به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران درباره نرخ بیکاری در کشور و استان ها، نرخ بیکاری اصفهان 15 درصد اعلام شد که این شاخص در تابستان سال گذشته 13.6 درصد بود.
این در حالی است که نرخ بیکاری استان در بهار امسال 13.3 درصد بود و نسبت به فصل مشابه سال گذشته 2.8 درصد کاهش یافت.
بر اساس این شاخص، اصفهان در تابستان امسال میان سایر استان ها پس از کرمانشاه (16.4)، خوزستان (15.6)، کهگیلویه و بویراحمد (15.5) و سیستان و بلوچستان (15.3) در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
رتبه نرخ بیکاری اصفهان در میان استان ها در بهار امسال نهم بود.
میانگین نرخ بیکاری در کشور در تابستان امسال 12.2 درصد اعلام شده در حالی که در تابستان گذشته 11.5 درصد بود.
با مقایسه نرخ بیکاری تابستان 97 با مدت مشابه سال گذشته مشخص می شود که نرخ بیکاری در 21 استان کشور افزایش، در 9 استان کشور کاهش یافته و در یک استان ثابت باقی مانده است.
کمترین نرخ بیکاری نیز مربوط به استان های همدان (6.5 درصد)، سمنان (7.1 درصد) ، زنجان (7.1 درصد) ، اردبیل (7.5 درصد ) و فارس (8.7 درصد) است.
بررسی آمار جدید نشان می دهد که نرخ بیکاری در 14 استان کشور از میانگین نرخ بیکاری در کل کشور بالاتر و در 17 استان کشور از میانگین نرخ بیکاری در کل کشور پایین تر است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان درباره آمار جدید به ایرنا گفت : با وجودی که نرخ بیکاری در این استان در یک سال گذشته روند نزولی پیدا کرده بود اما تابستان امسال افزایش یافت.
محمدرضا لعلی افزود : 2 عامل مهم در افزایش این نرخ تاثیر داشتند که شامل افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و اعمال آمار و ارقام جدید جمعیتی در محاسبه شاخص مذکور توسط مرکز آمار است.
نرخ مشارکت اقتصادی از تقسیم جمعیت فعال(شاغل و بیکار) به جمعیت در سنین کار به دست می آید بنابراین افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بازتاب حضور بیشتر افراد در سنین کار به سوی بازار کار است.
لعلی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان از 41.5 در تابستان گذشته به 44.9 درصد در سال جاری افزایش یافته است، تصریح کرد : این افزایش به معنای بیشتر شدن عرضه نیروی متقاضی کار است.
به گفته وی شرایط اقتصادی جدیدی که در کشور حاکم شده است نیز می تواند در این افزایش تاثیر داشته باشد.
بر پایه گزارش جدید مرکز آمار ایران، در تابستان ١٣٩٧ به میزان 40.9 درصد جمعیت ١٠ ساله و بیشتر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.
به گزارش ایرنا، بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩٦) ٠.٢ درصد افزایش داشته است.
جمعیت شاغلان ١٠ ساله و بیشتر در این فصل ٢٣ میلیون و ٩٥٦ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ١٥٨ هزار نفر افزایش داشته است.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در تابستان ١٣٩٧، بخش خدمات با 49.5 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 31.6 درصد و کشاورزی با ١٨.٩ درصد قرار دارند.
همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 12.2 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به تابستان ١٣٩٦ به میزان ٠.٧ درصد افزایش داشته و جمعیت بیکار کشور با ٢٣٧ هزار نفر افزایش به ٣ میلیون و ٣٢٦ هزار نفر رسیده است.
کارشناسان، دلایلی مانند بالا بودن نرخ مهاجرت و خشکسالی یک دهه گذشته را از جمله دلایل بالاتر بودن نرخ بیکاری استان اصفهان در مقایسه با متوسط کشوری می دانند.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون جمعیت دارد و با بیش از 9 هزار واحد تولیدی، یکی از صنعتی ترین استان های کشور محسوب می شود.
/6026/3011
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.