بهاءالدین محمدبن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی(زاده هشتم اسفند ۹۲۵ خورشیدی در بعلبک و متوفای هشتم شهریور سال یکهزار خورشیدی در اصفهان)حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری، در دانش های فلسفه، منطق، هیات و ریاضیات تبحر داشت.
تقسیم عادلانه آب زاینده رود و بهره گیری حداکثری از منابع آبی در قالب یک سند یا تومار از آثار ماندگار و کاربردی او به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز شنبه در مراسم افتتاح و تجهیز مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان گفت: این سند یک سند آمایش سرزمینی جامع و کامل است که نه تنها می توان از آن در دانشگاه ها بهره برد، بلکه بخوبی وضعیت نگهداری و توزیع آب در منطقه مرکزی کشور را تشریح می کند.
وی با بیان اینکه توزیع آب در سند شیخ بهایی حتی می تواند در حل مسائل آبی کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد، تصریح کرد: در سال های اخیر به این سند بی توجهی شده است.
وی با اشاره به سیلاب های اخیر خاطرنشان کرد: مادی ها که از زمان شیخ بهایی و در سند او وجود داشته، با مهار و حفظ جریان آب مانع تخریب ناشی از سیل در اصفهان شده و این امر نشان می دهد که سند شیخ بهایی چقدر کارشناسی و حساب شده بوده است.
رضایی با اشاره به اهمیت اسناد برای حل مشکلات اظهار داشت: در کشور ما از اسناد کمتر استفاده می شود به همین دلیل در برخی از تصمیم گیری ها، مشکلات جدی رخ می دهد.
استاندار اصفهان گفت: بسیاری از شاخص‌های درآمدزایی و برخورداری در اصفهان کم است، اما با این حال به این منطقه به منزله یک استان برخوردار می نگرند.
وی افزود: در مقایسه با شهرهایی مانند مشهد، تبریز و شیراز به اصفهان اعتبارات کمتری تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه تخصیص بودجه باید بر اصل عدالت و انصاف انجام شود، خاطرنشان کرد: اصفهان تنها حاشیه پارک ها و نقاط خوب آن نیست و نباید آن را به کل نسبت داد، حتی نقاط حاشیه نشین آن وضعیت بدتری نسبت به استان های مرزی دارد.
رضایی با تاکید بر اهمیت حفظ اسناد و مدارک افزود: مردم اگر بدانند در جایی از اسناد و مدارک بخوبی حفاظت می شود برای ارائه داشته های مختلف خود به این مجموعه ترغیب خواهند شد.
مرکز استاد و کتابخانه ملی اصفهان در مساحت بالغ بر یکهزار و800 مترمربع با هزینه بالغ بر 2 میلیارد ریال در خیابان بهارستان غربی اصفهان روز شنبه با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افتتاح شد.
سالن مطالعه با ظرفیت یکصد نفر، بخش های مختلف حفظ اسناد، آمفی تئاتر و سالن چند منظوره از جمله بخش های این مرکز به شمار می رود.
در این مراسم همچنین از یک مجموعه سند کامل از نقش فرش سبک تُرنج کلاسیک اصفهان مربوط به استاد شادروان رحمت الله شادمان مربوط به سال 1350 رونمایی و 17 هزار نسخه کتاب از سوی شادروان دکتر حسین تویسرکانی، چهره فعال در حوزه آسیب شناسی اجتماعی و ادبی به این مرکز اهدا شد.
همچنین قرار است مجموعه ای کتاب از سوی مصطفی هادوی از چهره های درخشان شعر و ادب فارسی به مرکز اسناد اصفهان اهدا شود.
6027/6020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.