مسعود میرمحمد صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌ های مشابه درازمدت (یکهزار و 370 میلی‌متر) 55 درصد رشد داشت.
وی سال گذشته را کم بارش ترین سال در دوره آبی اعلام و اضافه کرد: آب ذخیره شده سد زاینده رود به 615 میلیون متر مکعب رسید که حدود 50 درصد کل گنجایش آن است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان اظهارداشت: سال گذشته در این روزها بالغ بر 211 میلیون متر مکعب آب پشت سد زاینده رود ذخیره شده بود و امسال با توجه به بارش های اخیر این میزان افزایش یافته است.
وی با اشاره به این که مقدار ذخیره سد در متوسط بلند مدت 966 میلیون متر مکعب بود، بیان کرد: حجم آب ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی( اول مهرماه 97) تاکنون به حدود یک میلیارد متر مکعب رسیده که این مقدار سال گذشته 270 میلیون متر مکعب و در بلند مدت 853 میلیون متر مکعب بوده است.
ظرفیت سد زاینده رود تا 1.4 میلیارد متر مکعب آب است.
میر محمد صادقی بیان کرد : امسال به دلیل بارش های بسیار خوبی که در استان بالاتر از وضعیت نرمال پیش آمد، وضعیت ذخایر سدها مطلوب و خوب است.
وی اضافه کرد: حجم سد خمیران در ناحیه نجف آباد هفت میلیون متر مکعب و پر شد اما سد حنا در شهرستان سمیرم با حجم 50 میلیون مترمکعب بعنوان بدترین سد استان به 11میلیون متر مکعب رسیده و 22 درصد آن آبگیری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان این که سد حنا سمیرم بواسطه بارش ها، چاهها و حفاری های متعدد در بالادست در استان های اصفهان و بویژه استان فارس (حوضه آبریز) وضعیت خوبی ندارد ، تصریح کرد: سد قره قاچ با ظرفیت 21 میلیون مترمکعب در زمان حال 19 میلیون مترمکعب آب دارد که 90 درصد آن پر شده است.
به گفته وی سد باغکل در شهرستان خوانسار با ظرفیت پنج میلیون مترمکعب در زمان حال پنج میلیون مترمکعب آب در خود ذخیره کرد و نسبت به ظرفیت اسمی خود پر شد که تا سر ریز شدن فاصله دارد.
میر محمد صادقی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در زمان حال 37 میلیون مترمکعب در سد گلپایگان ذخیره شده صد در صد آن پر شده است.
وی بیان کرد: حجم سد کوچری گلپایگان هم که بیشتر برای انتقال آب به استانهای قم و مرکزی استفاده می شود به 189 میلیون متر مکعب رسیده که در زمان حاضر 91 درصد آن آبگیری شده است .
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت یک 1.4 میلیارد متر مکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
7150/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.