به گزارش ایرنا، حمیدرضا تاملی عصر دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت پسماند اردستان گفت: باید اداره حفاظت محیط زیست با همکاری دیگر اعضای ستاد، نسبت به تهیه طرحی جامع برای مدیریت پسماند و ابلاغ آن به دستگاه ها اقدام کند.
وی بر راه اندازی کارخانه مدیریت پسماند با مشارکت شهرداری ها و بخشداری های اردستان و نطنزتا پایان شهریور امسال، آموزش تفکیک زباله از مبدا به مردم، تشکیل سمن (سازمان مردم نهاد) محیط زیست، استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش و برداشت واقعی از میزان تولید زباله و نحوه دفن آن تاکید کرد.
فرماندار اردستان افزود: مکان تخلیه نخاله های ساختمانی نیز باید در سه شهر مشخص شده، کامیون ها موظف به تخلیه در آنجا باشند و با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.
وی عنوان کرد: محیط زیست چنان که روی مسائل مربوط به صنایع و منطقه حفاظت شده کار کرده، روی بحث پسماند و دفن زباله فعال نبوده است.
تاملی اضافه کرد: شهرداری ها و بخشداری ها باید سهم خود را بابت راه اندازی شرکت مدیریت پسماند به شهرداری اردستان بپردازند، این موضوع را به عنوان یک منبع درآمد در نظر گرفته و از ظرفیت اعتبار یکهزار میلیارد ریالی دولت در این بخش استفاده کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اردستان نیز تصریح کرد: دفن زباله در این شهرستان به صورت اصولی صورت نمی گیرد و 99 درصد روستاها فاقد ترانشه مناسب دفن زباله هستند.
حسین شواخی افزود: هفت مرکز دفن زباله در اردستان و چهار مرکز در بخش زواره هم اکنون وجود دارد که شرایط آنها چندان مناسب نیست و تا زمان مصوب نشدن طرح جامع، این مشکلات همچنان وجود خواهد داشت.
وی با تاکید بر واگذاری تفکیک زباله به بخش خصوصی یادآور شد: طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر زواره با پیگیری های صورت گرفته از سال گذشته آغاز و با پیمانکار قرارداد بسته شد.
به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست اردستان، روزانه نزدیک به 60 تن زباله تولیدی در این شهرستان جمع آوری می شود که در صورت راه اندازی کارخانه پسماند با مشارکت شهرستان نطنز، روزانه افزون بر 100 تن زباله به کمپوست تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای طرح محیط بان در شهرستان اردستان عنوان کرد: 80 نفر از دانش آموزان با همکاری آموزش و پرورش در روستاهای هندوآباد، کچو مثقال، زفرقند، درباغ و مزدآباد که در محدوده منطقه حفاظت شده کهیاز واقع شدند، از آموزش های زیست محیطی برخوردار شدند و طرح محیط یار نیز به اجرا درآمده است.
شواخی در ادامه اضافه کرد: منطقه حفاظت شده کهیاز با 92 هزار هکتار وسعت و منطقه شکار ممنوع خارو با 100 هزار هکتار وسعت دارای گونه های جانوری گوناگونی می باشد که در سرشماری امسال 20 درصد کاهش به چشم می خورد.
وی به ساخت پاسگاه شکاربانی خارو با 85 درصد پیشرفت فیزیکی و کهیاز با 35 درصد پیشرفت اشاره کرد و افزود: امید می رود این طرح ها در سال جاری تکمیل شوند.
شهردار اردستان نیز در این جلسه یادآور شد: سالانه بین 10 تا 15 میلیارد ریال برای جمع آوری و حمل زباله هزینه می شود و از مردم وجهی در ازای آن دریافت نمی کنیم.
محسن حیدری اضافه کرد: اگر شهرداری های زواره و مهاباد، بخشداری های مرکزی و زواره و دهیاری ها سهم خود را برای راه اندازی شرکت پسماند بپردازند، می توان زودتر از مزیت های اجرای این طرح بهره برداری کرد.
شهرستان اردستان با جمعیت افزون بر 42 هزار نفر در فاصله نزدیک به 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع است.
7431/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.