هکر کلاه سفید، متخصص امنیت اطلاعات است که به منظور ارزیابی امنیت یک شبکه و محافظت شده برای در نفوذ به آن(هک) تلاش می کند. این نفوذگران از مهارت های خود برای برقراری بیشتر امنیت و مقابله با هکرهای کلاه سیاه(خرابکاران) استفاده می کنند.
علی فانیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : ششمین جشنواره‌ ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات از 25 مهر امسال توسط مرکز تخصصی آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای) دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز می شود و اجرای برنامه ها و بخش های مختلف آن تا اسفند امسال ادامه دارد.
وی مسابقه فتح پرچم را یکی از بخش های این جشنواره عنوان و اضافه کرد : این مسابقه در میان متخصصان و فعالان حوزه امنیت اطلاعات کشور از جایگاه بالایی برخوردار است و بهمن امسال برگزار می شود.
فانیان خاطرنشان کرد : در این مسابقه به صورت آنلاین (بر خط) چالش های امنیتی، رمز نگاری و حملات بر روی برنامه های کاربردی وب مطرح می شود و تیم های شرکت کننده برای حل چالش ها باهم رقابت می کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به حضور حدود یکصد تیم در این مسابقه از سراسر کشور اضافه کرد : بیشتر افراد شرکت کننده از متخصصان، دانشجویان، دانش آموختگان و علاقه مندان به حوزه امنیت اطلاعات هستند که می توان از بین آنها استعدادهای برتر و هکرهای کلاه سفید را شناسایی کرد.
فانیان با بیان اینکه بیشتر هکرهای کلاه سفید، ناشناخته هستند، گفت : این رقابت بستر خوبی برای معرفی توانایی و استعداد این کارشناسان با حفظ هویت آنهاست.
به گفته وی سال گذشته یکی از تیم های برتر در مسابقه فتح پرچم از دانش آموزان دوره متوسطه بودند که به خوبی در این رقابت، حاضر شدند.
فانیان یکی از بخش های جدید جشنواره امسال امنیت فضای تبادل اطلاعات اصفهان را همایش ارزیابی امنیتی محصولات شرکت های استارتاپ (نوپا) عنوان کرد و گفت : شرکت های نوپا که دارای محصولات نرم افزاری و فناوری اطلاعات هستند می توانند در این بخش شرکت کرده و در صورت تایید نهایی، گواهی نامه امنیت را از مرکز آپا دانشگاه صنعتی اصفهان اخذ کنند.
وی برگزاری همایش استارتاپ امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) را یکی دیگر از برنامه های این جشنواره عنوان و تصریح کرد : تیم های شرکت کننده در این رویداد، ایده های خود را مطرح می کنند تا مورد ارزیابی قرار گیرد و از بین آنها بهترین تیم ها معرفی می شوند.
به گفته فانیان تاکنون چند شرکت نوپا که سال های گذشته در جشنواره امنیت فضای تبادل اطلاعات شرکت کرده بودند در زمان حاضر در مراکز تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری مستقر شده و محصول دانش بنیان تولید کرده اند.
وی برگزاری پنج کارگاه آموزشی مانند ارزیابی امنیت برنامه های تلفن همراه و سمینار سازمان امن به منظور آموزش مدیران فناوری اطلاعات سازمان ها درباره تهدیدات جدید و راهکارهای مقابله با آنها را از دیگر برنامه های جشنواره مذکور عنوان کرد.
جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات هر سال توسط مرکزتخصصی آپا دانشگاه صنعتی اصفهان با حمایت مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای) و سازمان فناوری اطلاعات و با مشارکت شرکت‌های پیشرو امنیت اطلاعات (اَفتا) برگزار می‌ شود.
مرکز آپا دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یک مرکز امداد امنیت رایانه‌ای، فعالیت خود را در زمینه ارائه سرویس مدیریت حوادث امنیتی و آسیب‌پذیری‌های شبکه، از سال 1386 در این دانشگاه آغاز کرده است.
3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.