به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات زیست محیطی اردستان افزود: اردستان توسعه نیافته و این مزیتی محسوب می شود تا مشکلات دیگر نقاط در چنین شهرستان هایی تکرار نشود و در این راستا باید مسوولان رویکرد خود را در زمینه توسعه آن تغییر دهند.
وی بیان کرد: اردستان با وجود اینکه منطقه کم آبی است اما امکانات فراوانی داشته، از هوایی پاک و زمین برخوردار است که با توجه به ممنوعیت های استقرار صنایع در نقاطی مانند تهران و اصفهان، می توان از این فرصت برای توسعه بهره برد.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: مصرف سالانه آب در شهرستان اردستان به بیش از 300 میلیون مترمکعب (برابر 10 هزار لیتر در ثانیه) می رسد که بیش از سرانه کشور است و همچنان می توان به سوی توسعه صنایع کم آب بر رفت.
وی یادآوری کرد: یک هزار لیتر بر ثانیه آب در بخش کشاورزی بین 800 تا یک هزار و 200 فرصت شغلی ایجاد می کند و اختصاص همین میزان آب به بخش صنعت، به ایجاد 30 تا 40 هزار شغل منجر می شود که بر این اساس تنها نیازمند مدیریت درست، اصولی و پایدار هستیم.
کلانتری اضافه کرد: دیدگاه های سنتی تا 20 سال پیش پاسخگو بود اما امروز آن روش ها منسوخ شده و باید به سوی برنامه های نوین برویم و دست کم 30 میلیون مترمکعب از 300 میلیون مترمکعب آب مصرفی سالانه این شهرستان را به توسعه اختصاص دهیم.
وی با اشاره به تفویض همه اختیارهای ممکن به مدیران کل حفاظت از محیط زیست ادامه داد: رفع صورت مساله راحت است اما در نقاطی مانند اردستان به خود ستم کردیم زیرا آب، برق، راه، راه آهن، زمین، موقعیت جغرافیایی مناسب و تا حدودی نیروی انسانی وجود دارد و تنها باید مسوولان استانی و شهرستانی به انسجام فکری رسیده و زمینه را برای حضور سرمایه گذاران تسهیل کنند.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست همچنین موقتی بودن شرایط تحریم های ظالمانه را یادآوری کردو افزود: 40 برابر تولید ناخالص داخلی پول سرگردان در جهان وجود دارد که به دنبال فرصتی برای سرمایه گذاری هستند و ما باید از این فرصت استفاده کنیم؛ یکی از مرکزهای توسعه کشور در آینده می تواند همین اردستان باشد زیرا از نظر زیست محیطی مشکلی ندارد.
فرماندار اردستان نیز در این جلسه گفت: این شهرستان ظرفیت پیشرفت دارد اما مشکلات و قوانین دست و پا گیر گاهی از کار و جلب سرمایه گذار جلوگیری می کند.
حمیدرضا تاملی تاکید کرد: بخش کشاورزی اردستان با کمبود آب رو به رو ست و چاره ای جز رفتن به سوی ایجاد صنعت نداریم که در این رابطه هم مشکلات زیست محیطی به میان می آید که نیاز به اصلاح قوانین دارد.
نماینده مردم شهرستان اردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با اشاره به مشکلات روستاهای دارای طرح هادی بیان کرد: منطقه حفاظت شده کهیاز از جمله محدود شدن حریم روستاها را موجب شده زیرا امکان گسترش روستاهای همجوار وجود ندارد و نیاز به اصلاح آن احساس می شود.
حجت الاسلام سید صادق طباطبایی نژاد همچنین کمبود نیرو و تجهیزات در اداره حفاظت محیط زیست اردستان را یادآوری کرد و افزود: منطقه حفاظت شده کهیاز با 92 هزار هکتار وسعت و منطقه شکار ممنوع خارو با 100 هزار هکتار وسعت به دلیل میزبانی گونه های جانوری و پرندگان ارزشمند نیاز به حفاظت ویژه دارد و فعالیت معدن ها در منطقه هم لزوم توجه به این مهم را بیشتر می کند.
وی با اشاره به فعالیت 6 نفر محیط بان با وجود گستردگی منطقه تصریح کرد: پاسگاه خارو نیاز به اعتبار دارد تا پس از پنج سال تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
شرکت در آیین غرش چند اصله نهال و بهره برداری از یک واحد تولید مکمل های خوراک دام و طیور از دیگر برنامه های سفر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست به شهرستان اردستان است.
شهرستان 42 هزار نفری اردستان با برخورداری از یک منطقه حفاظت شده و یک منطقه شکار ممنوع در فاصله نزدیک به 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد.
7431/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.