یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان از 28 تا 31 خرداد در محل نمایشگاه های بین المللی واقع در پل شهرستان اصفهان برگزار می شود.
فریدون الله یاری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : این نمایشگاه از اهمیت ویژه ای در کشور برخوردار است و پیش بینی می شود بخش قابل توجهی از فعالان این عرصه در نمایشگاه حضور داشته باشند.
وی برگزاری این نمایشگاه را به عنوان یک فعالیت به طور کامل تخصصی برشمرد که دانش، تجربه و تکنولوژی مناسب خود را می طلبد و گفت: بر این اساس نمایشگاه امسال بصورت کامل حرفه ای و متفاوت در نحوه اجرا نسبت به دوره های قبل برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان ادامه داد : این نمایشگاه می تواند عاملی برای توسعه روز افزون صنعت گردشگری در استان پهناور اصفهان باشد.
وی با تاکید بر این که گردشگری در اصفهان باید به صنعتی فراگیر و محوری تبدیل شود، تصریح کرد : این امر نیازمند مسیری سخت است از این رو سپردن برگزاری نمایشگاهی در چنین سطح وسیعی نیازمند تیم حرفه ای و مجرب است که تجربه لازم را در حوزه های تخصصی آن داشته باشد.
الله یاری تصریح کرد : این نمایشگاه یکی از مهمترین و اثربخش ترین ابزارهایی است که می تواند نقش بسزایی در آگاهی بخشی، تبادل اطلاعات و بهبود معیشت های مرتبط با صنعت گردشگری داشته باشد.
وی گردشـگری فرهنگـی، تاریخـی، طبیعـت گـرا، تفریحـی، مذهبـی و زیارتـی را از انواع معیارهای گردشگری ذکر کرد و گفت : بر این اساس این نمایشگاه ها باهدف آشنا کردن بخش خصوصی حوزه گردشگری کشور برای جذب مخاطب گردشگری برپا می شود تا علاوه بر مشاهده دیدنی های استان ها، باعث رونق صنعت گردشگری شود.
الله یاری بر همکاری و هم افزایی در حوزه گردشگری اصفهان به عنوان عامل رونق این عرصه تاکید کرد و افزود: هم اکنون 400 واحد اقامتگاه بوم گردی در استان وجود دارد که می توان با مشارکت و همکاری این واحدهای را توسعه داد.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان همچنین ظرفیت جذب گردشگر به ویژه گردشگری خارجی را در این استان بسیار بالا برشمرد و گفت: سال گذشته آمار گردشگران خارجی استان از مرز 400 هزار نفر گذشت.
وی تقویت بازار صنایع دستی را از مزایای رونق گردشگری در استان برشمرد و گفت: به واسطه حضور گردشگران در مناطق مختلف امر خرید و فروش صنایع دستی رونق می یابد.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با بیش از 22 هزار اثر تاریخی (یک هزار و 850 اثر ملی و هفت اثر ثبت جهانی) و افزون بر 600 خانه تاریخی در کانون توجه علاقه مندان حوزه گردشگری، باستان شناسی، معماری و هنر است.
استان اصفهان از شمال به استان های مرکزی، قم و سمنان، از جنوب به فارس و کهگیلویه و بویراحمد، از مشرق به استانهای یزد و خراسان و از غرب به استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری محدود می شود.
استان اصفهان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران به‌شمار می‌رود و از دیرباز نیز گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی بوده‌ است.
تزئینات آجری، کاشی کاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان، از قرن‌ها پیش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره‌ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری و زرنگاری و رونویسی انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مرکزیت هنری اصفهان گواهی می ‌دهند.
سیم کشی، زرکشی، زربافی، گلابتون دوزی، منبت گلپایگان، پولک دوزی، زنجیره بافی، قالی بافی و نساجی از صنایع دستی اصفهان است. این صنایع در عهد شاهان صفوی رونق فراوان داشت. در دوران قاجاریه، بازار صنایع دستی در اصفهان از رونق افتاد؛ ولی بعد از انقلاب مشروطه باز توسعه یافت. به‌طور کلی طرح و نقش عموم دست ساخته‌های اصفهان اعم از فرش و قلمکار و ظروف قلم زنی و کاشی، دوختنی‌های روی پارچه تحت تأثیر طرح‌های تزئینی دوران صفویه قرار دارد و طراحان اصفهان، به نسبت قدرت درک و مهارت خود از آثار قدیمی برمی‌گیرند و با خلاقیت خود، آن‌ها را زیباتر می‌سازند.
6994/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.