به گزارش ایرنا، سید مهدی ابطحی روز سه شنبه در مراسم روز ملی ' پژوهش و هنر' در دانشگاه هنر اصفهان افزود: ما از نظر منابع از جمله نیروی انسانی و خروجی در بخش پژوهش و فناوری وضعیت قابل قبولی داریم اما در این میان هنوز دارای شبکه سازی و محیط های حمایتی مناسب نیستیم.
وی به گزارش اخیر انجمن پارک های علم و فناوری کره جنوبی درباره ظرفیت های نوآوری اشاره کرد و گفت: در این تحقیق وضعیت 14 کشور از جمله ایران در زمینه منابع، شبکه سازی (همکاری بین بخشی)، محیط های حمایتی، عملکرد و خروجی بررسی شده است.
ابطحی با بیان اینکه ایران در این تحقیق در زمینه منابع، رتبه دوم را پس از مالزی دارد، گفت: اما کشورمان در زمینه شبکه سازی، در رتبه دوازدهم و پس از کشورهایی مانند اتیوپی و ساحل عاج قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه رتبه کشورمان در بخش محیط های حمایتی نیز در بین این 14 کشور، دهم است، اضافه کرد: اما ازنظرعملکرد و خروجی ایران در وضعیت به نسبت خوبی به دلایلی از جمله انتشار مقاله های علمی قرار دارد.
به گفته وی، داشتن منابع و عملکرد خوب کشور در عرصه پژوهش بدون داشتن شبکه سازی و محیط های حمایتی، برای دیگر کشورها سوال برانگیز است و به همین دلیل در برخی موارد به خروجی های ما مشکوک می شوند.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان همچنین، کل ذخائر نفتی ایران تا سال 1453 را 155 میلیارد بشکه تخمین زد و گفت : اگر قیمت هر بشکه نفت را 70 دلار در نظر بگیریم ارزش مالی آن فقط 120 برابر ثروت فعلی 'بیل گیتس' موسس شرکت مایکروسافت است.
وی با بیان اینکه کشورمان برای بهسازی و به روز رسانی سیستم های استخراج و فروش نفت، 100 تا 120 میلیارد دلار پول سرمایه نیاز دارد، تصریح کرد: این در حالی است که بودجه امسال پارک های علم و فناوری کشورمان 2 هزار و 610 میلیارد ریال یعنی یک شصتم آن بود.
ابطحی ادامه داد: حال باید دید آیا پولی که درچاه نفت ریخته می شود بیشترارزش آفرینی دارد و پایدار است یا پولی که برای بخش علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان هزینه می شود.
وی همچنین با اشاره به چهار طرحی که از سال 95 و در راستای اقتصاد مقاومتی در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت، گفت: این طرح ها شامل اصلاح نظام آموزش عالی در جهت ارزش آفرینی، طراحی نظام آمایش آموزش عالی برای ماموریت گرا کردن دانشگاه ها، تبدیل پنج دانشگاه به واحد تراز بین المللی و طراحی الگوی ارتقای نقش دانشگاه ها در حل مشکلات کشور است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه آنطور که باید به این طرح ها در 2 سال گذشته پرداخته نشد، اضافه کرد: هنوز این سئوال مطرح است که آیا تولید مقاله وظیفه دانشگاه هاست یا آنها باید پاسخ نیازهای صنعت و جامعه را بدهند.
وی همچنین به طرح انتخاب پنج دانشگاه برتر کشور برای تراز بین المللی اشاره کرد و افزود: این طرح برای راهبرد دیپلماسی علمی و افزایش ارتباط با دانشگاه های معتبر خارجی تعریف شد اما می بینیم که مسابقه بزرگی بین دانشگاه های کشورمان برای قرار گرفتن در رتبه بندی های جهانی ایجاد شده است.
به گفته ابطحی، اگر در شرایط حاضر استادان دانشگاه نیز وارد عرصه شرکت های دانش بنیان شوند، آفتی به جان دانشگاه ها می افتد زیرا آنها باید 'شرکت داری' کنند.
24 تا 30 آذر امسال به هفته پژوهش و فناوری نامگذاری شد، شعار این هفته 'پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی ' است.
امروز سه شنبه 27 آذر به عنوان روز پژوهش، علوم انسانی و هنر نامگذاری شده است.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 با هدف حمایت و هدایت شرکت ها و موسسات دانش بنیان آغاز کرد و اکنون حدود 500 شرکت دانش بنیان با اشتغال بیش از 6 هزار و 500 دانش آموخته دانشگاهی در آن مستقر هستند.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارای یک مرکز رشد مقدماتی، 12 مرکز رشد فناوری و 2 پارک علم و فناوری شیخ بهایی و ابوریحان است.
3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.