آموزش، مهارت و شغل از اولویت‌های نخست جوامع برای توسعه پایداراست و در این میان مهارت، عامل تغییر زندگی افراد و پیشبرد جوامع به سوی آینده‌ای روشن است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، امروز، 1.2 میلیارد جوان بین 15 تا 24 سال در جهان زندگی می‌کنند که 16 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. مشارکت فعال جوانان در توسعه پایدار، عاملی برای جلوگیری از تهدیدات و چالش‌های موجود در جهان از جمله تاثیر تغییرات آب و هوایی، بیکاری، فقر، نابرابری جنسیتی، درگیری و مهاجرت است. با این حال، جوانان تقریبا سه برابر بیشتر از بزرگسالان بیکار هستند و به طور مداوم در معرض کاهش کیفیت کار، نابرابری بازار کار و زندگی ناامن قرار دارند. علاوه بر این، زنان بیشتر به سمت کارهای با درآمد پایین و مشاغل نیمه وقت و یا قرارداد موقت روی می‌آورند که عاملی برای تشدید بیکاری جوانان می‌شود.
روز جهانی مهارت جوانان، روزی برای افزایش آگاهی مردم و جوانان در مورد اهمیت سرمایه‌گذاری در کسب مهارت توسط جوانان است. مجمع عمومی سازمان ملل از سال 2014، 15 جولای (25 تیر) را با نام روز جهانی مهارت نامگذاری کرده است. این روز با عنوان روز جهانی مهارت های جوانان اعلام شده است تا شاید فرصتی برای شناخت جهانی و ارتقاء مهارت ها و ریشه کن کردن بیکاری باشد.
امسال، یونسکو در این روز با ایجاد یک کمپین ویدئویی برای تشویق جوانان از سراسر جهان اقدام کرده است. این کمپین در نظر دارد با ترویج سبک زندگی صحیح، یک مهارت مناسب را به جوانان یادآوری کند.
افزایش بیکاری جوانان یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی در جوامع امروز جهان است. در طول دهه آینده حداقل 475 میلیون شغل جدید برای جذب 73 میلیون جوان باید ایجاد شود و باید 40 میلیون تازه وارد سالانه در بازار کار وارد شوند. در عین حال، نظرسنجی های OECD نشان می دهد که هم کارفرمایان و جوانان معتقدند که بسیاری از فارغ التحصیلان به دنیای کار ورود نمی‌کنند. 
در واقع، یافتن کار مناسب یک چالش مهم برای اکثر جوانان است. در بسیاری از کشورها بخش غیررسمی و روستایی، سنتی منبع اصلی اشتغال هستند. تعداد کارگران مشاغل آسیب پذیر در حال حاضر 1.44 میلیارد در سراسر جهان است. کارگران در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا بیش از نیمی از این تعداد را تشکیل می دهند، به گونه ای که سه نفر از چهار کارگر در این مناطق در شرایط اشتغال آسیب پذیر هستند.
جامعه بین المللی 2030 برنامه بلندپروازانه برای توسعه پایدار تعیین کرده است. یک رویکرد یکپارچه برای توسعه که به رسمیت شناختن آن در ریشه کن کردن فقر در تمام اشکال و ابعاد آن نقشی اساسی دارد؛ مبارزه با نابرابری در داخل و بین کشورها، حفظ سیاره، ایجاد رشد اقتصادی فراگیر و پایدار، دستیابی به اشتغال کامل و سازنده و کار مناسب برای تمام زنان و مردان، تضمین کامل برابری جنسیتی و ترویج انسجام اجتماعی و وابستگی متقابل از جمله اهداف انجمن است.
اطمینان از تحصیلات با کیفیت فراگیر وعادلانه و ترویج فرصت های یادگیری برای تمام جوانان از اصلی ترین اهداف سازمان است. در این هدف بخش قابل توجهی به توسعه مهارت های فنی و حرفه ای، خصوصا در مورد دسترسی به کیفیت مقرون به صرفه آموزش و پرورش فنی و حرفه ای اختصاص داده شده است. به دست آوردن مهارت های فنی و حرفه ای برای اشتغال، کار شایسته و کارآفرینی در از بین بردن اختلافات موثر است. رشد اقتصادی عادلانه، همه‌جانبه و پایدار جوامع را توسعه می بخشد و به اقتصادی سبز و پایداری زیست محیطی می انجامد.
منابع: unesco، .un.org/en، worldskills کد خبرنگار:13037

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.