عباس شیردل روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت نامناسب کشور به لحاظ اقتصادی گفت: افزایش قیمت مواد اولیه و وضع مالیات و عوارض صنعتگران دستی استان را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.
وی اضافه کرد: افزایش دو برابری قیمت مواد اولیه وارداتی و همچنین بالارفتن قیمت مواد داخلی از جمله رنگ و حتی مس، بسیاری از کارگاه های صنایع دستی را به تعطیلی کشانده است.
رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان افزود: بر این اساس بازار صنایع دستی در رکود کامل قرار گرفته و بسیاری از مغازه‌های فروش صنایع دستی در میدان نقش جهان از درآمد حداقل روزانه نیز ناتوان شده اند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که مالیات و عوارض با افزایش 10 تا 20 درصد از صنعتگران اخذ می شود.
رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه رونق تولید صنایع دستی نیازمند ثبات قیمت مواد اولیه است گفت: در زمان حاضر مشکل اصلی و اساسی تمامی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی بی ثباتی قیمت ارز است و بر این اساس هر روز قیمت مواد اولیه تغییر می کند و با این روند آینده خوبی برای صنایع دستی دیده نمی شود.
شیردل با بیان اینکه به دلیل افزایش قیمت مس و برنج بسیاری از کارگاه های صنایع دستی تعطیل شده است افزود: سال گذشته قیمت هر کیلوگرم مس نورد شده تولید داخل کشور حدود 300 هزار ریال بود که امسال با نوسانات قیمت ارز به 750 هزار ریال افزایش یافته است.
شیردل افزود: از سوی دیگر با وجود مصوبات مربوط به ممنوعیت خرید و فروش اجناس قاچاق در میدان نقش جهان، کماکان این مشکل وجود دارد.
وی بیشترین قاچاق صنایع دستی را پارچه‌های قلمکار، ترمه دوزی و مصنوعات نقره و ظروف مسی عنوان کرد و گفت: بیشتر این کالاهای قاچاق از کشورهای چین، ترکیه و تایلند وارد می شود.
شیردل خرید و فروش صنایع دستی قاچاق را موجب ضرر و زیان بسیاری به تولید کنندگان صنایع دستی ایرانی عنوان کرد و گفت: تنها راهکار رسیدگی به این وضعیت اصلاح قوانین واردات و صادرات و ‌بسته‌های حمایتی است.
از مجموع ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا، ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان اصفهان است.
6994
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.