سکینه جعفری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : میزان مطلوب مصرف میوه در روز 2 تا چهار واحد (هر واحد معادل یک میوه)، سبزی سه تا پنج واحد ( هر واحد معادل یک لیوان یا یک بشقاب کوچک سبزی، یک گوجه، خیار یا هویج متوسط) و لبنیات 2 تا چهار واحد ( هر واحد معادل یک لیوان) است.
وی ادامه داد : با توجه به تغییر سبک زندگی در جامعه، مصرف میوه، سبزی و لبنیات کاهش و از طرفی، مصرف مواد قندی، چربی و پر نمک افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کارشناسان تغذیه بر مصرف حبوبات به خاطر فیبر و پروتئین تاکید دارند، گفت : توصیه می شود روزانه دست کم یک واحد حبوبات مصرف شود زیرا نقش بسزایی در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دارد.
جعفری میزان مطلوب مصرف انواع گوشت و تخم مرغ در روز را نیز یک تا 2 واحد عنوان کرد و گفت : مردم در طول روز باید از انواع غذاها به صورت متعادل و متنوع استفاده کنند.
وی با بیان اینکه حد اکثر در هر ماه یک بار غذاهای فوری ( فست فود) مصرف شود، تصریح کرد : بهتر است این غذاها همراه با سالاد و سبزی مصرف شود.
این کارشناس توصیه کرد که در تهیه سالاد از آبغوره، چاشنی های طبیعی، سبزی خشک و ماست به جای سُس استفاده شود.
جعفری با بیان اینکه مصرف بیش از حد مطلوب نمک، چربی و قند موجب شیوع زیاد بیماری های غیرواگیر شده است، گفت : میزان شیوع دیابت به حدود 10، فشار خون بالا به 25 درصد، کلسترول بالا به 46 درصد و چاقی و اضافه وزن به 60 درصد در کشور رسیده است.
جعفری از جمله برنامه های مرکز بهداشت اصفهان برای بهبود تغذیه جامعه را تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، مشاوره تغذیه در مراکز بهداشت، برگزاری دوره های آموزشی، تحویل سبد غذایی به مادران باردار در مناطق محروم، تحویل سبد غذایی به کودکان مبتلا به سوء تغذیه، اجرای برنامه یک وعده غذای گرم در مهدروستاها، آموزش سبزی کاری در منزل و انجام مکمل یاری آهن و ویتامین دی در مدارس عنوان کرد.
به گفته وی کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در دهه گذشته با اجرای برنامه های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تا 50 درصد کاهش یافته است.
همچنین با اجرای برنامه های واحد بهبود تغذیه وزارت بهداشت در 2 دهه گذشته، کوتاهی قد تغذیه ای زیر پنج سال از 20 درصد در سال 74 به 6.8 درصد و کم وزنی از 17 به چهار درصد کاهش یافته است.
جعفری سوء تغذیه و ریزمغذی ها در مناطق محروم را یکی از مشکلات جدی در کشور خواند و گفت : با تغییر الگوی زندگی در چند سال گذشته نیز بیش از 60 درصد جمعیت کشورمان فعالیت فیزیکی مطلوبی ندارند.
وی همچنین با اشاره به روز جهانی غذا مصادف با 24 مهر امسال، گفت : این روز با هدف حذف گرسنگی در دنیا تا سال 2030 نامگذاری شده و برنامه های آموزشی و فرهنگی بسیاری در این زمینه در هفته غذا در کشور برگزار می شود.
21 تا 27 مهر امسال در کشورمان به هفته غذا نامگذاری شده است.
برنامه های این هفته با چهار محور اصلی و تاکید بر کاهش مصرف قند، نمک و چربی، نشانگرهای رنگ تغذیه‌ای، برچسب اصالت، مبارزه با قاچاق کالا و ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت اجرا می شود.
شعار امسال روز جهانی غذا 'رفتار ما، آینده ما را می سازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰' و شعار ملی آن 'تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت'در نظر گرفته شده است.
3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.