه در برگیرنده بیش از 450 قطعه عکس مرتبط و 6 مینیاتور نفیس موضوعی ویژه نیز می‌باشد.

کتاب "اصفهان، بهشتی کوچک اما زمینی" به قلم محمودرضا شایسته و منصور قاسمی در چاپ نخست خود بهمن سال 1383 در 394 صفحه و تیراژ 5100 نسخه به چاپ رسیده است.

در این کتاب، جاذبه‌های گردشگری شهر اصفهان به گونه مصور معرفی می‌شود.

7135/6026/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.