به گزارش ایرنا، مهرداد مرادمند روز چهارشنبه در اجتماع کشاورزان شرق و غرب اصفهان در جنب پل خواجو افزود: هیچ کس به فکر ما اصفهانی ها نیست و همانطور که امسال نگذاشتیم لوله گذاری جدیدی در این حوضه انجام بشود مانع از هرگونه بارگذاری جدید بر روی این رود خواهیم شد.
وی اضافه کرد: در حق اصفهان بی عدالتی ها بسیاری نه تنها در بخش کشاورزی بلکه آشامیدنی صورت گرفته است.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، اولویت اول این نهاد را بازگشایی آب دانست و گفت: البته
بازگشایی یکسری شرایط دارد و کشاورزان قدیمی می دانند که آبی که برای کشت و کار می خواهند باید آبی باشد که پشت بند داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: آبی باشد که حداقل در دوره آبی هشت، 12 و 16 روزه بطور کامل برقرار باشد و نیم بند نباشد.
مرادمند به کشاورزان اطمینان خاطر داد که در صورت تخصیص آب برای کشت، زودتر از موعد مقرر به آنها اطلاع داده شود تا مباحث فنی شامل آماده سازی زمین و بذر انجام شود.
وی وضعیت اسف بار زاینده رود و کشاورزان این منطقه را یک شبه ندانست و گفت: این مشکل بدنبال بی مدیریتی و بارگذاری های بیش از حد بر روی زاینده رود چندین دهه است که بوجود آمده است.
قائم مقام جهاد کشاورزی اصفهان، کم بارشی را عامل دیگری به دامن زدن مشکلات و وضعیت زاینده رود دانست.
وی خطاب به کشاورزان گفت: شما خیلی سال است که پیگیر حق و حقوق خود هستید فکر نکنید که نتیجه ای نگرفته اید زیرا تشکیل صنف کشاورزان قدم موثری در راستای پیگیری خواسته ها و مطالبات شما بوده است.
مرادمند یادآور شد: شما آگاه هستید که در مدت 18 ماه گذشته که زاینده رود خشک بوده و شرایط بالادست کمک نکرده، امکان رها کردن آب برای کشاورزی وجود نداشته است.
وی بیان کرد: در شرایط حاضر با وجود مسوولان بومی و آشنا به مشکلات استان، پیگیری ها در مسیر درستی قرار گرفته و نیازمند یاری و کمک شما کشاورزان برای رسیدن به نتیجه درست است.
قائم مقام جهاد کشاورزی اصفهان یادآور شد: در نشستی که بتازگی با کارشناسان آب منطقه ای و صنف کشاورزان استان برگزار شد تمام ارقام و اعداد میزان آبی که سال گذشته به کشاورزان تحویل داده نشد و بالغ بر 500 میلیون مترمکعب بود استخراج و با امضای استاندار برای وزیر ارسال شد.
وی به کشاورزان یادآور شد که استانداری و سازمان جهاد کشاورزی با جدیت هر چه تمام پیگیر خواسته ها و مطالبات کشاورزان هستند.
شماری از کشاورزان شرق و غرب اصفهان برای دریافت حقابه خود روز چهارشنبه در ضلع شمالی پل خواجوی این شهر اجتماع کردند.
به گزارش ایرنا، کشاورزان اصفهان دوم دی ماه امسال در اجتماعی در مهدیه روستای 'وجاره' از توابع بخش مرکزی که با حضور اعضای نظام صنفی کشاورزان برگزار شد اعلام کردند که اگر تا 10 روز آینده پاسخ روشن و صریحی برای مطالبه حقابه خود دریافت نکنند، تجمع خواهند کرد.
این کشاورزان تحقق وعده معاون وزیر نیرو را خواستار شدند که در ماه های گذشته به اصفهان سفر کرد و به کشاورزان وعده داد که حقابه آخرین سال آبی (96،97) که 351 میلیون متر مکعب برآورد شده بود را به آنها پرداخت کنند.
این کشاورزان و باغداران از مناطق و شهرهای شرقی اصفهان از جمله زیار، جرقویه، ورزنه، اژیه، هرند، برآن و خوراسگان و شهرستان های غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه بر لزوم حمایت و توجه بیشتر مسئولان برای حل معضلات فرارو تاکید کردند.
این عده پیش از این و در ماه های اخیر با حضور در برخی مکان های از قبل اعلام شده خواهان تخصیص حقابه خود برای کشت پاییزه و جبران خسارت های ناشی از خشکسالی شدند و از مسئولان خواستند تا برای حل مشکلاتشان تدبیر کنند.
کاهش بارش در سال های زراعی قبلی در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
رییس جمهوری چندی پیش در پی استعفای گروهی نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به نشانه اعتراض به حذف و کاهش اعتبارات طرح های آبی استان در بودجه سال آینده ، دستور تشکیل ستاد احیای زاینده رود را صادر کرد.
کشاورزان اصفهانی می گویند بر اساس طومار تاریخی شیخ بهایی از قدیم الایام از محل زاینده رود دارای سهم و حقابه هستند.
بر اساس این طومار کل آب رودخانه به 33 سهم کلی و 275 سهام جزیی تربین 7 بلوک آبخور آن که از حدود 70 کیلومتری غرب اصفهان تا 120 کیلومتری شرق این شهر ادامه داشته است تقسیم شده است.
این کشاورزان که از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی نظارت می شوند قصد دارند به سوی استانداری حرکت کنند که این نیروها آنها را به محل اجتماع اولیه پل خواجو هدایت می کنند.
در سال های اخیر میزان بسیار کم بارش ها و آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود بیانگر شرایط نامطلوب در فلات مرکزی ایران بویژه استان اصفهان است بگونه ای که خشکسالی اکنون منطقه وسیعی از استان را فراگرفته است.
کاهش بارش در سال های زراعی قبلی در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود به همراه برخی از عوامل دیگر باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
6020/6994/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.