به گزارش ایرنا، در این میزگرد، ناصر حاجیان دکترای منابع آب و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان، مهدی فصیحی هرندی پژوهشگر سیاستگذاری و حکمرانی آب، امیرحسین شربافیون مدیر یک شرکت دانش بنیان و کارشناس عمران و GIS و حسن فروغی دکترای مهندسی آب، آبیاری و زهکشی حضور داشتند.
این کارشناسان بر این باورند که به سبب تغییر روش شهرسازی در عصر جدید معابر شهری به سطوحی نفوذناپذیری تبدیل شد و در نتیجه شهرهای امروزی سازگاری خود را با روان آبها در حوزه های آبریز از دست داده اند.
آن ها معتقدند دفع روان آبها به بیرون از حوزه شهری و انتقال ندادن آن به داخل لایه های زمین موجب فرونشست زمین در شهرها شده است که این نشست زمین خود باعث تغذیه نشدن مجدد لایه های داخلی آن در آینده می شود.
این صاحبنظران همچنین می گویند روان آبها باید برای حفظ سلامتشان و جلوگیری از تبخیر به سطح زیرین زمین منتقل و نه اینکه در پشت سدها ذخیره شوند، اما از سوی دیگر فرونشست زمین در شهرهایی کویری مانند اصفهان امکان هدایت آب های سطحی و روان آبها را به لایه های زیر زمین از بین برده است.
این کارشناسان، استحصال روان آبها، نفوذپذیر ساختن سطح معابر شهری، تغییر روش های شهرسازی، واردسازی مادی ها به موضوع سازگاری با روان آبها، پرهیز از دستکاری در نفوذپذیری حوزه های آبریز، حذف تک واحدسازی و رفتن به سمت مجموعه سازی در ساختمان های شهری، اجتماعی کردن مساله آب، اصلاح هدفگذاری ها و حذف دیدگاه اشتباه مقابله با طبیعت را از جمله راهکارهای موجود برای استفاده از روان آبها در شهرهای کشور دانستند.
نمایندگان شورای اسلامی شهر اصفهان و معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان به این میزگرد دعوت شده بودند که حضور نیافتند.
تفصیل مطالب مطرح شده در این میزگرد متعاقباً منتشر می شود.
7135/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.